Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ τήν μιλιά σας! Εκεί όπου τα Χριστούγεννα είναι καί ΣΗΜΕΡΑ «έγκλημα»! (ΠΡΟΣΟΧΗ - Σκληρές εικόνες).

Σχετική εικόνα

Περισσότερα από 2.000 χρόνια από την γέννηση του Ιησού, οι Χριστιανοί είναι η πλέον διωκόμενη θρησκευτική κοινότητα στον πλανήτη. 
Διώξεις, απειλές, προπηλακισμοί ακόμα και θάνατος περιμένουν τους Χριστιανούς σε πολλές γωνιές της γης, οι οποίοι σε πείσμα όλων αυτών διατηρούν την πίστη και θα εορτάσουν και φέτος τα Χριστούγεννα παρά τους κινδύνους.

Αποτέλεσμα εικόνας για against Christianity

Εκεί όπου τα Χριστούγεννα είναι «έγκλημα»
Αποτέλεσμα εικόνας για against Christianity

Υπάρχουν και πέντε χώρες  στις οποίες η απαγόρευση του εορτασμού των Χριστουγέννων ισοδυναμεί με νόμο του κράτους και οι όποιες εκδηλώσεις λατρείας και πίστης είναι ποινικό αδίκημα.

Αντιμέτωποι με ποινές θανάτου στην Βόρεια Κορέα
Σχετική εικόνα

Στην Βόρεια Κορέα, ο Χριστιανισμός είναι παράνομος – οι πιστοί πρέπει να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα με απόλυτη μυστικότητα, σε σπίτια, ή μέσα στις φυλακές και τα στρατόπεδα εργασίας καθώς αρκετοί κρατούνται από τις αρχές.

Αποτέλεσμα εικόνας για fighting Christianity in North Korea
Πολλοί Χριστιανοί της Βόρειας Κορέας διακινδυνεύουν τα πάντα για να συγκεντρωθούν την Ημέρα των Χριστουγέννων, ακόμα κι αν ποινή αν συλληφθούν είναι η θανατική καταδίκη.
Αποτέλεσμα εικόνας για fighting Christianity in North Korea

Χαρακτηριστικό είναι  ότι όταν ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιουνγκ Ουν απαγόρευσε τα Χριστούγεννα πρότεινε να γιορτάσουν την ...γιαγιά του (!!!), που γεννήθηκε την Παραμονή των Χριστουγέννων το 1919.
Σχετική εικόνα
Γιορτάζοντας μυστικά στην Σαουδική Αραβία
Στην Σαουδική Αραβία, οι εκκλησίες, οι σταυροί και οι χριστιανικές συναντήσεις οποιουδήποτε είδους είναι παράνομες σε ολόκληρη την χώρα. 

Σχετική εικόνα
Δεν υπάρχουν εκκλησίες και ακόμη και η χρήση κάθε είδους θρησκευτικού συμβόλου απαγορεύεται.
Σχετική εικόνα

Με θάνατο ή φυλάκιση τιμωρείται η αλλαγή πίστης, από το Ισλάμ στο Χριστιανισμό και δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ βαπτίστηκαν χριστιανοί , εξακολουθούν να δρουν ως μουσουλμάνοι και εορτάζουν σιωπηλά τα Χριστούγεννα.
Αποτέλεσμα εικόνας για hanging in saudi arabia
Ενώ οι νόμοι της χώρας «επιτρέπουν» στους χριστιανούς να γιορτάζουν ιδιωτικά, δεν είναι λίγα τα περιστατικά που οι δυνάμεις ασφαλείας εισβάλουν σε σπίτια και προχωρούν σε συλλήψεις.
Σχετική εικόνα
«Παράνομα» Χριστούγεννα στην Σομαλία

Στην Σομαλία, τα Χριστούγεννα απαγορεύτηκαν το 2015 – έξι χρόνια μετά την υιοθέτηση της Σαρία. 
Κάθε χρόνο, υπάρχει μια ανακοίνωση που υπενθυμίζει στους πολίτες, ότι ο εορτασμός των Χριστουγέννων είναι παράνομος.
Το 2015, η κυβέρνηση «προειδοποίησε» τους Σομαλούς ενάντια στον εορτασμό των Χριστουγέννων, λέγοντας ότι είναι μόνο για τους χριστιανούς.
Αποτέλεσμα εικόνας για Somalia and Christians

Την ίδια χρονιά, ο δήμαρχος του Μογκαντίσου είπε στο 'Reuters': «Τα Χριστούγεννα δεν θα γιορτάζονται στην Σομαλία για δύο λόγους. 
Όλοι οι Σομαλοί είναι μουσουλμάνοι και δεν υπάρχει χριστιανική κοινότητα εδώ. Ο άλλος λόγος είναι για την ασφάλεια. Τα Χριστούγεννα είναι για τους Χριστιανούς. Όχι για τους μουσουλμάνους. »

Στο μουσουλμανικό Τατζικιστάν

Στο μουσουλμανικό Τατζικιστάν, κανείς δεν γιορτάζει δημόσια τα Χριστούγεννα, καθώς έχουν απαγορευτεί. 
Ένα διάταγμα το 2015 από το υπουργείο Παιδείας της πρώην Σοβιετικής Δημοκρατίας, απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, ιδιαίτερα στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Φυλακίσεις και πρόστιμα στο Σουλτανάτο του Μπρουνέϊ
Σχετική εικόνα
Στο Μπρουνέϊ, μία χώρα πολύ πλούσια σε πετρέλαιο στην νοτιοανατολική Ασία, όποιος συλλαμβάνεται να εορτάζει τα Χριστούγεννα βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια (!) και πρόστιμο 20.000 δολλαρίων...
Αποτέλεσμα εικόνας για Brunei and Christians
Η κατοχή μιας Βίβλου επισύρει ποινές που φτάνουν τα 9 χρόνια φυλάκισης, ενώ φυλακισμένος μπορεί να βρεθεί κάποιος και για κάτι πολύ μικρό και ανούσιο, όπως για παράδειγμα το να φορά έναν ...σκούφο του Άγιου Βασίλη!
Σχετική εικόνα
Οι μη μουσουλμάνοι μπορούν να γιορτάσουν προσωπικά τα Χριστούγεννα στα σπίτια τους, αλλά πρέπει πρώτα να ...ειδοποιήσουν τις αρχές!

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!