Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Αγανάκτηση Σκοπιανών: Η μισή επικράτεια γέμισε με αλβανικές σημαίες

Σχόλιο ΡΩΜΙΟΥ: Μην στενοχωριέστε … σε λίγο θα καταλάβετε πόσο εύθραυστοι και ασήμαντοι είσαστε! Πληροφορίες ΕΔΩ

 Δείτε τις προρρήσεις των γερόντων μας Νο1 ΕΔΩ και Νο2 ΕΔΩ αλλά και την γεωπολιτική σύγκλιση των προφητειών της ορθοδοξίας μας ΕΔΩ


Σήμερα στην Αλβανία γιορτάζουν την 106η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας, είναι εθνική αργία και  ονομάζεται Γιορτή της Σημαίας, λόγω του ότι η σημαία είναι το έμβλημα  ένωσε ή ενώνει τις φυλές των Σκιπτάρων σε μια εθνική οντότητα.

Η επέτειος  αυτή δεν  γιορτάζεται μόνο στην Αλβανία, αλλά και στο κράτος στην πΓΔΜ όπου οι αλβανικοί δήμοι έχουν γεμίσει τις πόλεις με την αλβανική σημαία.

Αυτό προκάλεσε την αγανάκτηση των πολιτών άλλων εθνικοτήτων, κυρίως των Σλάβων που διαμαρτύρονται για αυτή την παρουσία.

«Ο δήμαρχος της Στρούγκα, ο κ. Ραμίζ Μέρκο και οι συνεργάτες του συνασπισμού από το SDSM διακόσμησαν την πόλη με αλβανικές σημαίες.

Κύριε Μέρκο, σας υπενθυμίζουμε ότι η Στρούγκα είναι μια πολυεθνική πόλη, στην οποία πρέπει να υπάρχει συνύπαρξη, ανεξάρτητα από τη θρησκεία και το έθνος.

Ξέρετε ότι αυτό που κάνετε είναι ενάντια στον νόμο;

Στολίσατε την πόλη μόνο με την εθνική σημαία της Αλβανίας χωρίς να βάλετε τη σημαία της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», της χώρας στην οποία ζείτε και είστε δήμαρχος της πόλης αυτής της χώρας. Τι επιδιώκετε να επιτύχετε με αυτήν την κίνηση;

Μιλάτε για συνύπαρξη. Έτσι θα σεβόμαστε ο ένας τον άλλον;

Σας ευχόμαστε να έχετε μια ευχάριστη γιορτή, αλλά σας ζητάμε να διορθώσετε το λάθος και να αναρτήσετε και τις σημαίες της χώρας στο όνομα της συνύπαρξης και της αμοιβαίας στήριξης και του σεβασμού» γράφει η ανακοίνωση του παραρτήματος του VMRO-DPMNE στη Στρούγκα.

Αλλά πέρα από τους δρόμους, συνεχίζει το δημοσίευμα, και μια τεράστια σημαία τοποθετήθηκε το πρωί σε σχολική αίθουσα της Στρούγκα.
 
Η ενέργεια προκάλεσε πολλές αντιδράσεις από πάρα πολλούς και στα κοινωνικά δίκτυα ρωτούν αν αυτό επιτρέπεται.

Το ίδιο έγινε στο Τέτοβο, εν μέρει στα Σκόπια, στο Ντεμπάρ και αλλού στην επικράτειας της χώρας, σημειώνει το δημοσίευμα.ako.mk
--
               

  Το παρόν άρθρο μεταφράστηκε και επιμελήθηκε από το  © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

echedoros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!