Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

Μοσχοβολούν Ε Λ Λ Α Δ Α ! Κάλαντα της Χίου μας! Παντελής Θαλασσινός.

Αποτέλεσμα εικόνας για χιος

Αποτέλεσμα εικόνας για χιοςΟρθοδοξία και λαϊκή παράδοση. Ο λαός μας με το αλάνθαστο του κριτήριο μας κατηχεί, μας φωτίζει, μας δείχνει την Οδό, την Αλήθεια, τη Ζωή.
Τον Χριστό μας. Καλησπερίζω φέρνοντας αγέρα μυρωμένο απ' τ' αφρισμένα κύματα χιλιοτραγουδισμένο. Σ΄αυτό το σπίτι πούρθαμε πέτρα να μη ραγίσει κι ο νοικοκύρης του σπιτιού χρόνια πολλά να ζήσει. Άγιε μου Βασιλάκη μου και Άγιε μου Νικόλα προστάτευε τους ναυτικούς την ώρα του κυκλώνα. Χρόνια πολλά να 'στε καλά και σεις και οι δικοί σας να 'ρθουνε τα ξενάκια σας κι όλοι οι ναυτικοί σας. Σε όλους σας ευχόμαστε αγάπη ειρήνη υγεία καλή καρδιά χαμόγελο και θεία ευλογία. Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά ψιλή μου δεντρολιβανιά κι αρχή κι αρχή του Γεναρίου του Μεγά του Μεγάλου Βασιλείου Βασίλη μ' από πού 'ρχεσαι κι από κι από πού κατεβαίνεις και βαστάς- και βαστάς ρόδα και ραίνεις. Κάτσε να φας κάτσε να πιείς κάτσε τον πόνο σου να πεις κάτσε κάτσε να τραγουδήσεις και να μας καλωσορίσεις. Κι έβγα να μας κεράσεις που να ζεις που να ζεις και να γεράσεις. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΜΗΝ!

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!