Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

H Ευρώπη ενάντια στους τοκογλύφους.



Viktor Orban, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, δεν θέλει ιδιαίτερες συστάσεις σε όσους ασχολούνται με την διεθνή πολιτική. Νομικός με σπουδές στην Ουγγαρία και στο Ηνωμένο Βασίλειο (Οξφόρδη), ήταν ακτιβιστής ενάντια στο κομμουνιστικό καθεστώς και επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στα νεανικά του χρόνια.
Στην αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας ήταν ένας καθαρά φιλελεύθερος πολιτικός, οπαδός της «Ευρωπαϊκής» ολοκλήρωσης. Αργότερα, όταν διαπίστωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι τίποτα άλλο από μια ένωση τραπεζιτών που προωθεί τον πιο χυδαίο καπιταλισμό στην οικονομία και τον πολιτιστικό μαρξισμό στην κοινωνία, αναθεώρησε.

Όταν εξελέγη πρωθυπουργός έβγαλε την Ουγγαρία από την οικονομική επιτροπεία του ΔΝΤ ενώ έδωσε έμφαση σε μια υγιή μεσαία και μεγαλομεσαία επιχειρηματικότητα. Όταν ξεκίνησε το μεταναστευτικό κύμα από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, αντιτάχθηκε στις προσπάθειες των Γάλλων και Γερμανών που επιδίωξαν και επιδιώκουν τον εποικισμό της Ευρώπης και την αντικατάσταση των Ευρωπαϊκών πληθυσμών από αφροασιατικές ορδές.
Δημιούργησε μαζί με άλλους ηγέτες χωρών της Κεντρικής Ευρώπης (Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία) την πρωτοβουλία του Visegard (από το όνομα μιας μικρής Ουγγρικής κωμόπολης όπου έγινε η πρώτη συνάντηση των ηγετών των χωρών αυτών) η οποία αντιτίθεται τόσο στην αθρόα εισροή τριτοκοσμικών όσο και στην μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε υπερκράτος. 
Ο Orban, παρόλο που δεν δηλώνει οικονομικά σοσιαλιστής, έχει προχωρήσει σε κοινωνικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των ασθενέστερων οικονομικά τάξεων. Για παράδειγμα δίνει άτοκα στεγαστικά δάνεια με ευνοϊκούς όρους σε νιόπαντρα ζευγάρια και πολύτεκνες οικογένειες.
Οπαδός του έθνους-κράτους και εναντίον της παγκοσμιοποίησης, ο Orban βρέθηκε στο στόχαστρο του αρχιερέα της οικονομικής διαπλοκής και της παγκοσμιοποίησης, του γνωστού μας μπάρμπα Γιώργη Soros. Ο γνωστός τοκογλύφος, μέσω του ιδρύματος της ανοικτής κοινωνίας (Open Society Foundation) προσπάθησε ανεπιτυχώς να υπονομεύσει τον Orban. Ευτυχώς για το λαό της Ουγγαρίας, ο Orban δεν είναι ένας δειλός μπουχέσας όπως ο Κωστάκης Καραμανλής (που φοβήθηκε μετά τα γεγονότα του 2008) αλλά πραγματικός άντρας και ηγέτης. Φίλος της Ρωσίας και του Vladimir Putin, ο Orban κήρυξε τον πόλεμο στον τοκογλύφο και τα νέα όπως θα δείτε είναι πάρα πολύ καλά.
Ο λαός της Ουγγαρίας, όπως το 1956 είχε αντισταθεί στην σοβιετοποίηση της χώρας από την ΕΣΣΔ, έτσι και τώρα αντιστέκεται στην νέα σοβιετία που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παραθέτουμε το κείμενο από τον αξιόλογο ιστότοπο των εναλλακτικών εθνικιστικών εκδόσεων Counter Currents και την μετάφραση στα ελληνικά, αφού πρώτα επισημάνουμε αυτό που είχαμε γράψει παλιότερα:
Δεν δίνουμε λευκή επιταγή σε κανέναν εθνικοφιλελεύθερο όπως ο Orban, όμως αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι η ύπαρξη πολιτικών ηγετών όπως ο Orban είναι μια ευκαιρία για τους λαούς της Ευρώπης να πάρουν μια ανάσα από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό της Ε.Ε και μια χρυσή ευκαιρία να δημιουργηθεί κάτι πιο επαναστατικό στο μέλλον.
«Σύμφωνα με την κορυφαία αυστριακή εφημερίδα Die Presse, ο Patrick Gaspard (Σ.τ.Μ: στο σύνδεσμο από το counter currents μπορείτε να δείτε τη φωτογραφία του και να βγάλετε συμπεράσματα για την καταγωγή του), Πρόεδρος του Ιδρύματος της Ανοιχτής Κοινωνίας (OSF), το οποίο δημιουργήθηκε και διευθύνεται από τον George Soros, δήλωσε ότι το OSF θα εγκαταλείψει τη Βουδαπέστη για να μετακομίσει στο Βερολίνο.
Το OSF ιδρύθηκε στη Βουδαπέστη το 1984 και απασχολεί σήμερα περίπου 100 άτομα. Την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018 ο Patrick Gaspard ανακοίνωσε στη γερμανική Die Presse ότι η OSF θα κλείσει τις πόρτες της στη Βουδαπέστη και θα μετακομίσει στο Βερολίνο.
Από το 1984, η μη κυβερνητική οργάνωση (ΜΚΟ) του χρηματοοικονομικού κερδοσκόπου George Soros, έχει προσφέρει ένα τεράστιο δίκτυο ακτιβιστών και ενώσεων της «κοινωνίας των πολιτών» με προϋπολογισμό σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.
Έχοντας βρεθεί στο επίκεντρο των πολιτικών συζητήσεων στην Ουγγαρία για περισσότερο από ένα χρόνο, η δράση του George Sorros μέσω του οργανωμένου δικτύου του, καταγγέλθηκε πολλές φορές από την ουγγρική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Viktor Orbán ειδικότερα, ο οποίος τον χαρακτήρισε ως τον κύριο πολιτικό εχθρό της Ουγγαρίας. Ειδικότερα το OSF υποστήριξε και προώθησε την εισροή μεταναστών, στην οποία η Ουγγαρία αντέδρασε έντονα από το 2015.
Τα δίκτυα του George Soros έχουν αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων σκανδάλων και έχουν κατηγορηθεί για παρεμβολή, χειραγώγηση των απόψεων και ακόμη και για πολιτικές αναταραχές και αποσταθεροποιήσεις νόμιμων κυβερνήσεων σε πολλές χώρες, ειδικά στην Κεντρική Ευρώπη. Ο δηλωμένος στόχος του OSF και του George Soros είναι να ενθαρρύνει παντού την εμφάνιση της «ανοιχτής κοινωνίας»: μια φιλελεύθερη-ελευθεριακή έννοια που απαιτεί την αποδόμηση: των εθνών, της δημοκρατικής τους κυριαρχίας, των θρησκειών τους και των παραδοσιακών οικογενειών τους.
Η ανακοίνωση της απόσυρσης του OSF από τη Βουδαπέστη, δύο εβδομάδες μετά την επανεκλογή του Viktor Orbán, δεν είναι ασήμαντη. Στις 15 Μαρτίου, ο ισχυρός άνδρας της Βουδαπέστης ανακοίνωσε ότι μετά τις εκλογές θα «επιδιώξει ηθικές, πολιτικές και νομικές τροποποιήσεις» όσον αφορά όλους τους δηλωμένους – ή εν δυνάμει- υποστηρικτές του George Soros και των φιλελεύθερων-ελευθεριακών δικτύων του. Την περασμένη εβδομάδα, μια εφημερίδα που πρόσκειται στην κυβέρνηση, η Figyelő, δημοσίευσε μια λίστα με ανθρώπους του περιβάλλοντος του Soros στην Ουγγαρία.
Είναι αυτή μια στρατηγική υποχώρηση από την OSF προκειμένου να αποφύγει την οργή του ουγγρικού δικαίου και να μπορέσει να συνεχίσει τις δραστηριότητές της από έναν ασφαλή χώρο; Ένας από τους λόγους αυτής της κίνησης φαίνεται να είναι ο φόρος 25% επί των ξένων εισοδημάτων των μεταναστευτικών ΜΚΟ, γεγονός που αποτελεί συνέπεια του νομοθετικού πακέτου «Stop Soros» που ζήτησε ο Orbán. 
Εν πάση περιπτώσει, δύο εβδομάδες μετά την κατάκτηση των εκλογών, ο Orbán έχει κερδίσει μια νέα νίκη επί των δηλωμένων εχθρών του, και συγκεκριμένα κατά του δισεκατομμυριούχου και ανθρώπου με επιρροή, George Soros.
Αυτό το άρθρο αναδημοσιεύθηκε από την Visegrad Post με ημερομηνία 19 Απριλίου 2018. »

Σημείωση: Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της (φιλοκυβερνητικής) Fidesz media, ο γιος του George Soros, Alex είναι επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Βουδαπέστη. Αυτός και ο μαύρος «φίλος» του (δηλαδή ο εραστής του) διαμένουν στην προεδρική σουίτα του Four Seasons, που στοιχίζει 8000 δολάρια ΗΠΑ την βραδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!