Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

Ὁ Ζελένσκυ, ὁ Ἰσραηλινός Πρωθυπουργός καί ἡ Ἱερουσαλήμ ...

 


Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky πρότεινε πρό ημερών, ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου, θα μπορούσαν να διεξαχθούν στην Ιερουσαλήμ.


... είπε επίσης ότι πιστεύει ότι το Ισραήλ μπορεί να παράσχει εγγυήσεις ασφαλείας για τήν χώρα του και είπε ότι ελπίζει ότι ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, θα έχει θετική επιρροή στις διαπραγματεύσεις.

Μπένετ, Ζελένσκυ, Ποῦτιν ( φωτό)

«Γενικά υποστηρίζουμε τη διαμεσολάβηση από οποιονδήποτε», είπε σε μια απάντηση σε ερώτηση σχετικά με τον πιθανό ρόλο του Ισραήλ, που έθεσε ένας δημοσιογράφος της εφημερίδος 'Haaretz'

«Αλλά δεν θα αποκαλούσα τον πρωθυπουργό Μπένετ «οποιονδήποτε». 

Μπορείτε να παίξετε σημαντικό ρόλο γιατί το Ισραήλ είναι μια χώρα με πλούσια ιστορία».

Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι οι Ουκρανοί μετανάστες ήταν μεταξύ των ιδρυτών του Ισραήλ, «που έφεραν μαζί τους την ιστορία τους και την επιθυμία τους να χτίσουν μια μεγάλη χώρα, όπως είναι τώρα. 

Οπότε δεν είναι καθόλου κακό να έχουμε τέτοια διαμεσολάβηση».

Είπε ότι είπε στον Μπένετ, ότι δεν πιστεύει ότι θα μπορούσαν να γίνουν διαπραγματεύσεις στη Ρωσία, την Ουκρανία ή τη Λευκορωσία.

«Αυτά δεν είναι μέρη όπου μπορούμε να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συνεννόηση για τον τερματισμό του πολέμου — δεν μιλάω για τεχνικές συναντήσεις αλλά για συναντήσεις μεταξύ ηγετών. 

Πιστεύω ότι το Ισραήλ μπορεί να είναι ένα τέτοιο μέρος, ειδικά η Ιερουσαλήμ. Νομίζω ότι ναι, και το είπα στον Μπένετ»....

Είπε επίσης ότι η Ρωσία «θα κατακτήσει το Κίεβο μόνο αν μας σκοτώσει όλους

Μιλώντας στις ειδήσεις του 'Channel 12', ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ουκρανία Michael Brodsky, ο οποίος επιστρέφει προσωρινά στο Ισραήλ, είπε σχετικά με τις δηλώσεις του Zelensky: 

«Η ιδέα να πραγματοποιηθεί μια σύνοδος κορυφής στην Ιερουσαλήμ έχει επίσης τεθεί στο παρελθόν. Εάν μπορεί να συμβάλει, νομίζω ότι φυσικά πρέπει να συμφωνήσουμε και να προωθήσουμε την ιδέα.

..... η Ιερουσαλήμ έχει συμβολική σημασία και νομίζω ότι ο Πρόεδρος Zelensky αναφέρεται ακριβώς σε αυτή τήν σημασία...

Νωρίτερα την ίδια μέρα, κορυφαίος σύμβουλος του Ζελένσκι διέψευσε μια αναφορά, ότι το Ισραήλ πίεσε τον Ουκρανό ηγέτη να αποδεχθεί μια πρόταση από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν που θα έβλεπε το Κίεβο να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις για τον τερματισμό της εισβολής της Ρωσίας...

Το Ισραήλ έχει εμπλακεί σε διπλωματικές προσπάθειες για να προσπαθήσει να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Μπένετ να ταξίδεψε στη Μόσχα το περασμένο Σάββατο για μια πολύωρη συνάντηση με τον Πούτιν. 

Ήταν ο πρώτος ξένος ηγέτης που κάθισε με τον Ρώσο πρόεδρο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου...

Το Ισραήλ έχει εδώ και καιρό καλές σχέσεις τόσο με την Ουκρανία όσο και με τη Ρωσία και επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη θέση του για να μεσολαβήσει για μια συμφωνία καθώς προσπαθεί επίσης να περπατήσει σε τεντωμένο σκοινί διατηρώντας τους δεσμούς του και με τις δύο χώρες. 

Αλλά η σχέση της με το Κίεβο έχει τεταθεί καθώς ο Μπένετ απέφυγε να κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία για τον πόλεμο, αν και ο υπουργός Εξωτερικών Yair Lapid το έκανε...

Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα πιέσει το Ισραήλ για περισσότερη υποστήριξη από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της. 

Ωστόσο, το Ισραήλ επιδιώκει να αποφύγει τον ανταγωνισμό με τη Ρωσία, η οποία έχει ισχυρή παρουσία στήν Συρία, όπου το Ισραήλ διεξάγει στρατιωτική δράση εναντίον ομάδων που συνδέονται με το Ιράν... ( ὁλόκληρο το θέμα,ἐδῶ)

Ὅπως καί νά δῆ κανείς τήν Οὐκρανική κρίση, παντοῦ ἀνακατεμμένους θά βρῆ τούς περιουσίους ! 

Ἔτσι λοιπόν τώρα συνδέουν μία πιθανή λήξη τοῦ πολέμου μέ τό Ἰσραήλ τό ὁποῖο ὁφείλει τήν ἵδρσή του ὡς κράτος καί στούς Οὐκρανούς ἑβραίους. 

Συνεπῶς εἴτε ἔτσι εἴτε ἀλλιῶς οἱ ἑβραῖοι θά πρωταγωνιστήσουν σέ κάθε περίπτωσιν...

Πῶς τά καταφέρνουν !!! Τά καταφέρνουν ὅμως...


Ἡ Πελασγική

2 σχόλια:

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ............

    O παππούς του Τζορτζ Μπους χρηματοδοτούσε τον Χίτλερ και τους Ναζί.
    Μαζί με τον Ροκφέλερ ήταν θερμοί υπέρμαχοι της γενετικής καθαρότητας ...

    Διαβάστε όλο το άρθρο
    http://www.mixanitouxronou.gr/o-pappous-tou-tzortz-bous-chrimatodotouse-ton-chitler-ke-ipostirize-ti-genetiki-katharotita/



    ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιά τόν "παππού" Πρέσκοτ Μπούς ο λόγος;
      Που έβαλλε "πλάτες" γιά τήν ΑΔΡΗ χρηματοδότηση των ΝΑΖΙ ;
      Καί που ΟΥΤΕ οι Αμερικανοί καλά - καλά ΔΕΝ έμαθαν ποτέ τους τό αληθινό όνομα της οικογενείας αυτής ; ; ; .....

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!