Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΘΑ "ΦΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ" ο σουλτάνος;


Αποτέλεσμα εικόνας για ράβδοι χρυσού

(ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ ΑΡΑ ΓΕ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ; 
ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΝΕΥΡΙΣΕΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ; 
Ή ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΗΝ ...ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ;)
Παύει να δανείζεται σε δολλάρια και θα πληρώνει τα δάνειά της με χρυσό, δήθεν για να απαλλαγεί από τη συναλλαγματική πίεση, ανακοίνωσε η Τουρκία!
Αυτό που δήλωσε αρχικά ο   Ρ.Τ.Ερντογάν στην σύνοδο των 'G20' το κάνει πράξη η Κεντρική Τράπεζα της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα!

Αποτέλεσμα εικόνας για δολάριο

Χθες η χώρα έφερε πίσω 28,6 τόνων χρυσού από τις ΗΠΑ ανεβάζοντας σε 220 τόνους τον τουρκικό χρυσό που «επαναπατρίστηκε» , με σκοπό «να χρησιμοποιηθεί έναντι του δολλαρίου για να απαλλαγεί από τη συναλλαγματική ισοτιμία».

Αποτέλεσμα εικόνας για ράβδοι χρυσού

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά με αιφνιδιασμό: Αποδεσμεύεται από τα δολλάρια και θα χρησιμοποιεί τα αποθέματα σε χρυσό ύψους 20 δισ. δολ. για την αποπληρωμή των δανείων προκειμένου να μην επιβαρύνει τον δανεισμό της χώρας και να μην πέσει "στα δίχτυα" του ΔΝΤ!

Όλα ξεκίνησαν από την σύνοδο των 'G20' πριν λίγες ημέρες, όταν πρότεινε την κατάργηση του δολλαρίου ως βασικού νομίσματος στις συναλλαγές και την αντικατάστασή του, τουλάχιστον εν μέρει από χρυσό!
Όλα αυτά σημαίνουν απλά κήρυξη πολέμου. Έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε, πού θα καταλήξει αυτός ο πόλεμος.

Αποτέλεσμα εικόνας για δολάριο

Πάντως, πριν βγει να μιλήσει, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Β.Πούτιν... 
Θεωρείται βέβαιο ότι έχει την «ευλογία» του...
Τα αποθέματα που αποσύρθηκαν από την FED ανέρχονταν σε 28,6 τόνους.

Επιπλέον οι τουρκικές τράπεζες στην Τουρκία έχουν αυξήσει τα αποθεματικά τους σε χρυσό και όχι σε ξένο νόμισμα, τοποθετώντας 38,3 τόνους στην τράπεζα της Αγγλίας και 63,8 τόνους σε λογαριασμούς της κεντρικής τράπεζας στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης. 

Περίπου 564 τόννοι χρυσού ανήκουν στο αποθεματικό της τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας συνολικά .
Σύμφωνα με αυτές τις εξελίξεις στην Τουρκία, με εξαίρεση τα αποθεματικά της στο ΔΝΤ «σκαρφάλωσε» στην σχετική κατάταξη… στην 10η θέση στον κόσμο σε αποθέματα χρυσού.

Αποτέλεσμα εικόνας για ράβδοι χρυσού

Γιατί έχει υψηλές πιθανότητες να πετύχει το σχέδιο του Ρ.Τ.Ερντογάν: Το Κατάρ και το Ιράν, «πριμοδοτούν» την Άγκυρα με μεγάλες ποσότητες χρυσού. Από το Ιράν, το αγοράζει σε χαμηλή τιμή, από το Κατάρ, σχεδόν... δωρεάν! 

Αποτέλεσμα εικόνας για central Bank of Turkey

Το Κατάρ επιδοτεί τη Τουρκία με περίπου 1,5 δισ. δολ. μηνιαίως, κυρίως σε χρυσό ως «Ευχαριστώ» για το γεγονός ότι «υπάρχει» χάρη στη Τουρκία: Πριν από δέκα μήνες η Σαουδική Αραβία θα είχε μετατρέψει σε επαρχία της το εμιράτο, αν η Τουρκία δεν είχε παρέμβει και δεν είχε χαρακτηρίσει casus belli, οποιαδήποτε προέλαση εντός του Κατάρ, των σαουδαραβικών Ταξιαρχιών!
Εν συνεχεία, εγκαινίασε με λαμπρότητα την βάση της και έχει ΗΔΗ 5.000 Τούρκους στρατιώτες ως προσωπικό στην βάση της στο εμιράτο...

Από την στιγμή που ποντάρει στον χρυσό, ποντάρει στον πόλεμο, διότι τότε θα του χρειαστεί για πετρέλαιο, και για αποπληρωμή δανείων.
Οσο για την Ελληνοτουρκική διαμάχη; Θα μας πει για ...την πίπα της ειρήνης, για να ....μαστουριάσουμε.

[Πηγή:'ίχνος']

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!