Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, προΐσταται σέ ο ι κ ο υ μ ε ν ι σ τ ι κ ή ακολουθία, γιά τόν Mεγάλο Εσπερινό της Κοιμήσεως, σέ Καθολικό Ναό (!), στήν Αγία Τραπεζούντα! Σχίσμα μέ τήν Ορθόδοξη Ρωσία, Ένωση μέ τό ΠΑΝ - αιρετικό Βατικανό!!!

 




Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος προΐσταται σε οικουμενιστική ακολουθία για τον εσπερινό της Κοιμήσεως!



Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος (ο Πρωτοπόρος), ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνας Εμμανουήλ και άλλοι κληρικοί του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως συμμετείχαν σε οικουμενιστική εκδήλωση στην Τραπεζούντα (καταστρέφουν τις ρίζες στην καρδιά της παράδοσης ανακαινίζουν το λατινογενές μόρφωμα που προέκυψε από την Άλωση Πόλης από Δ΄ Σταυροφορία 1204) την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου την Κυριακή.

3 κολοσσιαίες δογματικές διαφορές με Καθολικισμό στη βάση του θεομητορικού δόγματος παραβλέπονται:Οι Καθολικοί δεν εορτάζουν Κοίμηση κι Μετάσταση Θεοτόκου αλλά Ανάληψη της Παναγίας. 

Τι κοινό εορτασμό τελούν, αφού δεν ασπάζονται κοινό δόγμα, ή μήπως έχουν προσχωρήσει στην Καθολική αντίληψη;

Άμωμος ή Άσπιλη Σύλληψη της Θεοτόκου στα πρότυπα της κυοφορίας Γεννήσεως Ιησού. 

Δηλ. η Μαρία προέκυψε εκ Παρθενογένεσης όπως ο Χριστός γεγονός που την καθιστά ισόθεο Του κι από εδώ προκύπτει το άλλο νεωτερίζων δόγμα του Καθολικισμού αυτό της Μαριολατρείας.

Μαριολατρεία. 
Υπερτίμηση της Θεοτόκου ουσιαστικά αποδιδόμενη λατρεία και όχι μόνο τιμή στο Πρόσωπό της ενώ κατά την ορθόδοξη δογματική η λατρεία αποδίδεται μόνο στον Τριαδικό Θεό ενώ με τιμή περιβάλλονται Παναγία, Άγιοι, Άγγελοι, εικόνες ως και ιερά λείψανα.

Ο Πατριάρχης προέστη του Μεγάλου Εσπερινού στην τοπική καθολική εκκλησία Santa Maria αναφέρει το orthochristian.

Η οικουμενιστική διομολογιακή ακολουθία διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Αποστολικού Εφημέριου Κωνσταντινούπολης, Επισκόπου Ανατολίας Paulo Bizzeti, του τοπικού Καθολικού ιερέα και των Αδελφών του Ενσαρκωθέντος Λόγου του Χριστού, όπως ανέφερε ο Πατριάρχης στην προσφώνησή του στο τέλος της λειτουργίας.

Στο κήρυγμά του, ο Πατριάρχης «τόνισε όχι μόνο το ουσιαστικό σημείο συνάντησης διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών στην Τραπεζούντα, αλλά και την ενωτική αγάπη της ίδιας της Θεοτόκου».

«Οι δύο αδελφές (;;;;;;;;;;;;;;;) εκκλησίες μας — η Ρωμαιοκαθολική και η Ορθόδοξη — συνδέονται άρρηκτα με την αφοσίωση και τη λατρεία μας στην Θεοτόκο», είπε ο Πατριάρχης, υπενθυμίζοντας την παράδοση ότι δύο ευγενείς από την Κωνσταντινούπολη επέστρεψαν κάποτε από το Άγιο Όρος με το χιτώνα της Θεοτόκου και το τοποθέτησε στον ναό της Θεοτόκου Βλαχερνών. 

Η Ορθοδοξία αποδίδει τιμή κι όχι λατρεία στη Θεοτόκο. Δογματικό ατόπημα του Οικουμενικού.

«Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος του μεταξιού μέσω της Τραπεζούντας και ο κόκκινος χιτώνας της Θεοτόκου συνδέονται παράξενα στην ιστορία της Τραπεζούντας και στον οίκο των Χριστιανών», είπε ο Πατ. Βαρθολομαίος.

Ο Πατριάρχης μίλησε και για την επικαιρότητα: «Το ιμάτιό της είναι απαλή παρηγοριά για τις αδυναμίες και τις αποτυχίες μας. Είναι μια καταπραϋντική παρηγοριά για τις συγκρούσεις και τις διαιρέσεις μας ( σσ στις οποίες πρωτοστάτησε ) και είναι μια θεραπευτική προστασία για όλους εκείνους που εξακολουθούν να υποφέρουν και να πεθαίνουν στην Ουκρανία ως αποτέλεσμα της απρόκλητης εισβολής από τη Ρωσία»(σ.σ. ενώ στο Ντονμπάς δεν πέθαιναν επί 8 χρόνια ως και σήμερα. Ανεπίτρεπτα μεροληπτικός). 

Ο πράσινος Πατριάρχης δεν είχε μια λέξη για το γεγονός ότι ο κολλητός του Ζελένσκι είναι καβαλάρης Αποκάλυψης που φέρνει το τέλος του κόσμου με ραδιενέργεια λόγω της μανιακής ψύχωσης του να βομβαρδίζει κατ΄ομολογία τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ευρώπης;;

Και αναφερόμενος στον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος υποφέρει από συνεχιζόμενα προβλήματα στο γόνατο, ο Πατ. Βαρθολομαίος είπε: 

«Αναγνωρίζοντας τη φιλοξενία των αδελφών και των αδελφών μας εδώ, το μυαλό και η σκέψη μας είναι στον αγαπημένο και σεβαστό αδελφό μας, τον Παναγιώτατο Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μικρά προβλήματα υγείας, και παρακαλούμε την Παναγία μας Θεοτόκο να μεσολαβήσει στον Υιό της και στον Θεό μας για την ευημερία Του».

Η λειτουργία ολοκληρώθηκε με την ψαλμωδία του Καθολικού ύμνου.

Η ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ,  Ε Δ Ω:

https://dimpenews.com/2022/08/17/%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%b9%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b7%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b8%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%af%ce%bf%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%90%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b1/

2 σχόλια:

  1. ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΝΥΜΟ. ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΙΕΡΕΑΣ, ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΣΟΛΗΨΙΕΣ, ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ? ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑΤΕ? ΤΩΡΑ ΗΡΘΑΤΕ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ? ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΙ ΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΤΥΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΜΕΙΩΝΕΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ? ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΤΕ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΥΚΤΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ. ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΥΤΕ ΩΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΩΣ ΙΕΡΕΑ. ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ. ΦΟΒΑΣΤΕ? ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ. ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΜΕ? ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΕΛΕΟΣ! ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΠΩΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ ΓΛΥΨΙΜΟ ΣΤΟ ΣΙΧΑΜΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανόητο και τρισσάθλιο πλανεμένο ανθρωπάκι βαρθολομαιε πέντε τρίχες σου έμειναν στον πώγωνά σου....
    Δεν αντιλαμβάνεσαι τίποτα όπου σε ξυρίζει σιγά σιγά ο Θεός για τα ανομήματά σου;;;
    ΞΥΠΝΑ επιτέλους πριν σου πάρουν την ψυχή σου οι δαίμονες;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!