Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΕΤΣΙ μας π α γ ί δ ε ψ α ν οι (""φίλοι μας"") Άγγλοι τό 1941 ! Η Ιστορία "Γ Υ Μ Ν Η" ! (Νά διαβασθεί ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ!)vienna-belvedere-palace - AIR EXELIXI Travel

Στις 23 Μαρτίου 1941, ανακοινώθηκε δημόσια η εγγύηση της Γερμανίας, υπέρ της ακεραιότητος της Γιουγκοσλαβίας και η υπόσχεσή να μην χρησιμοποιηθούν οι σιδηρόδρομοι της για πολεμικούς σκοπούς. 
Στις 25 Μαρτίου υπογράφηκε στο παλάτι Μπελβεντέρε (άνω) της Βιέννης, η προσχώρηση της Γιουγκοσλαβίας στο Τριμερές Σύμφωνο. Στο κείμενο που υπογράφηκε τονιζόταν «οι Δυνάμεις του Άξονος δεν θα απαιτήσουν δικαίωμα διέλευσης των στρατευμάτων τους», και δεν υπάρχει καμιά αναφορά σε υπόσχεση για τη Θεσσαλονίκη, όπως επιμένει ακόμα η αγγλική προπαγάνδα, και οι ρουφιάνοι της.

Η βρετανική εντολή για την επείγουσα ανατροπή της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης εντός 48 ωρών, δόθηκε από τον άγγλο αεροπορικό ακόλουθο σμήναρχο ΜάκΝτόναλντ στον πτέραρχο Ντουσάν Σίμοβιτς

Dusan Simovic.jpg

 στις 26 Μαρτίου, ενώ παράλληλα ο πράκτορας της SοE TG Mappleback, συναντήθηκε με τον στενό φίλο του, τον πτέραρχο Μίρκοβιτς.

Έτσι, στις 27, η SOE έκανε «αντιφασιστικό» πραξικόπημα, και ανέτρεψε την κυβέρνηση και τον Βασιλιά. 

File:DusanSImovicPedroIIDeYugoslaviaYKnezevicEnLondres21061941.jpg ...
ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ο ΝΤ.ΣΙΜΟΒΙΤΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΕΤΡΟΣ.

Το «αντιφασιστικό» πραξικόπημα της SOE, το οποίο υποστήριξε με όλες του τις δυνάμεις το (παράνομο) Γιουγκοσλαβικό Κομμουνιστικό Κόμμα, που δεν ακολουθούσε τον Στάλιν, το τιμούσαν και ο Τίτο και η «σοσιαλιστική Γιουγκοσλαβία», και μια από τις κεντρικές λεωφόρους του Βελιγραδίου εξακολουθεί να λέγεται 27ης Μαρτίου, ακόμη και σήμερα.


Στις 26 έγιναν «αντιφασιστικές, αντι-γερμανικές διαδηλώσεις» στο Βελιγράδι, που επιδοτήθηκαν με 100.000 χρυσές λίρες (!) από τη SOE, και στις οποίες πρωταγωνίστησαν οι κομμουνιστές.

(ΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑΧΑ;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ, ΜΕΤΑ 75 ΧΡΟΝΙΑ, ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΧΡΥΣΕΣ ΛΙΡΕΣ ΤΣΕΠΩΣΑΝ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΑΠΟ ΤΑ "ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ" ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΠΟ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΕΡΡΙΧΝΑΝ;;;;) 

Το «αντιφασιστικό» πραξικόπημα της SOE, το οποίο υποστήριξε με όλες του τις δυνάμεις το (παράνομο) Γιουγκοσλαβικό Κομμουνιστικό Κόμμα, που δεν ακολουθούσε τον Στάλιν, το τιμούσαν και ο Τίτο και η «σοσιαλιστική Γιουγκοσλαβία», και μια από τις κεντρικές λεωφόρους του Βελιγραδίου εξακολουθεί να λέγεται 27ης Μαρτίου, ακόμη και σήμερα.

Visit of King Peter II Karadjordjevic to America
Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΪΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΦΡΑΓΚΛΙΝΟ ΡΟΥΣΒΕΛΤ ΤΟ 1942.

Οι διαδηλωτές μπροστά από τη γερμανική πρεσβεία, φώναζαν «καλύτερα πόλεμος παρά το σύμφωνο», «καλύτερα στο τάφο παρά σκλάβοι». «Bolje rat nego pakt», «Bolje grob nego rob».

Στο Κόλπο ήταν και η σερβική εκκλησία, και ο Πατριάρχης Γαβριήλ είπε ότι, « οι Σέρβοι θα γονατίσουν μόνο ενώπιον του Θεού»! 
Τα συνθήματα της SOE στο Βελιγράδι συμπίπτουν με το ηθικό ψευδοκείμενο της Ιντέλλιτζενς Σέρβις που αποδίδεται από τους εδώ πράκτορες στον Μεταξά.

Сусрет са историјом: Како је краљ Петар II издао Чича Дражу ...
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ Ο
ΓΟΥΪΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛΛ.

Έτσι, στις 27 Μαρτίου η SOE έκανε «αντιφασιστικό» πραξικόπημα, και ανέτρεψε την κυβέρνηση και τον Βασιλιά. 
Η Χούντα της SOE , έβγαλε το στρατό στους δρόμους για να ανατρέψει την «εθνοπροδοτική» κυβέρνηση Τσβέτκοβιτς, τον αντιβασιλεά Παύλο και τους Ραντένκο Στανκοβιτς και Ιβο Πέροβιτς.


Οι πραξικοπηματίες της SOE, ο στρατηγός Σίμοβιτς, ο πτέραρχος Μίρκοβιτς, και οι αδελφοί Κνέζεβιτς μέσα σε τρείς ώρες είχαν επικρατήσει. 
Στίς μία το μεσημέρι μίλησε στον λαό ο πράκτορας Ντούσαν Σίμοβιτς και ο Πατριάρχης ευλόγησε το Πραξικόπημα από ραδιοφώνου.

How Yugoslavia Was Pushed To WWII (I) – OrientalReview.org

Ο Παύλος, με την πριγκίπισσα Όλγα και τα ανήλικα παιδιά τους έφυγαν από το Βελιγράδι με το τραίνο για την Αθήνα και οι Άγγλοι τους μετέφεραν με πλοίο στο Κάϊρο και από εκεί στη Κένυα. 

Ο ίδιος είχε ζητήσει να μείνει στην Κύπρο, αλλά οι Άγγλοι του το αρνήθηκαν, γιατί εκεί βρισκόταν ο Στογιαντίνοβιτς περιμένοντας την μεταγωγή του στον Άγιο Μαυρίκιο.

Το 'Μπί-Μπί-Σι' πάντως "ενημέρωσε" επανειλημμένως και ψευδώς τους ακροατές του σε όλο τον κόσμο, ότι ο πρίγκιπας Παύλος με την οικογένειά του κατέφυγαν στην Γερμανία!

Prince Regent Paul of Yugoslavia and Adolf Hitler meet in Berlin ...

Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του Γιουγκοσλάβου πρίγκιπα Παύλου στο Μπέρχτεσγκάντεν, κατάφθασαν στην Αθήνα, (στις 22 Φεβρουαρίου), ο Άντονι Ήντεν, με τον αρχηγό του Αυτοκρατορικού Γενικού Επιτελείου τον Σερ Τζων Ντιλ για να αρχίσουν εκ νέου διαπραγματεύσεις με την Ελληνική κυβέρνηση, για να μας «σώσουν», αφού ο Τσόρτσιλ είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το διασφαλίσουμε ότι καταβάλαμε κάθε προσπάθεια να βοηθήσουμε τους Έλληνες».

Έξι ημέρες μετά το πραξικόπημα στο Βελιγράδι συναντήθηκαν τα ξημερώματα της 3ης Απριλίου, στον μεθοριακό σιδηροδρομικό σταθμό του Νέου Καυκάσου, ο Παπάγος και ο διοικητής του Βρετανικού Εκστρατευτικού Σώματος Αντιστράτηγος Ουίλσον με τον επικεφαλής του Α Κλάδου του Γιουγκοσλαβικού Γενικού Επιτελείου στρατηγό Ραντιβόϊε Γιάνκοβιτς.

Ο Γιάνκοβιτς ζήτησε οι Βρετανοί να καταλάβουν θέσεις μεταξύ των Ελλήνων και των Γιουγκοσλάβων κοντά στη λίμνη Δοϊράνης και να καλύψουν την κοιλάδα του Στρυμόνα. 

Ο Ουΐλσον αρνήθηκε, διότι ...«δεν μπορούσε να αναπτύξει τόσο γρήγορα τις βρετανικές μονάδες» και επέμενε να αναλάβουν οι Γιουγκοσλάβοι την άμυνα στην κοιλάδα του Στρυμόνα με την 9η Μεραρχία τους. 

Η διαταγή όμως για μετακίνηση δόθηκε στη Μεραρχία το πρωί της 6ης Απριλίου.

Επομένως ο Παπάγος γνώριζε από τις 3 Απριλίου, ότι ο δρόμους των Πάντζερ για τη Θεσσαλονίκη ήταν ανοιχτός και ότι η 'γραμμή Μεταξά' θα έπρεπε μετά από μια ηρωϊκή άμυνα να παραδοθεί.

Εάν η SoE δεν είχε κάνει το πραξικόπημα στην  Γιουγκοσλαβία, οι Γερμανοί θα είχαν επιτεθεί στην Ελλάδα μόνο από την Βουλγαρία (όπου μέσα σέ 4 ημέρες σπάζωντας τά μούτρα τους στήν 'Γραμμή Μεταξά' έχασαν 1.000 άνδρες!!!) και δεν θα είχαν μπει περπατώντας στη Θεσσαλονίκη.....


=====================
1.
Father and Son - The International Churchill Society
....TO ENTONOTATO EΡΩΤΗΜΑ
(ΕΠΙΣΗΣ) ΕΙΝΑΙ,
ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΛΘΗΚΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ
ΑΝΤΑΡΤΗ ΓΙΟΣΙΠ ΤΙΤΟ ΣΤΗΝ
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΥΪΑ
Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΓΛΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Ο ΡΑΝΤΟΛΦ ΤΣΩΡΤΣΙΛΛ;;;
2.
ROYALIST NEWS
ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!
Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΗΠΑ,
ΣΥΝΑΝΤΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΦΕΥΡΕΤΗ
ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΕΣΛΑ!
Ο ΤΕΣΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΦΑΝΩΣ ΚΑΤΑΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ
ΚΑΙ  ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΚΕΛΕΤΩΜΕΝΟΣ
ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΡΙΝ
ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΤΟ 1943....

"Ιωάννης Καποδίστριας"


1 σχόλιο:

  1. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: 17.000 ΘΑΝΑΤΟΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΓΡΙΠΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ! Συγκλονιστικά στοιχεία
    https://www.noiazomai.gr/2020/03/17000-thanatoi-apo-gripi-italia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!