Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Μάχη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια! Τι είπε η Εκκλησία στη ΒουλήΜάχη για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια! Τι είπε η Εκκλησία στη Βουλή, ποιος άλλος αντέδρασε, τι λένε οι έρευνεςΈντονη με αρκετές διαφοροποιήσεις για την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια ήταν η συζήτηση στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Σε γενικές γραμμές από τους 29 φορείς που κλήθηκαν στην Επιτροπή να εκφράσουν τις απόψεις τους επί του νομοσχεδίου οι περισσότεροι τάχθηκαν υπέρ.
Φωτεινή εξαίρεση στην πλάνη της ψευτοπροοδευτικής ανωμαλίας η εκπρόσωπος της Ένωσης Γυναικών και βέβαια ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

«Παρά τα αντιθέτως αναμενόμενα, η διαφωνία της Ιεράς Συνόδου δεν έχει να κάνει πρώτα και κύρια με την αναδοχή από τα ομόφυλα ζευγάρια. Έχουμε συνολική και δομική διαφωνία με το σύμφωνο συμβίωσης» υπογράμμισε ο ειδικός νομικός σύμβουλος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Θόδωρος Παπαγεωργίου.
Επισημαίνοντας την σχετική ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε ότι το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχει τις εγγυήσεις σταθερότητας που έχει ένας γάμος και τόνισε: «Ο γάμος έχει εγγυήσεις, με το σύμφωνο συμβίωσης μπορεί απλώς να αποδεσμευθεί με ένα απλό εξώδικο, μέσα σε ένα τρίμηνο. Αυτή είναι η βασική διαφορά ανάμεσα στους δυο θεσμούς, Χαμηλώνει τον πήχη της παιδικής προστασίας»
«Το συμφέρον του παιδιού έχει να κάνει και με την κοινωνική ένταξη, δεν είναι άνετη η κοινωνία. Να μην αρχίσει η προσπάθεια προόδου και εκσυγχρονισμού της κοινωνίας από τα παιδιά. Φανταστείτε τι κοινωνική διάκριση θα βιώσουν τα μη βιολογικά παιδιά από ομόφυλα ζευγάρια» ανέφερε ακόμη ο κ. Παπαγεωργίου.
Από την πλευρά της η κα Μαρία Περιχωρήτη, μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος εναντιώθηκε στην αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια αιτιολογώντας την θέση υποστηρίζοντας ότι θα στερηθούν το δικαίωμα ανάπτυξης τους πάνω στα πρότυπα του πατέρα και της μητέρας, ενώ δεν θα έχουν ένα σωστό και ισορροπημένο πρότυπο. «Το παιδί δεν δικαιούται να αναπτυχθεί σε μια οικογένεια που δεν έχει νομική υπόσταση, όπως είναι το σύμφωνο συμβίωσης. Η οικογένεια έχει και βιολογική υπόσταση και πολιτισμική. Άλλο ο ρόλος της γυναίκας και άλλος του άνδρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πάντως την ίδια στιγμή πληθώρα ερευνών αφοπλίζουν τα επιχειρήματα όσων διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια
Όπως σημειώνει η εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έρευνες έδειξαν ότι το 23% των παιδιών γκέι οικογενειών κακοποιήθηκε από τους γονείς και αποκτά ψυχολογικές παθήσεις
Την ώρα που η Ελλάδα ετοιμάζεται να προστεθεί στο κλαμπ των χωρών που επιτρέπουν στα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν παιδιά, πλήθος επιστημονικών ερευνών που διεξήχθησαν σε αυτές τις «πρωτοπόρες» χώρες δείχνει σοβαρότατες βλάβες στην ψυχική και τη σωματική υγεία τους.
Μία εξ αυτών, μάλιστα, που έγινε από το πανεπιστήμιο του Τέξας, αναφέρει ότι το 23% όσων (ενήλικων πια) προέρχονται από οικογένειες ομοφυλοφίλων είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά από τον έναν ή και τους δύο γονείς τους, ποσοστό που αντιστοιχεί μόλις στο 2% των παιδιών που προέρχονται από ετεροφυλόφιλες οικογένειες! Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα παιδιά που μεγαλώνουν από γκέι «γονείς» όχι μόνο δεν είναι συναισθηματικά πιο υγιή από τα παιδιά που μεγαλώνουν από ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, αλλά τείνουν να αντιμετωπίζουν πολύ πιο έντονο στρες, συναισθηματικά κενά και ψυχολογικές παθήσεις όταν ενηλικιώνονται.

Πρόβλημα ένταξης

Παράλληλα, άλλες διεθνείς έρευνες δείχνουν μεγάλο πρόβλημα κοινωνικής ένταξης των παιδιών, με συνεπακόλουθο τα ψυχικά και όχι μόνον τραύματα, καθώς τα κοινωνικά στερεότυπα προκαλούν εντάσεις και δυσκολίες στις οικογένειες με ομοφυλόφιλους γονείς, που επηρεάζουν και την ψυχολογική εξέλιξη των παιδιών τους.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες όταν αρχίσουν να κοινωνικοποιούνται και κυρίως στο σχολείο, όπου έρχονται αντιμέτωπα πρώτη φορά με τη διαφορετικότητα της δικής τους οικογένειας, σε σχέση με τις οικογένειες της μεγάλης πλειονότητας των συνομιλήκων τους. Σε αυτές τις έρευνες να προστεθεί το γεγονός ότι αρκετοί ενήλικοι από τις ίδιες «πρωτοπόρες» χώρες που μεγάλωσαν σε γκέι οικογένειες έχουν αρχίσει να προσφεύγουν στα δικαστήρια των χωρών τους, ξεκινώντας έναν αγώνα με στόχο να απαγορευτεί η υιοθεσία από ομοφύλους.

Δεν είναι φυσιολογικό

Ήδη, στις ΗΠΑ τέσσερις πολίτες που μεγάλωσαν σε γκέι περιβάλλον έχουν υποβάλει ένορκες καταθέσεις στις οποίες δηλώνουν την αντίθεσή τους στους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου, υποστηρίζοντας ότι το να μεγαλώνεις σε μια τέτοια «οικογένεια» δεν είναι ούτε φυσιολογικό ούτε ευχάριστο.

Αρκετές αμερικανικές πολιτείες (Τέξας, Λουιζιάνα κ.ά.) εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, καθώς τόσο από την επιστημονική κοινότητα όσο και από προσωπικές μαρτυρίες προκύπτουν σοβαρότατοι κίνδυνοι για τα παιδιά που μεγαλώνουν σε περιβάλλον ομογενοποίησης και πέραν του φυσιολογικού άξονα που συντίθεται από τον αρσενικό και θηλυκό πόλο ως ζεύγος.

Εξαιρετικά ευχαριστημένη στην κοσμάρα της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας!

Στον κόσμο της ζει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, που κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια όχι μόνο δεν έκανε βήμα πίσω στην επίμαχη διάταξη, αλλά δήλωσε αλαζονικά και «εξαιρετικά ευχαριστημένη από τη συζήτηση που διεξάγεται».

Αδιαφορώντας για τις σαφώς διατυπωμένες ενστάσεις όχι μόνο από τα υπόλοιπα κόμματα αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε τον κοινό νου λέγοντας «σηκώθηκε αχός και χωρίς λόγο και αφορμή». Επιχειρώντας, ανεπιτυχώς, να υποβαθμίσει τις σφοδρές αντιδράσεις, υποστήριξε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες θα παρακολουθούν επί δύο με τρία χρόνια το ζευγάρι που θα προχωρά σε αναδοχή, ενώ επανέλαβε ότι το νομοσχέδιο προβλέπει αναδοχή και όχι υιοθεσία.

Καταλληλότητα

«Αυτό που κρίνεται από τις διαδικασίες που θέτει το νομοσχέδιο είναι όχι ο σεξουαλικός προσανατολισμός αλλά η καταλληλότητα σαν γονιός» είπε απαντώντας στις παρατηρήσεις βουλευτών για το ποια πρότυπα θα δοθούν σε ένα παιδί με ανάδοχη οικογένεια ομόφυλων ζευγαριών, προσθέτοντας ότι στην αναδοχή «το παιδί δεν ξεκόβεται από τη φυσική του οικογένεια, αλλά ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμο να ξαναγυρίσει σε αυτήν», όπως ισχυρίστηκε. Συνέχισε μάλιστα με το ερώτημα «πόσα ομόφυλα ζευγάρια θα τρέξουν για αναδοχή; Θα εξαιρέσουμε τα χιλιάδες ετερόφυλα ζευγάρια και θα καταδικάσουμε τα ανήλικα παιδιά;»

Με την ίδια επιχειρηματολογία δήλωσε επίσης: «Κανείς δεν μπορεί να στερήσει αυτό το ασφαλές και διάφανο σύστημα στην ελληνική κοινωνία. Πρέπει όλοι να πάμε μαζί και να σκορπίσουμε ένα χαμόγελο στην κοινωνία. Δεν έχουμε πρόθεση να κοροϊδέψουμε την ελληνική κοινωνία που αγωνιά. Η αναδοχή είναι μια εναλλακτική πράξη για να φύγει ένα παιδί από το ίδρυμα».

[Πηγή]http://www.katanixis.gr/
 «Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!