Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Τα κωλοτουμπόπαιδα

Το επικίνδυνο με τον Τσίπρα είναι ότι νομίζει πως μπορεί να τα κάνει όλα. Είναι και αποτρόπαιο, αλλά, για την ώρα, μας ενδιαφέρει το επικίνδυνο.

Νομίζει ότι μπορεί να δουλεύει το κόμμα του και να εξαπατά τον κόσμο όλο φερ’ ειπείν με την καθαρή έξοδο. Πιστεύει ότι εν όψει εκλογών μπορεί να εκμαυλίσει με διορισμούς και να εξαγοράσει συνειδήσεις με επιδόματα. Διαδίδει ο ίδιος και αφήνει το περιβάλλον του να διαρρεύσει ότι δεν είναι υποχρεωμένος – πάντα ο Τσίπρας – να τηρήσει την υπογραφή του για την περαιτέρω μείωση των συντάξεων σε λίγους μήνες καθώς και για τη μείωση του αφορολόγητου. Με αδάμαστο κυνισμό επιχειρεί να μας εξαπατήσει για μιαν ακόμα φορά ενώ ταυτοχρόνως γνωρίζει ότι δεν μπορεί πλέον να το κάνει! Κι όμως το επιχειρεί!


Αξιοσημείωτο! όντως αξιοσημείωτο! Για όλες τις επιστήμες.

Ο Τσίπρας δεν έχει αφήσει κανένα έγκλημα από εκείνα που διέπραξαν οι προκάτοχοί του, χωρίς να επιστρέψει ο ίδιος σε αυτό. Για να το διαπράξει εκ νέου. Συνέχισε να σφάζει τις συντάξεις, να ξεχαρβαλώνει την εργασία, να ξεπουλάει τη χώρα, να βαθαίνει την υποτέλεια, να σταυρώνει το Σύνταγμα, να εξωθεί τη νεολαία στην ξένη – να κάνει όλα τα θεοστυγή που ξεπατώνουν την κοινωνία, ενώ ταυτοχρόνως μας καλεί να εμποδίσουμε την παλινόρθωση της Δεξιάς για να μην κάνει τα ίδια! που κάνει ο ίδιος!

Δεν είναι απαραίτητο να είναι κανείς τρελός για να θέλει να μας τρελάνει όλους. Αρκεί να είσαι θρασύς, κυνικός, αμοραλιστής και ψευταράς. Αν είσαι και ανδρείκελο των Δυνατών, έχει δέσει το γλυκό, και έτσι μπορείς να λες ότι, λόγου χάριν, πουλάς τη ΔΕΗ γιατί «ο σοσιαλισμός είναι ο εξηλεκτρισμός» ή διότι και ο Βελουχιώτης αν είχε γονατίσει κι αυτός θα πούλαγε τα γένια του για μούσι.

Κάτι συμβαίνει εδώ. Τέτοιος παραλογισμός, τέτοια ανηθικότητα (του «ηθικού πλεονεκτήματος») και τέτοια εξαχρείωση της πολιτικής έχουν κόστος. Ακόμα και στην Ελλάδα της παρακμής. Μόνον ένας βλάκας μπορεί να μην το ξέρει αυτό. Ακόμα και αν, για την οικονομία της συζήτησης δεχθούμε ότι «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα», ποιος είναι ο σκοπός του Τσίπρα ώστε να εξιλεώνονται τα αιμοσταγή μέτρα που παίρνει;

Ή μήπως δεν είναι αιματοβαμμένα (καθώς ο ίδιος τα χαρακτήριζε) τα πρωτογενή πλεονάσματα; Και ποιος άλλος από την εποχή του Κλέωνα του Βυρσοδέψη προνομοθέτησε; Ούτε ο Κόναν ο Βάρβαρος.

Ο Τσίπρας έκανε δώρο στους Δυνατούς, Έλληνες, Φράγκους και Κουτόφραγκους (διότι με τη δολοφονική πολιτική που ασκούν Κουτόφραγκοι είναι), τον φόνο της Αριστεράς. Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα οι Δυνατοί, εδώ και στη Δύση, δεν περίμεναν ότι ένας σέμπρος, ένας μπιστικός, θα τους προσέφερε το κεφάλι της χώρας του σε ασημένιο πιάτο όπως η Σαλώμη θέλησε το κεφάλι του Βαπτιστή, έναντι πινακίου φακής για τον ελληνικό λαό και τριάντα αργυρίων για την κλίκα που το παίζει αριστερή.

Δεν ξέρω τι μυαλά μπορεί να κουβαλάει ένας άνθρωπος που νομίζει ότι τα αίματα ξεπλένουν τα ψέματα. Και εκείνοι που τώρα φαίνεται να εγκαταλείπουν το σκάφος Τσίπρα δεν είναι καλύτεροι απ’ αυτόν, κάποιοι δε, είναι πολύ χειρότεροι. Χωρίς τον Τσίπρα θα βρεθούν στον «Καιάδα», στον «Καιάδα» θα βρεθούν και αν τον ακολουθήσουν.

Όλοι μαζί και όχι ο Τσίπρας μόνος του έχουν στήσει τη νέα διαπλοκή, όλοι μαζί και όχι ο Τσίπρας μόνος του παρέθεσαν στον ελληνικό λαό θυέστεια γεύματα με το σώμα της ίδιας μας της πατρίδας.

Όλοι μαζί και όχι μόνον ο Τσίπρας απεδείχθησαν κωλοτουμπόπαιδα.

Ένα από τα τελευταία επιτεύγματα του Τσίπρα είναι ο κ. Κουβέλης. Η πορεία του ανδρός δεν μοιάζει με οιωνό για τα επερχόμενα, αλλά με τον τελευταίο λαγό απ’ το καπέλο ενός κολπατζή.

Η ιλαροτραγωδία θα τελειώσει, η τραγωδία θα συνεχισθεί.

Τουλάχιστον για όσον οι Έλληνες βλέπουμε την τραγωδία μας ως θέαμα…


[Πηγή]http://oimaskespeftoun.blogspot.gr/ 
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!