Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Τό 20ευρο...


Σε πρόσφατη επίσκεψη ανάγκης στην συμπρωτεύουσα και κατά την διέλευση από το εκδοτήριο εισιτηρίων των ΚΤΕΛ Πτολεμαΐδας, κατέληξε στο πορτοφόλι 20ευρο, το οποίο τίποτα ιδιαίτερο και ξεχωριστό δεν θα είχε να παρουσιάσει, αν...
   Σε μαγαζάκι-περίπτερο του σταθμού ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης, όπου θα αγοράζονταν κάποια εισιτήρια για τα αστικά συγκοινωνίας της πόλης, μια και δεν ενστερνίζονται οι πάντες το «όλοι τζάμπα πάνε, γιατί όχι κι εμείς;», ο υπάλληλος περνώντας το 20ευρο από το ειδικό μηχάνημα διεπίστωσε πως δεν ήταν εν τάξει!
   Έκπληξη, απορία, ταραχή και μετά το γιατί συμβαίνει αυτό κι εγώ από πού το πήρα; Τί θα γίνει τώρα; Σε καμμία περίπτωση φυσικά το 20ευρο δεν θα πεταγόταν! Όμως, ποιος θα το 'παιρνε; Πως θα το έδινες σε κάποιον, ενώ γνώριζες; Ανάμεσα στα τόσα προβλήματα που 'χει η ζωή προστέθηκε απ 'το πουθενά κι ένα ακόμα!!! Το 20ευρο στοίχειωσε στο πορτοφόλι, στην τσάντα, το 20ευρο στοίχειωσε στην καρδιά!!! Και τώρα τί θα γινόταν;
   Θα μπορούσε να δοθεί και φυσικά να έχει κοροϊδέψει τον υπάλληλο ξενοδοχείου, τον οποιοδήποτε μαγαζάτορα, τον υπάλληλο σουπερ μάρκετ, το παγκάρι της Εκκλησίας, όσους κατά διαστήματα ζητούν δανεικά, θα μπορούσε, θα μπορούσε, θα μπορούσε... Οπωσδήποτε θα μπορούσε, και φυσικά ανάλογα και με το επίπεδο σκλήρυνσης της συνείδησής μας!
   Γράφει πολύ ωραία ο ωραίος δάσκαλος Νατσιός Δημήτριος στο βιβλίο του «Ρωμιοί και γραικύλοι», πως όταν πρωτοεμφανίστηκε ο κινηματογράφος και στην πρώτη ταινία που παίχτηκε με θέμα «την διαδρομή του τρένου», οι άνθρωποι τρομαγμένοι σκόρπισαν να φύγουν απ' την αίθουσα, διότι νόμιζαν πως θα τους πατούσε!!! Έκτοτε, βλέποντας τόσα και τόσα οι άνθρωποι, ασχήμειες, φόνους, εγκλήματα έχουν πάθει τόσο μεγάλη ζημιά στην ψυχή, αποστασιοποιήθηκαν τόσο απ' τα σοβαρά, που συμβαίνουν και πια δεν τους αγγίζουν, σκλήρυνε η καρδιά, η συνείδησή τους!!!
   Όπως και να 'χει ότι κι αν κάνουν, όπως κι αν θέλουν να μας παγιδεύουν και να μας μεταχειρίζονται, πρέπει να αντιστεκόμαστε και να συνεχίζουμε να κινούμαστε με χρήμα χειροπιαστό.
Να μην υποκύψουμε!
Να μην υποχωρήσουμε!
Να μην ενδώσουμε σε πλαστικό χρήμα και κάρτες!
Πρέπει να εμποδίσουμε την επιβολή τους και να μη λησμονούμε  ότι η επικράτησή τους συμβαδίζει και με το τέλος μας!!!

Χαρίκλεια Μ.

1 σχόλιο:

  1. OXI ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ - ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ στο Ηλεκτρονικό Σύστημα και Χρήμα
    https://www.youtube.com/watch?v=mGQVXbhh9Rk


    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΑΞΗ - Ηλεκτρονική σκλαβιά, Νέα Ηλεκτρονική Ταυτότητα και το ΧΑΡΑΓΜΑ ΣΤΟ DNA
    https://www.youtube.com/watch?v=jVUO7Ntk-LQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!