Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

The Stanford Prison Experiment : Mind Control - O b e d i e n c e / Γιά όσους έχουν ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ !

 




https://www.brighteon.com/02b22fe3-5281-44fc-80db-54ecae34795d

channel image
The Prisoner
Published Yesterday | 
The Stanford Prison Experiment, a dramatic simulation study of the psychology of imprisonment and one of the best known psychology experiments ever undertaken.

Dr. Zimbardo takes us through the Stanford Prison Experiment, in which healthy college students are transformed into unstable prisoners and brutal prison guards within days by the power of the situation in which they found themselves.

3 σχόλια:

  1. δυστυχώς, το βίντεο δεν αναφέρει πώς (και αν) ξεπέρασαν οι άνθρωποι-πειραματόζωα αυτήν την κακοποίηση. νομίζω ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το συγκεκριμένο "πείραμα" το έχουν κάνει ταινία. Την είχα δει θυμάμαι στο YouTube

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο έλεγχος του νου, η ανάκριση, ο βασανισμός βασίζονται στην τακτική του να κρατούν το πειραματόζωο, τον ανακρινόμενο ή το θύμα σε μία κατάσταση συνεχούς στρες, κάτι που κουράζει ψυχικά, συναισθηματικά και σωματικά κι έτσι ο άνθρωπος να μπορεί εύκολα να χειραγωγηθεί και να υποταχθεί. αυτές ακριβώς τις τακτικές ακολουθούν και με εμάς για να μας ελέγχουν. ανέκαθεν το εφάρμοζαν αυτό, απλά γίνεται πιο αισθητό σε καταπιεστικά καθεστώτα, όπως σε αυτά που ζούμε σήμερα.

    αν το σκεφτούμε, είμαστε πειραματόζωα ακριβώς σε αυτό το συγκεκριμένο πείραμα. μας ενέσπειραν φόβο, μας αφαίρεσαν βασικές ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα, κάνοντάς μας να πιστέψουμε ότι δεν τα δικαιούμαστε, αναζήτησαν ενόχους και "επικίνδυνους" για τη δημόσια υγεία, σε όσους κατάλαβαν την απάτη και αντέδρασαν ή αντιδρούν (δείτε και μέσα στο πείραμα στοχοποιείται ένας κρατούμενος και οι υπόλοιποι εκπαιδεύονται εναντίον του!)
    στόχος τους να ατονήσουν τις αντιδράσεις μας σε αυτόν τον παραλογισμό και για να εξασφαλίσουν την επιτυχία του πειράματος, είναι απαραίτητη η επιβολή προστίμων και άλλων ποινών στους "αντιδραστικούς", ώστε να αποκλείσουν και να καταπνίξουν και την παραμικρή αντίδραση.
    δυστυχώς, το πείραμα έχει απόλυτη επιτυχία σε εμάς τα άνοα στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!