Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Θ Ε Α Τ Ρ Ο ! Πολύ ΚΑΚΗΣ ποιότητος, μέ τούς ίδιους ΠΑΝΤΑ πρωταγωνιστές......

 Μπακογιάννης ,Ἰμάμογλου,Βαρθολομαῖος 

καί ἡ γέφυρα εἰρήνης-φιλίας.....


 Ἄν τε πάλι μέ τίς ἑλληνο-τουρκικές φιλίες ! 

Καί,βρέ παιδί μου, πάντα πρωταγωνιστής σ᾿αὐτό τό ἀφήγημα, ὁ Βαρθολομαῖος !   

Τί καημός κι᾿αὐτός ! ! !

«Το Πατριαρχείο μας πάντοτε αισθάνεται ότι είναι μία γέφυρα μεταξύ των δύο πλευρών. 


Είναι γέφυρα ειρήνης, φιλίας, αλληλεγγύης για την ευτυχία των κατοίκων των δύο πόλεων και των δύο χωρών».


  Κώστας Μπακογιάννης :  « Η κοινή μας παρουσία εδώ στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα κι έχει πολλούς συμβολισμούς. 

Η έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι αδιαπραγμάτευτη. 

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι κιβωτός αγάπης και ελπίδας για όλους. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο χτίζει γέφυρες και γκρεμίζει τοίχους...»

Εκρέμ Ιμάμογλου :  «Ζω επίσης την πολύ μεγάλη τιμή να ξεκινώ την ημέρα μου ενώπιον του Πατριάρχη. Σήμερα, πρώτα ο θεός, θα ζήσουμε μια ωραία ημέρα η Αθήνα και η Κωνσταντινούπολη. 

Πιστεύω πως μαζί θα μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας την ιστορική ευθύνη, προκειμένου να χτίσουμε μια ωραία γέφυρα ειρήνης Αθήνας-Κωνσταντινούπολης, γεμάτη με όμορφα αισθήματα...»

  Τί ἔγινε,μήπως τό καταλάβατε ; 

Ἐπιστρατεύθηκαν οἱ δήμαρχοι τῶν δύο μεγαλυτέρων πόλεων,Ἑλλάδος-Τουρκίας,καί ὁ Οἰκουμενικός Πατριάρχης γιά νά περάσουν τό μήνυμα περί ἑλληνο-τουρκικῆς «γέφυρας εἰρήνης-φιλίας» ! 

 Καί μία στιγμή ὅπου ἑορτάζονται ἐπισήμως τά 30χρονα τοῦ Βαρθολομαίου,στόν Πατριαρχικό Οἰκουμενικό Θρόνο ! 

Ἀλλά καί σέ μία ἀκόμη καίρια στιγμή,γιά τήν Τουρκία,ὅπου βλέπει τήν οἰκονομική κατάρρευση πολύ κοντά καί ἕναν Ἐρντογάν νά συνεχίζ}η τό ...γάβγισμα ! Καί ὄχι μόνον πρός τά ἔξω : 



...Η κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει εμπόδια στον δήμοο οποίος τα πουλά σε δικά του κιόσκια και θέλει τα αυξήσει τον αριθμό τους κατά 142. 

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Γεωργίας προβάλλει το επιχείρημα ότι τα ψωμιά πέρα από τους φούρνους πωλούνται μόνο σε λαϊκές αγορές.  
Για να παρακάμψει και αυτό το εμπόδιο, ο δήμος τα μοιράζει με δικά του αυτοκίνητα εντείνοντας την ένταση με την κυβέρνηση

ἡ γελοιογραφία, ἀπό ἐδῶ


Καί μήν νομίζετε πώς ὁ Ἐρντογάν ἔχει νευριάσει γιά τό δωρεάν ψωμί τοῦ Ἰμάμογλου. Ἄλλα εἶναι τά σοβαρά...

Εἶναι οἱ ...γέφυρες γιά τίς ὁποῖες ἔλεγαν καί ξανάλεγαν ὁ Βαρθολομαῖος καί οἱ δήμαρχοι Ἀθηνῶν καί Κωνσταντινουπόλεως, ἡ Σύνοδος τοῦ Δικτύου Βαλκανικῶν Πόλεων,πού διοργάνωσε ὁ Ἰμάμογλου στήν Πόλη καί ἡ ...συνέχειά της :


Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το 2022 η πρώτη Σύνοδος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40 Balkan Cities Network Summit), όπως ανακοινώθηκε στην ιδρυτική Σύνοδο, η οποία διεξήχθη εχθές και σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας Ελλήνων δημάρχων με επικεφαλής τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη

 Σκοπός του δικτύου είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των μελών του στους τομείς του πολιτισμού, της βιώσιμης ανάπτυξης, της οικονομίας και της καινοτομίας, καθώς και η ενίσχυση της ειρήνης και της δημοκρατίας στην περιοχή των Βαλκανίων. Μια συντονισμένη προσπάθεια να καταστούν οι πόλεις και οι κοινωνίες ανθεκτικές έναντι της κλιματικής κρίσης και να ανταποκριθούν στις μεγάλες προκλήσεις, όπως είναι η εφαρμογή των στόχων του ΟΗΕ για το κλίμα. Στην ελληνική αποστολή μετέχουν, εκτός από τον Κώστα Μπακογιάννη, οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος ΖέρβαςΠατρέων Κωνσταντίνος Πελετίδης και Μυτιλήνης, Στρατής Κυτέλης...( ἐδῶ)


Κανονισμένα τά ἔχουν ὅλα,ἀπό κάθε ἄποψη ! Ἡ ...γέφυρα εἶναι στόν δρόμο τοῦ win- win,ἀλλά χωρίς τόν σουλτάνο Ἐρντογάν...

Ἡ Πελασγική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!