Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Ἀ κ υ ρ ώ ν ο ν τ α ς τόν ῥωσσικό πολιτισμό, ἡ Δύσις ἀ κ υ ρ ώ ν ε τ α ι καί ἐπιστρέφει στήν β α ρ β α ρ ό τ η τ α...

«Ἀπό τήν βαρβαρότητα στόν Πολιτισμό ἀπαιτεῖται ἕνας αἰῶνας,ἀπό τόν Πολιτισμός στήν βαρβαρότητα χρειάζεται μία ἡμέρα » Will Durant 

Πολλοί έχουν ήδη υποστηρίξει ότι οι περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι βέβαιο ότι θα βλάψουν τήν Δύση περισσότερο από ό,τι θα βλάψουν ποτέ τήν Ρωσία, μια χώρα που είναι: α) πιο αυτάρκης από οποιαδήποτε άλλη χώρα στη γη και β) ζει υπό κυρώσεις για πολύ καιρό.


 Περισσότερο από οποιοδήποτε επιχείρημα, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη σκληρή πραγματικότητα των υψηλών τιμών ενέργειας που συνδέονται ουσιαστικά με τη σύντομη διεθνή προσφορά λόγω των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. 

Εκτός από τις οικονομικές κυρώσεις, η διαδεδομένη τάση ακύρωσης οποιασδήποτε πτυχής της ρωσικής κουλτούρας ανήκει σε μια διαφορετική κατηγορία: 

Είναι ένα θανατηφόρο πλήγμα για τον Δυτικό Πολιτισμό, τον οποίο, πολλοί υποδεικνύουν πως βρίσκεται ήδη σε θανάσιμη δίνη

Οι οικονομικές κυρώσεις, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα οδηγήσουν σύντομα σε αποδολαριοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας με σοβαρά αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα για τη Δύση

Αλλά η ακύρωση του ρωσικού πολιτισμού θά χρεοκοπήσει τήν Δύση ηθικά, πολιτικά καί πολιτιστικά.

«Ἀπό τόν φανατισμό στήν βαρβαρότητα εἶναι μόνον ἔνα βῆμα» Denis Diderot

Αρχικά, επιτρέψτε μου να δώσω μερικά δείγματα ακύρωσης της ρωσικής κουλτούρας διεθνώς:

1.Στήν Ρωσία, η Disney και η Warner Brosέχουν σταματήσει τις προβολές στις αίθουσες των κινηματογράφων.

2.Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ποτοπωλεία και τα σούπερ μάρκετ έχουν βγάλει τήν ρωσική βότκα από τα ράφια τους.

3.Η 'Metropolitan Opera' διέκοψε τους δεσμούς της με έναν από τους διάσημους καλλιτέχνες της, επειδή αρνήθηκε να καταγγείλῃ τον Πούτιν.

4.Η 'Eurovision', η 'FIFA' και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες έχουν απαγορεύσει στους Ρώσους να συμμετέχουν στους φετινούς διαγωνισμούς. 

Σε πολλά αθλήματα δεν γίνονται δεκτοί οι Ρώσοι – αλλά οι «Παραολυμπιακοί Αγώνες»; Αυτοί οι διεφθαρμένοι ηλίθιοι της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής γνωρίζουν τη θέση τους στον Δυτικό Πολιτισμό; Ε

Είναι καιρός οι Αγώνες να επιστρέψουν στην Ελλάδα! Μόνο εκεί θα έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης…

5.Αλλά και στην Ελλάδα η υπουργός Πολιτισμού κα Μενδώνη ακύρωσε την επερχόμενη παράσταση της «Λίμνης των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι από το Μπαλέτο Μπολσόϊ, ίσως την κορυφαία οργάνωση κλασσικού μπαλέτου στον κόσμο!!! 

Τι ντροπή για την Ελλάδα!

6.Ένα πανεπιστήμιο στην Ιταλία ακύρωσε μια διάλεξη για τον Ντοστογιέφσκι κατά τήν διάρκεια ενός συνεδρίου, αλλά η οργή ήταν τόσο μεγάλη που αναγκάστηκαν να την επαναφέρουν!!!

Υπάρχουν ακόμα ελπίδες!!

7.Ο Λέων Τολστόι την έχει γλυτώσει μέχρι τώρα… Δώστε όμως λίγο χρόνο στους ηλίθιους της αμερικανικής και δυτικής διανόησης και στο Χόλλιγουντ και θα βρουν λόγους να τον διαγράψουν κι αυτόν!

8.Αλλά το διεθνές βραβείο της βλακείας «Canceling Russia» πηγαίνει στην 'Federation International Feline' για την ακύρωση των ρωσικών γατών από τον διαγωνισμό τους…( ἐμεῖς εἴχαμε γράψει σχετικῶς ἐδῶ) 

Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι αυτό το κύμα «ακύρωσης κουλτούρας» όπως τα δύο προηγούμενα (BLM και η πανδημία) προέρχεται από την αριστερή πλευρά του πολιτικού φάσματος, το ίδιο ιδεολογικό πεδίο που πάλεψε για δεκαετίες για την ελευθερία της έκφρασης, τους ίδιους ανθρώπους. (κάποιοι είναι ακόμα ζωντανοί) που υπέφεραν πολλά χρόνια Μακαρθισμού. 

Σήμερα έχουμε να κάνουμε με έναν νέο Μακαρθισμό, όπως τον ονόμασε ο Ted Galen Carpenter, που σχετίζεται με τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου

 Αλλά στην περίπτωση του «Cancel Russia», αυτός ο Μακαρθισμός αντικαθιστά τον σοβιετικό φόβο για τήν ρωσοφοβία και είναι πολύ λιγότερο αιτιολογημένος από ό,τι ο Μακαρθισμός της δεκαετίας του 1950 όπως εξήγησε ο Tyler Cowen του Bloomberg

 «Ὁποιοσδήποτε μπορεῖ νά εἶναι βάρβαρος ἀπαιτεῖται ὅμως τρομερή προσπάθεια νά παραμείνῃ κάποιος ἕνας πολιτισμένος ἄνθρωπος» leonard Woolf

Όσο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τους τυράννους της τεχνολογίας, έχουν ξεπεράσει τα όρια για άλλη μια φορά, για άλλη μια φορά στο πλευρό της φίμωσης της ελευθερίας της έκφρασης.

Κάποιοι θα πρότειναν ότι αυτή ήταν η κατάλληλη απάντηση στις ρωσικές «ωμότητες» στην Ουκρανία. 

Θα υπενθυμίσω σε εκείνους των οποίων η μνήμη είναι μικρή, τις θηριωδίες των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ με τη χρήση βομβών απεμπλουτισμένου ουρανίου στήν Σερβία το 1999. 

Οι λίγες εκατοντάδες θάνατοι αμάχων μέχρι στιγμής στην Ουκρανία είναι ένα μικρό κλάσμα από αυτούς που «ισοπεδώνουν με βομβαρδισμούς» στο Ιράκ και αλλού… Επιτρέψτε μου να σταματήσω εδώ… 

Με απλά λόγια, ο Δυτικός Πολιτισμός δεν μπορεί να υπερασπιστεί αξιόπιστα χρησιμοποιώντας τα ίδια βάρβαρα μέσα των δήθεν «βάρβαρων» επικριτών του

Η Δύση έχει βομβαρδίσει για να αφανίσει μέχρι ενός πάρα πολλούς ανθρώπους. 

Αλλά αυτός ο πολιτιστικός βομβαρδισμός των αντιπάλων ανήκει σε μια νέα κατηγορία και πιθανότατα θα είναι η τελευταία.

Οι πολιτισμοί πεθαίνουν όταν διαβρώνονται τα πολιτιστικά θεμέλια που τους υποστηρίζουν. 

Ο Δυτικός Πολιτισμός βασίζεται αποκλειστικά στις ατομικές ελευθερίες και κυρίως στην ελευθερία της έκφρασης. 

Μετά το κίνημα του BLM που  «ακύρωσε την κουλτούρα»  και μετά το πανδημικό τσουνάμι «ακύρωση της ελευθερίας», ο δυτικός πολιτισμός δεν μπορεί να αντέξει ένα (τρίτο σε τρία χρόνια!!) παγκόσμιο κύμα πολιτιστικής ακύρωσης, αυτή τη φορά ενάντια στον «ρωσικό πολιτισμό». 


Θα είναι η δική της θανατική ποινή! 

Γιατί; Γιατί κανείς δεν θα ξέρει ποιανού σειρά θα είναι η επόμενη και τι θα ακυρωθεί μετά – τόσο απλά. Ο δυτικός πολιτισμός καθιερώθηκε ως το πλαίσιο που επιτρέπει την απεριόριστη «ελευθερία βάσει των νόμων». 

Θα ασφυκτιά όταν κυριαρχείται από τον περιορισμό των πιο βασικών ελευθεριών ελλείψει κανενός νόμου!!

Θα κλείσω με τη θαρραλέα απάντηση της Candace Owens:

«Απολύτως αποτρόπαιος ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι Ρώσοι στην Αμερική και στο εξωτερικό. 

Το ότι οι ηγέτες μας και οι κυβερνητικοί θεσμοί μας επιτρέπουν —και κατά καιρούς ζητούν αυτή τη διάκριση μετά την παγκόσμια υστερία του "οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία" είναι αρκετά ενδεικτικό.

Οι ζωές των Ρώσων έχουν σημασία».

Ἀπό : helleniscope.com

Γιά τήν ἀναδημοσίευσιν :

Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/2022/03/blog-post_13.html#comment-form

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!