Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

ΤΙ; "Νά καθήσουμε στό ίδιο τραπέζι, ΟΛΟΙ" ; ; ; Δηλαδή, δηλαδή, δηλαδή; Πές μας Αλέξη "μας", ΤΙ εννοείς;;;;;;;

Κορονοϊός: Θετικός στον ιό ο Αλέξης Παπαχελάς - Sputnik Ελλάδα


Ο Αλέξης Παπαχελάς δεν είναι ένας δημοσιογράφος της σειράς, κι ότι γράφει έχει την σημασία του.

Τις τελευταίες ημέρες, λοιπόν, ο dear Alexis των υπερατλαντικών μας φίλων ασχολείται με την μετά κορωνοϊό εποχή, όταν η ελληνική οικονομία θα είναι πλήρως κατεστραμμένη από το “lockdown” (ελληνιστί «κλείδωμα») της οικονομίας που έχει επιβάλλει το ανδρείκελο ο Μητσοτάκης και η Ελλάδα θα επιστρέψει στην εποχή λίγο πριν από τα Μνημόνια!


Ιδού πως περιγράφει ο Παπαχελάς την «επόμενη μέρα»:

«Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν.

Ο κορωνοϊός θα αλλάξει πολλά πράγματα στη ζωή μας. Στην Ελλάδα και στον πλανήτη. Είναι κατ’ αρχήν βέβαιο ότι θα φτωχύνουμε, προσωρινά τουλάχιστον. 

Στελέχη διεθνών οργανισμών εκτιμούν ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει εντέλει ύφεση της τάξης του 3%-4%. Και αυτό, με βάση το σενάριο της μείωσης του τουρισμού κατά 50%.

Τα μέτρα της κυβέρνησης θα «ρεφάρουν» τη μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης, ενώ σίγουρα θα βοηθήσει η πολύ σημαντική ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση. 
Δύσκολα όμως θα εξισορροπηθεί το πλήγμα στον τουρισμό και στην παραγωγή, εκτός αν για κάποιον μαγικό λόγο τερματιστεί η κρίση τον Μάιο.

Μπαίνουμε σε αχαρτογράφητα νερά εδώ και έξω. Πολιτικά και κοινωνικά δεν θα είναι καθόλου εύκολη η διαχείριση μιας νέας κρίσης. Δεν αντέχεται εύκολα, έπειτα από δέκα χρόνια μιζέριας…».

Και πως θα πρέπει να διαχειριστεί την νέα οικονομική κρίση το σάπιο πολιτικό σύστημα; «Όλοι στο ίδιο τραπέζι για να κρατήσουμε όρθια τη χώρα», βροντοφωνάζει ο Παπαχελάς! Και εξηγεί:

«Μας γεμίζει η αισιοδοξία ότι η αξιωματική αντιπολίτευση βάζει πλάτη (...) στα δύσκολα. Έρχονται δύσκολα μετά τις δύο απανωτές κρίσεις, του μεταναστευτικού – προσφυγικού και του ιού. 

Ας αφήσουμε τους παλαβούς και ακραίους από εδώ και από εκεί να αλληλοϋβρίζονται, να λοιδορούν, να λασπώνουν. 

Δεν θα αλλάξουν ποτέ και ανήκουν σε ένα χθες από το οποίο δεν θα μπορέσουν να ξεφύγουν. Εμείς αυτό που πιστεύουμε θα το λέμε. 

Όταν ο κ. Μητσοτάκης κάνει καλά τη δουλειά του στη διαχείριση του Έβρου ή του ιού, έως τώρα, θα το γράφουμε. 
Όταν ο κ. Τσίπρας στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, το ίδιο. 
Μας νοιάζει η επόμενη ημέρα της χώρας και το γεγονός ότι θα χρειαστεί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι ΟΛΟΙ, για να την κρατήσουμε όρθια…».

Με λίγα λόγια, επειδή θα είναι πολύ δύσκολη η επιβολή ενός νέου Μνημονίου - τρισχειρότερου απ’ όλα μαζί τα προηγούμενα - από μια μονοκομματική κυβέρνηση, οι ξένοι προστάτες ετοιμάζουν μεγάλη μνημονιακή συγκυβέρνηση («κυβέρνηση ειδικού σκοπού»), αποτελούμενη –τουλάχιστον- από τρία κόμματα, την ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ως… ενδιάμεσο κρίκο! Είτε χωρίς εκλογές, με κάποιον νέο «Παπαδήμο», είτε μετά από εκλογές!

Οψόμεθα…


"Ιωάννης Καποδίστριας"

12 σχόλια:

  1. Δεν έχουν πολύ μέλλον, διότι δεν έχουν ευλογηθεί από τον Θεό.
    Ο Θεός απλά τους ανέχεται, τους επιτρέπει να κυβερνούν, για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιερά Παράκληση στην Παναγία Μυρτιδιώτισσα και Κατανυκτικός Εσπερινός (ζωντανά).

    https://www.youtube.com/watch?v=MDJgptMbJQ8

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ζωντανά).

    https://www.youtube.com/watch?v=MYsoOq7h9rk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και μετά την οικουμενική η απόλυτη καταστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. > ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ , ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ , ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !

    > ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΄ΚΩΡΟΝΟΙΟΥ΄ , ΕΙΝΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 2012 -

    -> π. Βασίλειος Βολουδάκης:
    ΠΟΛΥΕΤΗΣ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ - https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=XxEiDnkXbZQ&feature=emb_logo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ας θυμηθούμε τί έχει πει ο Άγιος Παϊσιος για την οικουμενική και τί θα επακολουθήσει. Ο Κύριος να μας λυπηθεί, την δύσμοιρή μας την πατρίδα και εμάς. Και σε αυτούς όλους,"πρόσθες αυτοίς κακά, Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά, τοις ενδόξοις της γης". Μπορεί να μην ακούγεται Χριστιανικό. Δεν είμαστε άγιοι, όμως ένθερμοι πατριώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. > επιβολη - μελέτη τηs ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ !.. ΥΥΠΟΧΕΊΡΙΟ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άσχετα με το πότε τραβήχτηκε η φωτογραφία, κοιτάξτε τα καθίκια πώς γελάνε! Έτσι και σήμερα θα γελάνε εις βάρος μας, που να τους θυμηθεί τα κρίματα ο Θεός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναρωτιέμαι, όλοι αυτοί που κάνουν αυτά τα ανοσιουργήματα, και μιλάω για τους δικούς μας, άραγε έχει περάσει ποτέ από το μυαλό τους το κλούβιο ότι ο Θεός τους βλέπει; Όσοι από δαύτους έχουν παιδιά, δεν φοβούνται τη Θεία Δίκη; Δεν τους νοιάζει διόλου ή περιμένουν τελευταία στιγμή να μετανοήσουν και να αλλάξουν; Θα μου πείτε, τί λες τώρα, καταλαβαίνουν τέτοια μουλάρια από τέτοια. Ζητώ συγγνώμη στο αγαπητό μουλαράκι που αναγκάζομαι να το χρησιμοποιήσω για να περιγράψω αυτό το σινάφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. OLI I POLITIKI EHOUN XEPOULISI TIN PSIHI TOUS STON DIAVOLO GIA TO HRIMA KE TIN DOXA , THA ERTHI I ORA TOUS POU KE STOU VODIOU TO KERATO NA KRIFTHOUN THEN THA MBORESOUN NA XEFIGOUN APO TIN THIAN DIKI POU THA TOUS HTIPISI SAN KERAVNOS , I ORA EFTASE POU O KATHE ENAS THA ISPRAXI ANA LOGOS TIS PRAXIS TOU , EKAMES KALO ? THA LAVIS PLOUSIOPAROHA TA AGATHA TOU THEOU , EKAMES KAKO ? ALIMONO SOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παρακαλώ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 6:33, ΟΧΙ Γκρίκλις. Ξεφτιλίζεται η Πατρίδα και γενικώς ο Ελληνισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. signomi ala o ipologistis mono sta anglika ine den eho ali epilogi, ALA afto pou xeftilizi tin patrida ke ton ellinismo DEN ine ta greeklish ALA i AMARTIES MAS ke eki ine pou prepi na prosehoume ke na apofevgoume i na elatosoume oso mbori o kathenas mas

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!