Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΕΣΥ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ; (Πάντως για καλό δεν πήγες...)
(ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ "ΕΞΗΓΗΣΑΝ" - ποιός όμως; -  ΝΑ ΜΗΝ  Α Ν Α Κ Α Τ Ε Υ Ε Τ Α Ι   "ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΠΕΡΝΟΥΝ"; ; ;)
Αλλαγή στρατηγικής επιθυμεί το Φανάρι, για να ανακόψει τις θερμές σχέσεις και το... φλερτ μοναστηριών με τη Μόσχα - Τι κρύβει η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στην Αθωνική Πολιτεία;;;...

Αποτέλεσμα εικόνας για Αμερικανός πρέσβης στο Άγιον Όρος


Αποτέλεσμα εικόνας για Αμερικανός πρέσβης στο Άγιον Όρος

Καθόλου τυχαία δεν θεωρώ την επίσκεψη του πρέσβη των ΗΠΑ στο Αγιον Ορος. Εχει σημασία, κρύβει συμβολισμούς και ουσία. Προσωπικά, δεν θυμάμαι άλλον πρέσβη των ΗΠΑ να επισκέπτεται μονές της Αθωνικής Πολιτείας, είτε επίσημα, είτε ανεπίσημα....

Ο Τζέφρι Πάιατ στέλνει πολλαπλά μηνύματα με αυτή την επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγίας. Προς το παρόν, δεν μπορώ να ερμηνεύσω με ακρίβεια ποια είναι η στρατηγική και πώς επηρεάζεται από τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αμερικανός πρέσβης στο Άγιον Όρος
ΑΓΙΕ ΗΓΟΥΜΕΝΕ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝ, "ΦΟΒΟΥ
ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ
ΦΕΡΟΝΤΑΣ" ; ; ; ; ; ; ; ; ;

Βγαίνουν, πάντως, προφανή συμπεράσματα. Πρώτον, ότι η Αμερική ασχολείται περισσότερο και παρακολουθεί τα ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία και το Αγιον Ορος άμεσα και όχι μόνο καλλιεργώντας σχέσεις μέσω του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ή του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Αθηνών. Δεύτερον, είναι προφανές ότι δεν είναι και το πιο ευχάριστο να υπάρχουν αυτές οι σχέσεις συγκεκριμένων Αγιορειτών, που έχουν ανοίξει ευθεία γραμμή με τη Μόσχα, μη τηρώντας καν τα προσχήματα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αμερικανός πρέσβης στο Άγιον Όρος

Ρωσική διπλωματία χορηγιών
Σε ζητήματα πίστης δεν χωρούν παιχνίδια σκοπιμοτήτων και εξωτερικής πολιτικής που συνήθιζαν να γίνονται με την ανοχή -και βοήθεια, μην πω- πολλών Αγιορειτών πατέρων. Το έργο τους ήθελαν να κάνουν, βεβαίως, και οι Αγιορείτες και να δουν τα μοναστήρια τους να φτιάχνονται. Οπου έβρισκαν πόρτα ανοιχτή, χτυπούσαν και σ' έναν βαθμό καλά έκαναν.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αμερικανός πρέσβης στο Άγιον Όρος

Ρώσοι διευκόλυναν και χρηματοδότησαν πολλά και μεγάλα έργα σε αρκετά μοναστήρια του Αγίου Ορους - είναι γνωστά αυτά. Μέσω της ρωσικής εκκλησιαστικής διπλωματίας και των -γαλαντόμων- Ρώσων επιχειρηματιών, το Αγιον Ορος, συμβολική κοιτίδα της Ορθοδοξίας, προσφέρει στη ρωσική Εκκλησία κυρίως και, σε δεύτερο βαθμό, στη γενικότερη ρωσική πολιτική επιπλέον μία βάση επιρροής στα Βαλκάνια. 

Τα ίδια συμβαίνουν και σε πολλές Μητροπόλεις της βόρειας Ελλάδας, όπου χορηγίες από τη Ρωσία προσφέρονται αφειδώς, για να χτιστούν εκκλησίες. 
Αυτά συμβαίνουν και στην Κύπρο, σε συγκεκριμένες Μητροπόλεις. 
Οπου υπάρχουν Ρώσοι τουρίστες ή μόνιμοι κάτοικοι από εκείνα τα μέρη συνήθως υπάρχουν και χορηγίες για αναστηλώσεις ναών και άλλα έργα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αμερικανός πρέσβης στο Άγιον Όρος

Πώς θα αντιδράσει η Δύση σε όλα αυτά θα φανεί σύντομα. Ομως η επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη στα μοναστήρια, ειδικά σε εκείνα που έχουν προνομιακή σχέση με την Ρωσία, δίνει το στίγμα μιας διαφορετικής πολιτικής στην ευρύτερη περιοχή, που αφορά και τις Ορθόδοξες τοπικές Εκκλησίες και όσους άμεσα ή έμμεσα αναμειγνύονται και εμπλέκονται σε κάποιον βαθμό. 

Σχετική εικόνα

Την αλλαγή στρατηγικής επιθυμεί προφανώς και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Δεν είναι τυχαίο πως την πρόσκληση στον κ. Πάϊατ να επισκεφθεί το Αγιον Ορος απηύθυνε ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος (ΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΤΑΧΑ;) σε μια προσπάθεια να  Α Ν Α Κ Ο Ψ Ε Ι   τις θερμές σχέσεις και το «φλερτ» μονών του Αγίου Ορους με την Μόσχα.

Τα σέβη μου,
ο Μελχισεδέκ

[Από την Εφημερίδα Ορθόδοξη Αλήθεια dimokratianews 23.04.2018
ακτινες
http://scripta---manent.blogspot.gr/2018/04/blog-post_669.html]

----------------------------------------------------------------------

Αποτέλεσμα εικόνας για Αμερικανός πρέσβης στο Άγιον Όρος

ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ:
"ΟΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ ΠΟΛΛΑ ΚΕΡΑΣΙΑ, ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΙΚΡΟ ΚΑΛΑΘΙ"....

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!