Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Ο ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΣ ΥΠ.ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ..."κ α τ ά π ι ε" τον Όμιλλο Μαρινάκη;

Συγχωνεύεται ο στόλος των 'τάνκερς' του Β. Μαρινάκη και του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ!

Σχετική εικόνα

Την σύναψη στρατηγικής συμμαχίας, μέσω της οποίας συγχωνεύεται ο στόλος των δεξαμενόπλοιων των εταιρειών 'Capital Product Partners' συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη και της 'Diamond Shipping' συμφερόντων Wilbur Ross, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες.


Αποτέλεσμα εικόνας για wilbur ross
Του Χάρη Φλουδόπουλου

Η δεσμευτική συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι δύο εταιρείες προβλέπει την απόσχιση των δραστηριοτήτων δεξαμενόπλοιων μεταφοράς αργού πετρελαίου και προϊόντων της Capital Product Partners, η οποία θα εισφερθεί σε ξεχωριστή εισηγμένη εταιρεία, η οποία στη συνέχεια θα συγχωνευτεί με την Diamond Shipping με τη συναλλαγή να προβλέπεται να γίνει με ανταλλαγή μετοχών.

Η συνολική αξία της συναλλαγής αποτιμάται στα 1,65 δισ. δολ. ενώ η νέα εταιρεία θα είναι μια από τις μεγαλύτερες εισηγμένες ναυτιλιακές με δραστηριότητα στα τάνκερ, με 68 δεξαμενόπλοια.

Σχετική εικόνα

Η νέα εταιρεία θα έχει ηγετική θέση στην αγορά του αργού πετρελαίου και προϊόντων, επωφελούμενη από τον στόλο των μεγάλων δεξαμενόπλοιων, το ισχυρό μάνατζμεντ αλλά και την αποδοτική ως προς το κόστος εμπορική της πλατφόρμα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σχετική εικόνα
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ..."ΦΤΩΧΙΚΟ" ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ....

Οι μετοχές της νέας εταιρίας αναμένεται να εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ θα έχει έδρα το Greenwich στο Κονέκτικατ. Σημειώνεται ότι η CPLP θα διαθέσει στο νέο σχήμα 22 τάνκερ MR και 3 Suezmax, ενώ οι μέτοχοί της θα λάβουν premium περίπου 11% της αξίας του στόλου, με δεδομένο ότι η συγχώνευση επιτρέπει στη Diamond Shipping να εισαχθεί άμεσα στο χρηματιστήριο.

Σχετική εικόνα

Ειδικότερα, με τη συμφωνία αυτή ο στόλος της Diamond S θα αποτελείται από δεξαμενόπλοια μεταφοράς αργού και προϊόντων της CPLP και της DSS, συνολικά 68 στον αριθμό, με μέσο όρο ηλικίας τα 7,8 έτη, περιλαμβανομένων 52 δεξαμενόπλοιων μεταφοράς προϊόντων. Η νέα εταιρεία θα είναι εισηγμένη και θα μπορεί να κεφαλαιοποιήσει το μεγαλύτερο μέγεθος και τις οικονομίες κλίμακας στην αγορά.

Σχετική εικόνα

Η Diamond S θα είναι η τρίτη μεγαλύτερη εισηγμένη ναυτιλιακή μεταφοράς προϊόντων πετρελαίου και η 5η μεγαλύτερη εισηγμένη δεξαμενόπλοιων αργού στον κόσμο.

Η νέα εταιρεία αναμένεται να έχει ισχυρή κεφαλαιακή διάρθρωση με το καθαρό χρέος να διαμορφώνεται στο 60% της αξίας του στόλου και την ρευστότητα να ξεπερνά τα 90 εκατ. δολάρια. Η διοίκηση της νέας εταιρείας θα γίνει από την ομάδα της DSS και της CPLP με την πρώτη να ορίζει 3 μέλη στο Δ.Σ. και τη δεύτερη 2 (Γ. Καλογηράτος, Γ. Βεντούρης).

Αξίζει να αναφερθεί τέλος ότι αναμένεται στους μετόχους του νέου σχήματος να συμμετάσχουν funds που συνδέονται με τον υπουργό εμπορίου των ΗΠΑ Wilbur Ross, το τμήμα private equity της Invesco και η First Reserve, που θα ελέγχουν το 24% και το 20% αντίστοιχα της νέας εταιρείας.

Αποτέλεσμα εικόνας για wilbur ross with greek premier

Από την πλευρά της Diamond S ο διευθύνων σύμβουλος C. Stevenson δήλωσε ότι η συναλλαγή εκτυλίσσεται στην κατάλληλη χρονική συγκυρία της αγοράς και δημιουργεί έναν από τους πιο μεγάλους και ποιοτικούς στόλους και μια από τις πιο ισχυρές κεφαλαιακά εισηγμένες ναυτιλιακές.

Αποτέλεσμα εικόνας για Mαρινάκης πλοιοκτήτης

Ο Γεράσιμος Καλογηράτος για λογαριασμό της CPLP χαρακτήρισε τη συναλλαγή στρατηγικό βήμα που θα δημιουργήσει αξία για τους μετόχους και υπογράμμισε ότι δίνεται η ευκαιρία να ενωθεί ο στόλος των τάνκερ της εταιρείας με τη Diamond S, μια εταιρεία με εξαιρετικό μάνατζμεντ και πορεία στο χώρο.

Σχετική εικόνα

ΠΗΓΗ: Capital.gr

https://www.defence-point.gr/news/sygchoneyetai-o-stolos-ton-tanker-toy-v-marinaki-kai-toy-ypoyrgoy-emporioy-ton-ipa

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!