Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

'PFIZER': Οι Α Ν Α Ρ Ι Θ Μ Η Τ Ο Ι 'ΣΚΕΛΕΤΟΙ' στίς ΝΤΟΥΛΑΠΕΣ της κολοσσιαίας ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ, που θά μας ΣΩΣΕΙ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ !!!



Με αφορμή τον χαμό για το επερχόμενο εμβόλιο της Pfizer για τον κορωνοϊό, ας θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νέοι μερικούς από τους σκελετούς που κρύβει στις ντουλάπες η φαρμακευτική-κολοσσός...

Τα "πειράματα" σε παιδάκια στην Νιγηρία το 1996:


Αγωγή κατά της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας 'Pfizer' κατέθεσε η Νιγηρία

Την κατηγορία ότι χορήγησε πειραματικό αντιβιοτικό σε παιδιά της Νιγηρίας το 1996, χωρίς να έχει λάβει την απαραίτητη άδεια, αντιμετωπίζει η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer, μετά την αγωγή που κατέθεσε εναντίον της η κυβέρνηση της Νιγηρίας απαιτώντας αποζημίωση ύψους 7 δισ. δολλαρίων.

Εκτός από την αγωγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Νιγηρίας, η Pfizer αντιμετωπίζει και μια ξεχωριστή αγωγή από την πολιτεία του Κάνο, ύψους 2 δισ. δολλαρίων.

Και οι δύο αγωγές αφορούν τα γεγονότα του Απριλίου 2006, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Pfizer προσφέρθηκαν να βοηθήσουν την πολιτεία του Κάνο σε μια επιδημία μηνιγγίτιδας, ιλαράς και χολέρας που σκότωσε 3.000 άτομα.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι η Pfizer, χωρίς να έχει λάβει άδεια, χορήγησε το πειραματικό αντιβιοτικό Trovan σε 100 παιδιά με μηνιγγίτιδα, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα έως και 11 από τα παιδιά της δοκιμής να πεθάνουν, ενώ άλλα να παρουσιάσουν εγκεφαλικές βλάβες, παράλυση, τύφλωση, κώφωση, ή άλλα προβλήματα υγείας.


Στις αγωγές εξ άλλου, αναφέρεται ότι η φαρμακοβιομηχανία ευθύνεται για την καχυποψία με την οποία οι πολίτες αντιμετωπίζουν τις πολιτικές υγείας της χώρας.

Σε ανακοίνωσή της η Pfizer αρνείται τις κατηγορίες, τονίζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η κλινική μελέτη του Trovan το 1996 διενεργήθηκε με πλήρη γνώση της νιγηριανής κυβέρνησης και με τρόπο υπεύθυνο και ηθικό.

https://lawnet.gr/law-news/diethni/agogi-kata-tis-amerikanikis-farmakobiomixanias-pfizer-kate8ese-i-nigiria/\


2 χρόνια αργότερα, το 2009, θα συμφωνήσει να πληρώσει 75.000.000$ αποζημιώσεις μετά την αγωγή της πολιτείας Κάνο



Περισσότερα δείτε εδώ:


Το 2011 θα προχωρήσει και σε αποζημιώσεις ύψους 175.000$ σε 4 οικογένειες παιδιών που χάθηκαν από το φάρμακο που πειραματίστηκε πάνω τους...


Αναλυτικά εδώ:
https://www.theguardian.com/world/2011/aug/11/pfizer-nigeria-meningitis-drug-compensation

Η αποζημίωση των 2,3 δις δολλαρίων και  η παραδοχή για την απάτη με το παυσίπονο Bextra:




Αναλυτικά εδώ:
https://www.businessinsider.com/pfizer-to-pay-23-billion-in-biggest-fine-every-for-deceitful-advertising-2009-9


Οι αποζημιώσεις εκατομμυρίων δολλαρίων για τις ελαττωματικές καρδιακές βαλβίδες :



Φυσικά αυτά δεν είναι τα μόνο σκάνδαλα που εμπλέκεται η Pfizer. Θα βρείτε ότι εμπλέκεται και έχει πληρώσει αποζημιώσεις+πρόστιμα για καθορισμό τιμών φαρμάκων ('καρτέλ'),  για παραπλανητικές διαφημίσεις, για δωροδοκίες γιατρών, για μη ασφαλή φάρμακα που οδήγησαν σε θανάτους ασθενών ή σε προβλήματα υγείας, και πολλά πολλά άλλα...

Δείτε αναλυτικά εδώ:



https://scripta---manent.blogspot.com/2020/11/pfizer_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!