Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018

Μυρίζει μπαρούτι στην περιοχή μας! Η Μόσχα στέλνει μαχητικά στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα (ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 22:00))

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Έρχεται λοιπόν και η απόδειξη της στημένης ''ναυμαχίας'' του Κέρτς από τους Ουκρανούς! Οι Βρετανοί έστειλαν ειδικές δυνάμεις (ΕΔΩ) και κατάλληλο πλοίο υποστήριξης προκείμενου να εκπαιδεύσουν τους ουκρανούς για να προστατευόσουν τη δημοκρατία !!!! Δηλαδή όλο το σκηνικό το έστησαν για να βρει ερείσματα το ΝΑΤΟ και να αρχίσει να στέλνει στρατό στην περιοχή. Φυσικά η Ρωσία αντιδρά στέλνοντας πυραυλικά συστήματα στο Κέρτς. Έπεται συνέχεια λοιπόν! Να δείτε και ΕΔΩ για τις κινήσεις της Ουκρανίας

Δείτε τις προετοιμασίες του πολέμου ΕΔΩ και τις οικονομικές παραμέτρους που τον επιταχύνουν ΕΔΩ

Δείτε τις προρρήσεις των γερόντων μας Νο1 ΕΔΩ και Νο2 ΕΔΩ αλλά και την γεωπολιτική σύγκλιση των προφητειών της ορθοδοξίας μας ΕΔΩ
Κόκκινος συναγερμός στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόσχα έχει αναπτύξει 500 μαχητικά τα οποία είναι έτοιμα ανά πάσα ώρα και στιγμή να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στην Ουκρανία. Αυτό ανακοίνωσε πριν λίγο ο εκπρόσωπος του Ουκρανικού Υπουργείου Άμυνας, Vadim Skibitsky.

Την ίδια στιγμή, το Κίεβο θα ζητήσει την στρατιωτική υποστήριξη του ΝΑΤΟ, μετά το περιστατικό στα στενά του Κερτς. Αυτό αναφέρουν Ρωσικά ΜΜΕ.


Ταυτόχρονα, ο Ποροσένκο ισχυρίζεται σύμφωνα με κοινωνικά δίκτυα και διάφορα ΜΜΕ, ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών του έχουν παράσχει πληροφορίες που «δείχνουν» ότι η Ρωσία προετοιμάζει χερσαία επίθεση κατά της Ουκρανίας.
Η Μόσχα είναι σίγουρα έτοιμη για όλα, όμως ο Ποροσένκο θέλει να εμπλέξει για άλλη μία φορά στο παιχνίδι το ΝΑΤΟ.
Την ίδια στιγμή, όχι πολύ μακριά από την Κριμαία, στην Βουλγαρία, πληροφορίες φέρουν έντονη κινητικότητα από αμερικανικά αεροσκάφη.
«Στο Ντονέτσκ οι ουκρανικές δυνάμεις ευρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό”, τόνισε ο Vadym Skybytsky, επικεφαλής του Κεντρικού Τμήματος Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας, κατά την σημερινή ενημέρωση των συντακτών.

BREAKING: Ukrainian President Poroshenko announces the beginning of a 60 day period of martial law on November 28https://twitter.com/poroshenko/status/1067075370300657664 

MORE: Poroshenko claims his intelligence services have provided him information that Russia is preparing a ground attack against Ukraine. He says martial law necessary to ensure security. - @ChristopherJM

«Για σήμερα, όλες οι μονάδες του πρώτου και του δεύτερου Σώματος Στρατού είναι σε πολεμική ετοιμότητα», σημείωσε ο Skybytsky. Πρόσθεσε δε ότι οι φιλορωσικές δυνάμεις διαθέτουν 250 άρματα μάχης Τ-62 στη ρωσική περιοχή του Ροστόφ.
Όπως ανέφερε o αντιστράτηγος Βίκτορ Μουζένκο, αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, η όλη πορεία των γεγονότων οδηγεί πιθανότατα σε νέα κλιμάκωση της κρίσης στην Αζοφική Θάλασσα.
Πρόκειται σαφώς για ένα σκηνικό πολέμου ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία έτοιμο όμως από καιρό.

Ρωσικές πηγές όμως αναφέρουν ότι το όλο «σκηνικό» οργανώθηκε έτσι ώστε τα πολεμικά πλοία της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας να αποκτήσουν μια σοβαρή δικαιολογία για να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα εναντίον της Ρωσίας.

Αυτή την γνώμη εξέφρασε και ο δημοσιογράφος Orest Sohar.
Σύμφωνα με τον Σοχάρ, η κατάσταση του στρατιωτικού νόμου που κήρυξε ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο εισάγει την Ουκρανία σε «καθεστώς αλλαγής των σχέσεων με τη βορειοατλαντική συμμαχία”, για να δώσει το δικαίωμα στα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ να εισέλθουν στη Μαύρη Θάλασσα μόνιμα πλέον» .

«Η εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου αυτή ακριβώς την σημασία έχει», έγραψε ο Sohar στο Facebook.
Ο δημοσιογράφος υπενθύμισε ότι στους τελευταίους μήνες, η Ουκρανία για δεύτερη φορά προσπαθεί να «περάσει» πολεμικά πλοία κάτω από τη γέφυρα της Κριμαίας.
Τα πλοία των ναυτικών δυνάμεων της Ουκρανίας αποστέλλονται από την Οδησσό στη Μαριούπολη, όπου συνεχίζεται η κατασκευή της ναυτικής βάσης.

«Κάθε φορά που το Κίεβο προειδοποιούσε για το πέρασμα του στενού, επικαλούνταν το διεθνές δίκαιο» , λέει ο Sohar.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, τους τελευταίους δύο μήνες οι Ρώσοι μετακινούν βαρέα όπλα στη γραμμή οριοθέτησης στο Ντονένσκ και ενισχύουν τις δυνάμεις τους στην Κριμαία.
Μέσα σε όλα αυτά, ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ρυάμπκωφ προειδοποίησε ότι η προγραμματισμένη απόσυρση των ΗΠΑ από την συνθήκη πυρηνικών όπλων INF θα μπορούσε να υπονομεύσει την σταθερότητα στην Ευρώπη.

Ο ίδιος τόνισε σήμερα 26 Νοεμβρίου, ότι η Ρωσία αναμένει την ανάπτυξη από τις ΗΠΑ νέων πυραύλων στην Ευρώπη μετά την απόσυρση της Ουάσιγκτον από την συνθήκη πυραύλων μέσου βεληνεκούς (INF).

«Ακούμε [τις αρνήσεις] αλλά τίποτα περισσότερο», δήλωσε ο Ρυάμπκωφ. «Τα σχέδια έχουν αλλάξει πολλές φορές στο παρελθόν. Δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τους Αμερικανούς συναδέλφους μας και πάλι και ως εκ τούτου υποθέτουμε το χειρότερο σενάριο στο στρατιωτικό σχεδιασμό μας», τόνισε ο ίδιος.

Ο Ρώσος αξιωματούχος ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι σε θέση να αναπτύξουν πυρηνικούς πυραύλους μέσης εμβέλειας στην Ευρώπη, και αυτό είναι κάτι πολύ επικίνδυνο.
«Σε περίπτωση τέτοιας ανάπτυξης πυραύλων, οι Αμερικανοί θα αποκτήσουν σημαντικές επιπλέον δυνατότητες, που θα τους επιτρέπουν να επιτεθούν με σε στόχους βαθιά μέσα στη Ρωσία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μήπως λοιπόν όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου στα στενά του Κέρτς από χθες, αφορά ξεκάθαρα την μόνιμη παρουσία αμερικανικών πολεμικών πλοίων με πυραύλους Cruise στην καρδιά της «αυλής» της Ρωσίας και τίποτε άλλο;
Τυχαία δεν είναι και η πρόσφατη αυτοκεφαλία που έδωσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ουκρανική εκκλησία και έκοψε τους δεσμούς με την Μόσχα.

Η Τουρκία υποστηρίζει την Ουκρανία
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε ανησυχία για το συμβάν στον Πορθμό Κερτς, που συνδέει την Αζοφική και την Μαύρη Θάλασσα. «Ως παράκτια χώρα της Μαύρης Θάλασσας, υπογραμμίζουμε ότι η διέλευση μέσω του Πορθμού Κερτς δεν πρέπει να αποκλεισθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, στην οποία απευθύνεται έκκληση για αποφευχθούν κινήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή…
 

CRASH ON LINE


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!