Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Έχουμε 4.000.000 ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΥΣ στήν Ελλάδα ΣΗΜΕΡΑ! Και είναι καί ...Ψ Η Φ Ο Φ Ο Ρ Ο Ι.....



Νά δοῦμε λιγάκι καί τήν μορφωτική κατάστασιν τῆς ἑλλαδικῆς καί τῶν κατοίκων - ψηφοφόρων της ;

Σχεδόν 4 ἑκατομμύρια εἶναι οἱ ἀναλφάβητοι στήν Ἑλλάδα, μέ στοιχεῖα τῆς τελευταίας ἀπογραφῆς :

...ο αριθμός εκείνων που εγκατέλειψαν το σχολείο χωρίς να πάρουν απολυτήριο γυμνασίου ή είναι αναλφάβητοι φτάνει σήμερα τα 3,8 εκατομμύρια πολιτών ! 
Μάλιστα με την προτελευταία απογραφή έγινε γνωστό ότι περίπου ένας στους δέκα κατοίκους της χώρας δεν έχει ολοκληρώσει ούτε καν το δημοτικό.(ἐδῶ)

Ποιοί νομοί ἔχουν τά ὑψηλώτερα ποσοστά ἀναλφαβητισμοῦ; 
Νομοί Ῥοδόπης (67,4%) καί Εὐρυτανίας (64,6%) δηλαδή ὁ νομός τῶν Μπακογιανναίων !


Σε ποσοστό 44,8% επί του συνόλου των Ελλήνων άνω των 15 ετών, ανέρχεται ο λειτουργικός αναλφαβητισμός και η υποεκπαίδευση. 

Παράλληλα, το 66,7% του πληθυσμού δεν δείχνει να δελεάζεται από την ανάγνωση βιβλίων, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα τονίζει ο εκπαιδευτικός Γεράσιμος Τσιώκος, προϊστάμενος του τμήματος αναλφαβητισμού της Γενικής Γραμματείας Λαϊκής Επιμόρφωσης.


Καταπέλτης είναι η «Έκθεση παρακολούθησης της εκπαίδευσης και της κατάρτισης του 2016» της Κομισσιόν για την Ελλάδα, που μιλά ακόμη και για οπισθοδρόμηση σε ότι αφορά στο σχέδιο Φίλη για το ολοήμερο σχολείο.

Η Έκθεση κατακεραυνώνει κυβερνήσεις και υπουργούς Παιδείας της τελευταίας τριετίας, κάνοντας λόγο για απογοητευτικές επιδόσεις μαθητών στην ανάγνωση και στα μαθητικά, αλλά και για ψηφιακό αναλφαβητισμό.(ἐδῶ)

O αναλφαβητισμός στην Ελλάδα του μεσοπολέμου,ἐφημ. Βραδυνή 13-01- 1934(έδῶ)


Τί ἄλλαξε ἀπό τότε, 90 χρόνια σχεδόν; Τίποτα ἀπολύτως, θά λέγαμε, ἀφοῦ ἀκόμη καί αὐτοί πού εἰσάγονται στά Πανεπιστήμια μέ βαθμούς 4 καί 5 ἤ ἀκόμη χειρώτερα ἄνευ ἐξετάσεων (σχέδιο Τσιπροκομμουνιῶν), δέν εἶναι καί ἡ καλλιτέρα ἀπόδειξις πώς τά πράγματα στήν μόρφωσιν τῶν Ἑλλήνων ἔχουν βελτιωθεῖ. Ἀπεναντίας...


Ἡ Πελασγική


"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!