Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Το φ έ ρ ε τ ρ ο του Ιουλιανού του Παραβάτου...


Αποτέλεσμα εικόνας για Ιουλιανός


(ΤΑ ΑΣΧΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟΝ ΕΖΗΜΙΩΣΑΝ ΑΝΕΙΠΩΤΑ...) Υπήρξε ένας από τους φανατικότερους και σκληρότερους διώκτες της Εκκλησίας του Χριστού, ο αυτοκράτορας Ιουλιανός ο Παραβάτης. (βασίλεψε απο τον Φεβρουάριο του 360 μ.Χ. έως τον Ιούνιο του 363 μ.Χ.)
Έκανε στόχο του, να εξαλείψει το Χριστιανισμό και να αναβιώσει την ψεύτικη και δαιμονική θρησκεία των ειδώλων.

Κάποτε, για να έχει μια προσωπική ενημέρωση για τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της προσπάθειας του, έκανε μια μεγάλη περιοδεία σε διάφορες επαρχίες της αυτοκρατορίας του. Έφτασε και στην Αντιόχεια. 
Εκεί συνάντησε έναν παλιό του γνωστό. Τον Χριστιανό Αγάθωνα, που τον γνώριζε από τα νεανικά του χρόνια. `Ο Ιουλιανός θέλησε να τον ειρωνευτεί για την πίστη του στον Χριστό, να του πουλήσει πνεύμα. Τον χαιρέτησε λοιπόν και τον ρώτησε εμπαικτικά:
-Τι γίνεται μ’ εκείνον τον μαραγκό από την Γαλιλαία; 
Πώς πάνε oι δουλειές του; 
Έχει ακόμα δουλειά;

Ο Αγάθων τότε απάντησε: Βεβαίως, βασιλιά μου. Έχει αρκετή απασχόληση. Τώρα τελευταiα φτιάχνει ένα φέρετρο. Για την μεγαλειότητα σου!

Μετά από 6 μήνες, ο Ιουλιανός πέθαινε σε μια μάχη εναντίον των Περσών, με την κραυγή: «Νενίκηκάς με, Γαλιλαίε!».
Πράγματι! 
Με πόση ακρίβεια η Ιστορία δικαιώνει τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, που παρατηρούσε:
«Από πόσους πολεμήθηκε η Εκκλησία... Αλλά ποτέ δεν νικήθηκε! Πόσοι τύραννοι! Πόσοι Στρατηγοί! Πόσοι βασιλείς! Ο Αύγουστος, ο Τιβέριος, o Γάϊος, ο Κλαύδιος, ο Νέρων, άνθρωποι με τεράστια δύναμη, την πολέμησαν, ενώ όταν ακόμη στα σπάργανά της. Αλλά δεν κατάφεραν να την ξεριζώσουν… Πού είναι, όσοι πολέμησαν την Εκκλησία;» Δεν γίνεται πια λόγος γι’ αυτούς. 

Έχουν λησμονηθεί… Που είναι η ‘Εκκλησία; Υψώνεται υπεράνω του ουρανού και λάμπει περισσότερο και από τον ήλιο. Είναι οδυνηρό νά κλωτσάει κανείς σε μυτερά καρφιά. Δεν χαλάει τα καρφιά. Τα ποδιά του ματώνει. Τα κύματα δεν την διαλύουν την πέτρα. Αυτά διαλύονται σε αφρό… Τίποτε δεν εiναι δυνατότερο από την Εκκλησία, άνθρωπε. Αν έχεις πόλεμο με έναν άνθρωπο, η θα νικηθείς ή θα νικήσεις. Αν έχεις πόλεμο, όμως, με την Εκκλησία είναι αδύνατον να νικήσεις… Ακουέτωσαν ταύτα “Έλληνες. Ακουέτωσαν Ιουδαίοι…».

( Από το βιβλίο ΄΄ΔΙΔΑΞΟΝ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ΄΄,  Αρχιμ. Σάββα Δημητρέα. Για την αντιγραφή "Παπαφλέσσας".)

1 σχόλιο:

  1. Υπολογίστε και πόσους (Ελληνες) πολέμησε η εκκλησία. Θεοδόσιος, Ιουστινιανός, Κωνσταντίνος, όλοι "φίλοι" της Ελλάδος και του ελληνισμού. Δεν διαφέρει και πολύ ο χριστιανισμός (τουλάχιστον της τότε εποχής) από το σημερινό ISIS. Οποιος δεν είναι μαζί μου ας τον φάει το μαύρο χώμα. Το "ανάθεμα τοις των Ελλήνων δεξιούσι μαθήματα" συμπυκνώνει όλη το εβραϊκό μίσος του χριστιανισμού κατά του ελληνικού πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!