Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΣ ΜΗΝ ΦΟΡΑΜΕ ΜΑΥΡΑ ΣΤΙΣ ΚΗΔΕΙΕΣ! (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ - ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ).

 




https://www.youtube.com/watch?v=EU0u86OBXcY&ab_channel=%CE%9F%CF%81%CE%B8%CF%8C%CE%B4%CE%BF%CE%BE%CE%BF%CF%82%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7

Φυσικά και δεν απαγορεύεται κάτι τέτοιο από την θρησκεία μας και την Εκκλησία μας.

Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να εξωτερικεύσει την ψυχή του βάζοντας σκουρόχρωμα ρούχα.

Αυτό που λένε οι Ιερείς όμως είναι, πως δεν έχει καμμία σχέση με την Ορθοδοξία μας.

Δεν έχει σημασία το ένδυμα, αλλά η διάθεση χαρμολύπης που βιώνει ο Χριστιανός για τους κεκοιμημένους του.

2 σχόλια:

  1. Το μεγαλύτερο κακό πάνω στη γη, είναι ο σωματικός θάνατος των ανθρώπων. Διότι ο σωματικός θάνατος των ανθρώπων, είναι ΑΦΥΣΙΚΟ-ΑΝΩΜΑΛΟ φαινόμενο (μόνο για τους ανθρώπους) και παρουσιάστηκε ΜΕΤΑ από την ΠΤΩΣΗ του Αδάμ και της Εύας. Ο θάνατος όμως των ζώων, θα υπήρχε ακόμα και αν ΔΕΝ υπήρχε η πτώση του Αδάμ και της Εύας.
    Ο σωματικός θάνατος των ανθρώπων, λύθηκε οριστικά (από τεράστιο και φοβερό πρόβλημα που είναι), από την σωματική Ανάσταση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Αυτό όμως το καταλαβαίνουν εμπειρικά και βιωματικά, μόνο όσοι ακολουθούν συνειδητά τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, προσπαθώντας να ακολουθούν με ακρίβεια το δικό του θέλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως συμβουλεύουν πολλοί Άγιοι της Εκκλησίας, μια δική μας επίσκεψη σε νεκροταφείο, σε τακτικά χρονικά διαστήματα, θα μας διδάσκει πάρα πολλά αληθινά και ωφέλιμα πράγματα για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ζωή (που διαφέρει πολύ από την δήθεν "πραγματικότητα" που δημιουργεί η φαντασία μας).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!