Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

ΤΟ «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ» του αρχιδικτάτορος ΣΤΑΛΙΝ στήν προπολεμική ΕΣΣΔ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ!!! Τό πιάσατε;


Αποτέλεσμα εικόνας για stalin


Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός

Από τον «πατερούλη» Στάλιν εμπνεύστηκε ο Κούλης Μητσοτάκης (προφανώς κατόπιν σχετικής ενημερώσεώς του από τον «ειδικό» επί θεμάτων σταλινισμού, πρώην Γ.Γ. της ΚΝΕ και νυν υπουργό Εσωτερικών, Θεοδωρικάκο…), για το πρωτοφανές μέτρο της απαγορεύσεως της κυκλοφορίας, με πρόσχημα την μη διάδοση του κορωνοϊού.

Ας δούμε πως…

Το 1932, λοιπόν, έγινε η μαζική κολεκτιβοποίηση στην χώρα του «πατερούλη». Ειδικά συνεργεία, προέβαιναν σε κατασχέσεις –κατ’ αρχάς- των σιτηρών (από τα χωράφια και τις αποθήκες) και εν συνεχεία όλων των προϊόντων και των ζώων των αγροτών, κι έτσι έπεσε πείνα. 

Για να αποφευχθεί η μετακίνηση των πεινασμένων από τις αγροτικές περιοχές προς τις πόλεις, καθιερώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 1932 το «εσωτερικό διαβατήριο» – το οποίο κατηργήθη μετά την πτώση του κομμουνισμού.

Το εσωτερικό διαβατήριο ομοίαζε με τα διαβατήρια εξωτερικού που ξέρουμε, δηλαδή περιείχε τα στοιχεία και την φωτογραφία του κατόχου. Επιπλέον, όμως, περιείχε και την ακριβή διεύθυνση της κατοικίας του (χωριό ή πόλη, οδό και αριθμό). 

Για να μετακινηθεί κάποιος από την μία πόλη στην άλλη ή από το ένα χωριό στο άλλο, για οποιονδήποτε λόγο, ακόμα και για βόλτα, έπρεπε να παρουσιαστεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και να υποβάλλει την σχετική αίτηση, όπου όφειλε να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο θέλει να μετακινηθεί, τον τρόπο με τον οποίο θα μεταβεί και θα επιστρέψει, τον ακριβή χρόνο που θα παραμείνει εκεί, καθώς και την διεύθυνση στην οποία θα διαμείνει (σε ξενοδοχείο, σε φίλους ή συγγενείς, ποιοι είναι αυτοί, πως τους γνωρίζει ή τι συγγένεια έχουν κ.τ.λ.). 

Αν η μυστική αστυνομία, αφού ολοκλήρωνε την έρευνα, επέτρεπε να γίνει η μετακίνηση, είχε καλώς. Εάν όχι, η μετακίνηση απηγορευόταν. 

Το «εσωτερικό διαβατήριο» και η όλη διαδικασία που ακολουθείτο, είναι το πρότυπο για τις «φόρμες» που συμπληρώνουν τώρα οι Έλληνες για να μπορέσουν να βγουν από τα σπίτια τους! 

Ωστόσο, ο Στάλιν χρησιμοποίησε το «εσωτερικό διαβατήριο» για να ελέγξει τις μετακινήσεις από χωριά και πόλεις σε άλλα χωριά ή πόλεις. Όχι για να ελέγξει την μετακίνηση των πολιτών έξω από τα σπίτια τους, στον τόπο κατοικίας τους. 

Εκεί, δεν επιβλήθηκε ποτέ κανένας περιορισμός. 
Άρα, ο Κούλης Μητσοτάκης ξεπέρασε κι αυτόν ακόμα τον Στάλιν!


"Ιωάννης Καποδίστριας"

1 σχόλιο:

  1. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης και στην Ελλάδα, εφαρμόζεται ο "Φασιστικός Κομμουνισμός" (είναι μια νέα μορφή πολιτεύματος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!