Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 'ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ', ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ του (Υπάτου Αρμοστού μας...) ΠΑΪΑΤ, μέ τούς ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014…


FVTO PAIAT


Φωτογραφικό 'ντοκουμέντο' – 'σοκ', που φωτίζει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο τα παρασκήνια του πολέμου στην Ουκρανία και των πραγματικών διαστάσεων και κινήτρων του -και όχι αυτών που παρουσιάζουν τα ελεγχόμενα διεθνή και εγχώρια μέσα προπαγάνδας- είναι αυτό που φέρνουμε σήμερα στο φως της δημοσιότητας!



Η φωτογραφία είναι από το Κίεβο. 

Όχι τωρινή, αλλά από το 2014. 

Γι αυτό και έχει πολύ μεγαλύτερα αξία και σημασία. 

Είναι από το Κιέβο το 2014 κατά την διάρκεια του πραξικοπήματος που έγινε τότε και αυτός που ξεχωρίζει δεν είναι άλλος από τον Τζέφρυ Πάϊατ. 

Ναι, είναι ο γνωστός σημερινός “έπαρχος” της Ελλάδας ο οποίος τότε ήταν πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία. 

Όπως αποκαλύπτουν μάλιστα οι πληροφορίες, όλες αυτές οι τελευταίες εξελίξεις είναι και ο λόγος που έχει πάρει παράταση διαρκείας η παραμονή του Τζέφρυ Πάϊατ στην Ελλάδα ως πρεσβευτής των ΗΠΑ αν και έχει ήδη εγκριθεί και έχει περάσει από το Κογκρέσσο η αντικατάστασή του από τον Ελληνο αμερικανό επιχειρηματία και κολλητό του γερουσιαστή Μενέντεζ, Τζ. Τσούνη. 

Ο Τζέφρυ Πάϊατ θα παραμείνει στη χώρα μας ως “αφεντικό” για … “όσο διάστημα χρειαστεί”, όπως μαθαίνουμε. Δηλαδή μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος – που σημαίνει …άγνωστο το πόσο.

Αυτός ήταν πάντως που εκεί τότε συντόνιζε για λογαριασμό των ΗΠΑ και των “Δημοκρατικών” του Ομπάμα και της Κλίντον όλο το βρώμικο παιχνίδι με τους νεοναζιστές για την ανατροπή της εκλεγμένης φιλορωσικής κυβέρνησης. 

Ήταν τότε η αρχή των μετέπειτα δεινών για την χώρα και τον λαό της που οδήγησαν, ημέρα με την ημέρα και χρόνο με τον χρόνο, στις τωρινές εξελίξεις. 

Τότε λοιπόν στο Κίεβο Τζέφρυ Πάϊατ έκανε για λογαριασμό των εργοδοτών του τη βρώμικη δουλειά, τώρα την κάνει από την Αθήνα καθοδηγώντας το σάπιο πολιτικό σύστημα και την παρηκμασμένη και δυτικόδουλη οικονομική 'ελίτ' για τη στήριξη των ίδιων νεοναζιστών της Ουκρανίας. 

Η μόνη διαφορά είναι ότι το 2014 ο Τζέφρυ Πάϊατ στο Κίεβο βοηθούσε και οργάνωνε την αναρρίχηση των νεοναζιστών στην εξουσία, ενώ το 2022 από την Αθήνα κάνει ο,τι μπορεί για να κρατηθούν στην εξουσία…

Η συγκεκριμένη φωτογραφία, που είχε βγει και δοθεί στη δημοσιότητα για να “προβληθεί” η στήριξη που έδιναν ανοικτά οι ΗΠΑ στους σημερινούς βιαστές του ουκρανικού λαού, ήταν από μια συνάντηση που είχε ο αμερικανός πρέσβης στο σκληρό, αντισημιτικό, ναζιστικό κόμμα Svoboda του Oleh Tyahnybok στην ηγεσία του οποίου μάλιστα φαίνεται με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο και ύφος να δίνει γραμμή και αυτοί με σκυμμένο το κεφάλι, σταυρωμένα χέρια και ως κανονικά εκτελεστικά όργανα να τον ακούνε προσεκτικά και ευλαβικά.

Δίπλα του, ο κυριούλης με τα άσπρα μαλλιά που διακρίνεται ήταν ο γερουσιαστής Μακέϊν ο οποίος ήταν μεν Ρεπουμπλικανός, αλλά ακολουθούσε και αυτός την ίδια “γραμμή” τότε. 

Ο Τζον Μακέϊν, ήταν βετεράνος του πολέμου του Βιετνάμ,με πολυετή παρουσία στην αμερικανική Γερουσία και ήταν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ το 2008, απέναντι στον Μπαράκ Ομπάμα, αλλά στην πραγματικότητα ήταν “συμπλήρωμά” του. 

Χρειάστηκε να έρθει ο Ντ. Τραμπ, να επικρατήσει αρχικά ως υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών και στη συνέχεια να σαρώσει στις προεδρικές εκλογές του 2017 για να τα ανατρέψει όλα αυτά και να αλλάξει κατεύθυνση η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ. 

Ο μπαμπέσικος τρόπος με τον οποίο έχασε τις εκλογές μέσω …κορονοϊού ο Τραμπ έφερε στην εξουσία τον αντιπρόεδρο του Ομπάμα, τον Μπάϊντεν, με τη γνωστή πια επί των ημερών μας κατάληξη…
—————————–
Ο Πάϊατ ορκίστηκε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία στις 30 Ιουλίου 2013, λίγους μήνες πριν εκδηλωθεί το “πραξικόπημα”. Υποστήριξε ενεργά την ουκρανική “επανάσταση” του 2014 εναντίον του εκλεγμένου Προέδρου της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς και από τότε χαρακτήριζε τους φιλορώσους αυτονομιστές στο Ντόνετσκ και Λουχάνσκ ως δήθεν “τρομοκράτες”. 

Ως πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ουκρανία, δεν σταμάτησε ποτέ να παίζει έναν ενεργό ρόλο με καθημερινές σχεδόν παρεμβάσεις στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα στηρίζοντας αρχικά τον Ποροσένκο, τις προσπάθειες του πρωθυπουργού Βολοντίμιρ Γκρόισμαν και στη συνέχεια το Ζελέσκι. 

Αυτά τότε. 

Και τώρα; 

«Το Ντόνμπας είναι Ουκρανία» και «η Μαριούπολη είναι Ουκρανία», έγραψε πρόσφατα ο Πάϊατ στον λογαριασμό του στο Twitter, τον οποίο τροφοδοτεί καθημερινά με εντατικό ρυθμό, στηρίζοντας το Κίεβο και δρώντας παρασκηνιακά σε ανάλογη κατεύθυνση από τη χώρα μας…
————————
Για να πάρουμε μια γεύση ο …συνομιλητής του πρέσβη στην φωτό που βλέπουμε, ο Tyahnybok ήταν από το 1991 μέλος του “εθνικοσοσιαλστικού” Κόμματος της Ουκρανίας και εξελίχθηκε σε χαρακτηριστικό εκπρόσωπο των νεοναζί της Ουκρανίας μαζί με τις άλλες ανάλογες ομάδες. 

Η Παγκύπρια Ένωση “Ελευθερία” -και στα ουκρανικά: Vseukrainske obiednannia “Svoboda”- είναι ο τίτλος του κόμματος αυτού στο οποίο ηγείται από το 2004 ο Oleh Tyahnybok. 

Από τις αρχές κιόλας δεκαετίας του 1990, κατηγορήθηκε για νεοναζισμό λόγω της στρατολόγησης skinheads και της χρήσης νεοναζιστικών συμβόλων και λόγω της αμερικανικής στήριξης και χρηματοδότησης έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ουκρανική “επανάσταση” του 2014 και στις διαδηλώσεις Euromaidan, αλλά η υποστήριξή του μειώθηκε γρήγορα μετά τις εκλογές του 2014. 

Έκτοτε, το Σβόμποντα συγκεντρώνει ποσοστά κάτω από το εκλογικό κατώφλι και σήμερα διαθέτει μία έδρα στην Verkhovna Rada…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 'ΜΑΚΕΛΕΙΟ'

2 σχόλια:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!