Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Την αυτή ημέρα τού Αγίου Μάρτυρος Βαρλαάμ...

 


 


Τούτο τον Άγιο, στο τελευταίο στάδιο τού Μαρτυρίου του, δεν τού είπαν ευθέως να αρνηθεί τόν Χριστόν τον πήγαν σιδηροδέσμιο πάνω από τον βωμό των ειδώλων, του κράτησαν την παλάμη ανοιχτή και του έβαλαν καρβουνάκι και θυμίαμα, με την ελπίδα οι ειδωλολάτρες, δεν θα το αντέξει και θα το πετάξει κάτω που ήταν ο βωμός. 


Ομως ο Άγιος Βαρλαάμ, ουδόλως κούνησε την παλάμη του, ουδόλως το πέταξε ούτε κάτω, ούτε παραπέρα, αλλά βλέποντας του διαβόλου την παγίδα, το κράτησε ακίνητο, και το κάρβουνο έκανε τρύπα στην παλάμη του, και έπεσε φλεγόμενο στο βωμό.

Έτσι οι Άγιοι Μάρτυρες, ούτε κατ ελάχιστο δεν έκαναν συγκατάθεση στα κόλπα του διαβόλου.

Προτίμησε την ευθεία Οδό, και όπως θα τον οικονομούσε ο Κύριος,,,

Τις ευχές των Αγίων να έχουμε, και οι θέλοντες ευσεβώς Ζείν, ευσεβώς θα πορεύονται, και πάνω από φίδια, πάνω από σκορπιούς, και θα γνωρίζουν κάθε στιγμή εκ Πνεύματος Αγίου, τις Παγίδες του διαβόλου, για να τις αποφεύγουν,,, οι θέλοντες ευσεβώς Ζείν.

Οι θέλοντες πονηρώς Ζείν, θα τούς αποδίδεται κατά τον πατέρα τους τον διάβολο...

https://scripta---manent.blogspot.com/2020/12/blog-post_87.html

"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!