Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΝΑΛΙΟΥ - ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Τι συμβαίνει με τις εμφανιζόμενες προβολές των βίντεο στο YouTube;...

Αποτέλεσμα εικόνας για παναγια βρεφοκρατουσα εικονα






Δημοσιεύτηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2018
ΕΓΓΡΑΦΗ 4,3 ΧΙΛ.

Σε συνέχεια μιας στοχευμένης (κατά τη δική μας άποψη) προσπάθειας αποκλεισμού κάποιων βίντεο του καναλιού μας, τα οποία αναφέρονται σε φλέγοντα επίκαιρα θέματα, όπως της ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, το θέμα του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ ΩΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑ μεγάλης μερίδας κληρικών ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ και το πρόσφατο φλέγον θέμα του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΠΙΣΤΗΣ μέσω του διαχωρισμού Εκκλησίας και Πολιτείας και της ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΟΥΔΕΤΕΡΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΞΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, αποφασίσαμε να σας ενημερώνουμε συνολικά με ένα βίντεο, για τις παρατηρήσεις που κάναμε πολύ σχολαστικά ως κανάλι, σχετικά με τον τρόπο ελέγχου προβολής της τηλεθέασης κάποιων βίντεο από το YouTube, προκειμένου να αποτρέπονται, κατά την άποψή μας, ανεξέλεγκτες και απότομες εξάρσεις θεαματικότητας σε συγκεκριμένα βίντεο για τα οποία, ενώ δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι αποκλεισμού τους, είναι προφανώς "ανεπιθύμητα" για κάποιους... 

Το αν αυτά που θα σας παρουσιάσουμε είναι τυχαίες συμπτώσεις, ή όχι, αυτό εσείς θα το κρίνετε τελικά. 
Αναφερόμαστε στον εμφανιζόμενο αριθμό προβολών κάποιων βίντεο μας προς τους θεατές, σε σχέση με τις πραγματικές προβολές που βλέπουμε ως διαχειριστές του καναλιού στην κονσόλα επισκόπησης σε πραγματικό χρόνο. 

Το δικό μας συμπέρασμα είναι οτι, υπάρχει ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ προβολών σε συγκεκριμένα βίντεο οδηγώντας τα σε ΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΤΟΥΣ. 

Το αν αυτό έχει συγκεκριμένες σκοπιμότητες, ή όχι, θα το κρίνετε και μόνοι σας... Το Youtube από την πλευρά του, με σχετικό άρθρο του στις 30/1/2018 ενημερώνει το κοινό σχετικά με το πώς υπολογίζονται οι προβολές των βίντεο: https://support.google.com/youtube/an... 

Δε μας ξεκαθαρίζει όμως πότε μπορεί να κολλήσουν οι προβολές, ούτε και πώς λειτουργεί αυτή η αλγοριθμική επικύρωση των προβολών και με βάση ποιά κριτήρια; Σημαντικό επίσης για ένα βίντεο είναι το λεγόμενο VIEW VELOCITY δηλαδή ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ (αριθμός προβολών ανά χρονικό διάστημα). 

Αυτό δημιουργεί ένα διάγραμμα (ραβδόγραμμα προβολών) που κάθε διαχειριστής καναλιού μπορεί να δει στην επισκόπηση σε πραγματικό χρόνο. 

Η ταχύτητα αυτή των προβολών πρακτικά για τους θεατές των βίντεο, φαίνεται από τον αριθμό των προβολών που βλέπουν κάτω από κάθε βίντεο συγκρίνοντάς τον με το χρονικό διάστημα (ώρες, ή μέρες) από τη στιγμή δημοσίευσης του βίντεο. 

ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ από τη δημοσίευση, λειτουργούν ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΕΑΤΗ, ως ένα βίντεο με υψηλή δημοφιλία και τον προτρέπουν να κοινοποιήσει το βίντεο και σε άλλους. 

Αντιθέτως ένας μικρός αριθμός προβολών σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποθαρρύνει προκαταβολικά το θεατή πριν καν ακόμη δει το βίντεο. 

Σημαντικό ρόλο επίσης στην ψυχολογία του θεατή έχουν και τα θετικά LIKE που έχει κάθε βίντεο. Αυτά όμως δεν αλλάζουν από το YouTube, οπότε δε μας απασχολούν στην παρούσα ανάλυση. 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ οτι κάθε φορά που έχουμε ΑΠΟΤΟΜΗ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΠΡΟΒΟΛΩΝ (με ρυθμό περίπου 1+ προβολή ανά 1 λεπτό), τότε μόλις οι προβολές φτάνουν σε λίγες εκατοντάδες, μπαίνει σε εφαρμογή ένα ΦΡΕΝΟ ΕΠΙΒΡΑΔΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ όπου εμφανίζονται σταθερά μειωμένες οι προβολές κατά 100 έως 200+ περίπου προς τα κάτω. π.χ. οι πραγματικές προβολές είναι 600 και οι θεατές βλέπουν περίπου 450. Λαμβάνοντας υπόψη οτι γενικά ο κρίσιμος χρόνος για να γίνει ένα βίντεο δημοφιλές είναι οι πρώτες 2 με 3 πρώτες μέρες περίπου, καταλαβαίνει κανείς ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ στο αρχικό διάστημα μετά τη δημοσίευση του, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ. 

Αποτρέπεται με τον τρόπο αυτό η πιθανότητα να γίνει το βίντεο υπερδημοφιλές (VIRAL δηλαδή), μέσω των συνεχών κοινοποιήσεων μεταξύ των θεατών. 

Παρατηρήσαμε επίσης οτι, όταν το View Velocity έπεφτε χαμηλά (π.χ. τη νύχτα), τότε εμφανίζονταν ΟΛΕΣ οι κομμένες προβολές και αντίθετα, μόλις το βίντεο ερχόταν σε ανοδική πορεία (π.χ. το επόμενο πρωί), τότε είχαμε ξανά μείωση των προβολών κ.ο.κ. 

Όταν δηλαδή η Ταχύτητα Προβολών πέφτει, τότε το βίντεο θεωρείται ακίνδυνο να γίνει δημοφιλές, οπότε δεν τίθεται θέμα να εμφανιστούν όλες οι πραγματικές προβολές. Πολλές φορές οι εμφανιζόμενες προβολές ΠΑΓΩΝΑΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΝΟΥΜΕΡΟ, μέχρις ότου να αυξηθούν οι πραγματικές σε πάνω από 100 έως 200+, οπότε σταδιακά άρχιζαν να εμφανίζονται σιγά σιγά. 

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; 
Φανταστείτε την ψυχολογία των θεατών που μπαίνουν να δουν το βίντεο και βλέπουν τις προβολές καθηλωμένες χαμηλά, σε σχέση πάντα με το χρονικό διάστημα από τη δημοσίευση. 

Είναι φυσικό η πρώτη εντύπωση να είναι αποθαρρυντική. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Δείτε το 1ο βίντεο που μας απέκλεισαν για 1 μέρα: https://www.youtube.com/watch?v=022aj... 

Θεωρήσαμε οτι έπρεπε να σας αποκαλύψουμε τα όσα παρατηρήσαμε, για να είστε ενήμεροι, διότι όπως λέμε και στο κανάλι μας "γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς". 

Καλή Δύναμη και Υπομονή Η Παναγία μαζί μας.!

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!