Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019

Οι Εκκλησίες της Ρουμανίας και της Γεωργίας λένε ΟΧΙ στις παρελάσεις ομοφυλοφίλων. ΕΔΩ ΤΙ ; ; ;



Πριν από μια εβδομάδα η Αθήνα μετατράπηκε σε Σόδομα και Γόμορα με την παρέλαση ομοφυλοφίλων.
Επίσημη αντίδραση από την Ελλαδική Εκκλησία δεν υπήρξε…
Σε άλλες… γειτονιές όμως υπάρχουν πιο σθεναρές αντιδράσεις.
Αποτέλεσμα εικόνας για ROMANIAN FLAG

Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία ζήτησε αυτή την εβδομάδα την απαγόρευση της παρέλασης των γκέι, ισχυριζόμενη ότι ήταν μια κατάχρηση θρησκευτικών συναισθημάτων που μεταδίδουν ένα «σκόπιμα βλάσφημο» μήνυμα.

Η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία δήλωσε την Τετάρτη ότι το έργο με τίτλο «I am Too. So What?», που είχε διοργανωθεί κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Pride στην πόλη της Cluj, της Τρανσυλβανίας, θα έπρεπε να απαγορευτεί.

Η εκκλησία ανέφερε σε δήλωση επικαλέστηκε νόμο από το 2006 που «απαγορεύει οποιαδήποτε μορφή θρησκευτικής δυσφήμισης» ή «δημόσιο αδίκημα σε θρησκευτικά σύμβολα».

Περιέγραψε δε το έργο ως «πράξη ιδεολογικής αντιχριστιανικής προπαγάνδας».

Όμως, οι διοργανωτές της εβδομάδας Pride of Cluj αρνήθηκαν ότι το σόου είχε οποιαδήποτε πρόθεση να πλήξει τον Χριστιανισμό και τις αξίες του, αλλά ισχυρίστηκαν πως στοχεύει αντιθέτως, στους «θρησκευτικούς εξτρεμιστές» και στη «ψεύτικη θρησκευτικότητα» που κάποιοι χρησιμοποιούν για να επιτεθούν στους πιο «ευάλωτους», ανέφεραν οι διοργανωτές.

Σχετική εικόνα

Από την άλλη πλευρά το Πατριαρχείο Γεωργίας εξέδωσε χθες δήλωση, προτρέποντας τις αρχές να μην επιτρέψουν την προγραμματισμένη εκδήλωση των ΛΟΑΤ στην Τιφλίδα την επόμενη εβδομάδα.

Η δήλωση της Εκκλησίας σημειώνει ότι το γεγονός, που προγραμματίζεται για τις 18-23 Ιουνίου, το πρώτο γεγονός «υπερηφάνειας» στην Τrancaucasia, είναι «απολύτως απαράδεκτο». 
Παράλληλα, η Εκκλησία καθιστά σαφές ότι κάθε βία εναντίον συμμετεχόντων είναι επίσης εντελώς απαράδεκτη.

«Ο τρόπος ζωής των προσώπων LGBT είναι η αμαρτία του σοδομισμού και αντικρούει τόσο τη χριστιανική πίστη όσο και τις διδασκαλίες των παραδοσιακών θρησκειών και των ηθικών αξιών εν γένει», αναφέρει η δήλωση.

Ωστόσο, ενώ η Εκκλησία έχει σταθερή στάση απέναντι στην αμαρτία, είναι πάντοτε έτοιμη να δεχτεί όλους τους ανθρώπους με αγάπη: 

«Τονίζουμε ότι η Εκκλησία διαχωρίζεται από την αμαρτία, όχι όμως από τον μετανοημένο αμαρτωλό, ο οποίος ανακουφίζεται με αγάπη και τον βοηθά να επιστρέψει στο Θεό».

Επιπλέον, το Πατριαρχείο αμφισβητεί ορισμένες Ομάδες 'LGBT' που διαδίδουν ψευδείς ισχυρισμούς για διώξεις στην Γεωργία προκειμένου να λάβουν διεθνή χρηματοδότηση και να παρουσιαστούν ως αγωνιστικές ενάντια στις διακρίσεις.

katanixi


"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

1 σχόλιο:

  1. Εδω, πώς να επέμβει το άλαλο και ανυπαρκτο Τιποτα ?

    Αυτος δεν ειναι ορθοδοξος. Ειναι ελληνοφων οβριος μασωνος, σε υπηρεσια.
    Οπως ειχε καποτε διαρρευσει στον τυπο, τον κρατουν για ατασθαλειες απο τα αρχιδια.

    Αλλωστε, γιατι να αντιδρασει οταν οι πλειονοτης των οβριων ειναι γκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!