Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Οι ιατροί πίστευαν ότι αυτό το μωράκι θα πεθάνει, μέχρι που το πήρε αγκαλιά ο αδερφός του!



Αποτέλεσμα εικόνας για THE TWINS IN REXAM

Λένε πώς τα δίδυμα αδέρφια έχουν ένα πολύ ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ τους. 
Διαισθάνονται πότε δεν είναι καλά, πότε βρίσκονται σε κίνδυνο, ενώ δύσκολα αντέχουν το ένα μακριά από το άλλο.

Αποτέλεσμα εικόνας για THE TWINS IN REXAM
Αποτέλεσμα εικόνας για THE TWINS IN REXAM

Η ιστορία για τα δύο αδέρφια, που θα διαβάσετε παρακάτω, επιβεβαιώνει περίτρανα τον παραπάνω ισχυρισμό.

Δύο αγοράκια από το Ρέξαμ της Ουαλίας γεννήθηκαν 15 εβδομάδες νωρίτερα. Τα δύο μωράκια νοσηλεύτηκαν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών στο Μπόλτον, περίπου 96 χιλιόμετρα μακριά από το Ρέξαμ.

Αποτέλεσμα εικόνας για THE TWINS IN REXAM

Η 28χρονη μητέρα τους γέννησε πρόωρα τον Οκτώβριο του 2018 όταν ήταν 25 εβδομάδων έγκυος και παρά τις προσπάθειες των γιατρών στο νοσοκομείο του Ρέξαμ για να καθυστερήσουν τον τοκετό, τα δίδυμα γεννήθηκαν δυο ημέρες αργότερα.

Αποτέλεσμα εικόνας για THE TWINS IN REXAM

Ο Dylan ζύγιζε 900 γραμμάρια, ενώ ο Deiniol γεννήθηκε ακόμη πιο λιποβαρής, ζυγίζοντας μόλις 700 γραμμάρια. 

Τα αγόρια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Μπόλτον, την πλησιέστερη μονάδα για πρόωρα νεογνά με δυο διαθέσιμες θερμοκοιτίδες. Αμέσως δέχθηκαν αναπνευστική υποστήριξη.

Η υγεία του ενός βελτιώθηκε σχετικά γρήγορα και γι’ αυτό επέστρεψε στο σπίτι του. 

Αποτέλεσμα εικόνας για THE TWINS IN REXAM

Δυστυχώς, όμως, το αδερφάκι του δεν ήταν τόσο δυνατό και χρειάστηκε να μείνει στη ΜΕΝΝ, με την υγεία του να επιδεινώνεται διαρκώς. Μάλιστα, ο μικρός Deiniol δεν έφυγε από την μηχανική υποστήριξη με οξυγόνο καθόλου και δεν έδειχνε κανένα σημάδι βελτίωσης.

Η σωτήρια αγκαλιά

Όταν τα δίδυμα ήταν πια 14 εβδομάδων, το νοσηλευτικό προσωπικό φοβήθηκε πως η κατάσταση του Deiniol επιδεινωνόταν θανάσιμα και αποφάσισαν να φέρουν στο νοσοκομείο τον Dylan για να αποχαιρετίσει τον αδερφό του.

Τα δίδυμα πέρασαν μόλις πέντε λεπτά μαζί στην θερμοκοιτίδα, έχοντας το ένα αγκαλιά το άλλο. Λίγες ώρες αργότερα η κατάσταση του Deiniol σταθεροποιήθηκε, και μείωσαν την υποστήριξη οξυγόνου στο 50%. 

 «Ήταν εκπληκτικό, με κάποιον τρόπο ο Dylan, απλώς με το να είναι εκεί, κατάφερε να βοηθήσει τον Deiniol- τον έκανε καλύτερα. Δεν το περίμενα καθόλου, ούτε οι γιατροί και οι νοσοκόμες», λέει η μητέρα τους.

Την επόμενη μέρα οι ιατροί πρότειναν να φέρουν ξανά τον Dylan για αγκαλιά. «Μέσα σε δυο μέρες, ο Deiniol ανέπνεε μόνος του. 

Ήταν θαύμα. 

Έσωσε την ζωή τους αδερφού του με μια αγκαλιά. 

Ήταν φανταστικό να το βλέπεις και έδειξε σε όλους μας πως δεν έπρεπε να τους είχαν χωρίσει εξαρχής», υποστηρίζει η μητέρα των αγοριών.


Ο Dylan βγήκε από το νοσοκομείο τον περασμένο Ιανουάριο και ο Deiniol ακολούθησε τον αδερφό του, επιστρέφοντας σπίτι τον Απρίλιο.

Σήμερα εξακολουθεί να χρειάζεται οξυγόνο για να αναπνέει, επειδή οι πνεύμονές του είναι ακόμα αδύναμοι, για να αναπνέει μόνος.

Η μέθοδος του να τοποθετούνται τα δίδυμα σε θερμοκοιτίδες μαζί σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας τους εφαρμόζεται σε πολλά βρετανικά νοσοκομεία αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις πως όντως υπάρχει όφελος.


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!