Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Οι τίτλοι του τέλους για το 2019 πέφτουν σιγά - σιγά...

To 2019 ή αλλιώς η χρονιά του << θηλυκού γήινου χοίρου >> σε λίγες ώρες θ' αποτελεί παρελθόν και η ανατολή του 2020 θα μας φέρει τη χρονιά του << ποντικού του μετάλλου >>. Με τη λήξη του 2019 κλείνει μία πολύ κρίσιμη δεκαετία για την Ελλάδα, ίσως η χειρότερη στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Από το 2010 έως το 2019 ζήσαμε πολλά αρνητικά γεγονότα. Μνημόνια, μεσοπρόθεσμα, οικονομική κρίση, υποχωρήσεις στα Εθνικά θέματα, υπογεννητικότητα, εκχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας, ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, δημοψήφισμα το 2015, λαθρομεταναστευτική κρίση, μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, συρρίκνωση των ΕΔ και πολλά άλλα.
Ασφαλώς όλοι ζήσαμε και καλές στιγμές. Εννοείται ότι συμμετείχαμε σε όμορφες εκδηλώσεις, γνωρίσαμε προσωπικές επιτυχίες, είδαμε να έρχονται στον κόσμο μας νέα μέλη της οικογενείας μας, δηλώσαμε το παρόν σε γάμους συγγενών και φίλων μας. Ίσως κάποιοι/ες από εμάς ν' αυξήσαμε και την περιουσία μας εν μέσω δυσμενών συνθηκών. Όλα αυτά όμως ενίσχυσαν περισσότερο το ατομικό μας συμφέρον και λιγότερο το εθνικό.
Μία καλή μορφή αυτοκριτικής εκ μέρους σας θα είναι, αν τη σημερινή παραμονή πρωτοχρονιάς κάνατε έναν απολογισμό των προηγούμενων δέκα ετών που πέρασαν. Σκεφτείτε τι συνέβη όλα αυτά τα χρόνια, σε τι κατάσταση είσαστε το 2010, πόσο αλλάξατε, είτε θετικά είτε αρνητικά. Θα σας βοηθήσει να βελτιωθείτε στο μέλλον.
Η δεκαετία 2010 - 2019 τελείωσε και η χώρα μας βρίσκεται σε μία πολλή κρίσιμη καμπή της νεότερης ιστορίας της. Από τον ΠτΔ μέχρι και το τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας καλούμαστε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας μας. Αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, χωρίς να πράξουμε κάτι ή ακολουθώντας λανθασμένες τακτικές, τα χρόνια που θα έρθουν δεν θα είναι καθόλου εύκολα. Να θυμάστε πάντα ότι οι αποφάσεις που πήραμε χτες θα διαμορφώσουν το σήμερα και οι αποφάσεις του σήμερα θα κρίνουν το άμεσο μέλλον. Ο χρόνος περνάει και η άμμος στην κλεψύδρα αδειάζει επικίνδυνα. Ας ενεργοποιηθούμε όσο υπάρχει ακόμα καιρός.
Τέλος, σας εύχομαι το 2020 να φέρει ότι είναι ωφέλιμο για την ζωή και την ψυχή σας. Πιστεύω ότι ο καθένας και η καθεμία γνωρίζει τον εαυτό του καλύτερα από εμένα, επομένως ξέρει τι να ζητήσει από το νέο χρόνο, με ποιο τρόπο και πως να του έρθει...
Καλή κι ευλογημένη χρονιά σε όλους και όλες !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!