Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Οἱ Ῥῶσσοι, ὁ A. Μπλίνκεν, τά 'ΛΟΑΤΚΙ' καί ὁ Μπ. Νετανιάχου ...


Η Βουλή της Ρωσίας ψήφισε για περαιτέρω περιορισμούς και πρόστιμα σε μέλη της LGBTQ κοινότητας στήν χώρα.

Ένας από τους συντάκτες του νόμου ήταν ο πρόεδρος της Δούμας Vyacheslav Rodin. 

Το υποστηρίζει, λέει, προκειμένου να διατηρηθούν οι ιστορικές, πολιτιστικές και κοινωνικές παραδόσεις της Ρωσίας. Ο Ρόντιν ανέφερε ότι : 


ακολουθώντας έναν διαφορετικό δρόμο που επέλεξαν οι παππούδες και οι προπαππούδες μας. 

Έχουμε παραδόσεις, έχουμε συνείδηση ​​και καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε τα παιδιά μας, τις οικογένειές μας και τήν χώρα μας προκειμένου να διαφυλάξουμε και να προστατεύσουμε [τις αξίες που] μας παρέδωσαν οι γονείς μας.

Αυτή είναι μια άποψη που προφανώς υποστηρίζουν πολλοί άλλοι Ρώσοι νομοθέτες, καθώς πάνω από τετρακόσιοι βουλευτές από τα 450 μέλη της αίθουσας υποστήριξαν το νομοσχέδιο, αναφέρει το ρωσσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass  .

Ο νέος νόμος για την προπαγάνδα των ομοφυλοφίλων της Ρωσίας είναι ουσιαστικά μια επέκταση αυτού που είχε νομοθετηθεί προηγουμένως το 2013.

Σύμφωνα με το Διεθνές Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, « ...υπό το πρόσχημα της προστασίας των παιδιών, οι Ρώσοι πολιτικοί ηγέτες ουσιαστικά έκλεισαν κάθε συζήτηση για θέματα LGBT ή θετικά μηνύματα σχετικά με αυτό» .

Αυτή η νομοθετική πράξη, αναφέρει η οργάνωση, «επηρέασε σοβαρά τα παιδιά σε ολόκληρη τη Ρωσία, αρνούμενη ουσιαστικά το δικαίωμά τους στην ενημέρωση σχετικά με το φύλο και τη σεξουαλική ποικιλομορφία».

Επιπλέον, όπως υποστηρίζει το Διεθνές Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού στον ιστότοπό του, οι καταγγελίες συνεχίζονται και σήμερα, παρόλο που ο ίδιος ο νόμος παραμένει σε ισχύ.

Το νέο διάταγμα, με τίτλο το νομοσχέδιο «Απάντηση στον Μπλίνκεν», είναι απάντηση στην κριτική του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. 

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη εγκριθεί από την Άνω Βουλή. Ο νόμος απαιτεί επίσης εξουσιοδότηση από τον ίδιο τον Πρόεδρο Πούτιν.

«  Η προτεινόμενη επέκταση της απαγόρευσης της ενημέρωσης από τη Ρωσία σχετικά με ζητήματα LGBTQI+ θα ήταν άλλο ένα σοβαρό πλήγμα για την ελευθερία της έκφρασης και τα ανθρώπινα δικαιώματα LGBTQI+ άτομα στη Ρωσία. Καλούμε τους Ρώσους νομοθέτες να αποσύρουν το νομοσχέδιο και νά σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων.» 

Η αναφορά του Blinken ήταν απλώς να ενθαρρύνει τη ρωσική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τέτοιες προσπάθειες, δήλωσε το BBC

Επιπλέον, τους προέτρεψε να «σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλων».

Με τη νέα παράταση, αυτό που επιχειρεί να κάνει η ρωσική κυβέρνηση είναι να επαναρυθμίσει την προηγούμενη θέσπιση σε πολύ πιο αυστηρό επίπεδο

Το βασικό μέσο είναι η απαγόρευση οποιασδήποτε προπαγάνδας που σχετίζεται με ομόφυλες, ή μη παραδοσιακές σεξουαλικές σχέσεις. 

Οι θετικές απεικονίσεις των σχέσεων του ίδιου φύλου στα μέσα ενημέρωσης, ή στη διαφήμιση υπόκεινται επίσης σε αυστηρό έλεγχο.

Η κάτω κοινοβουλευτική βουλή της Ρωσίας έχει βασικά χαρακτηρίσει οποιαδήποτε απεικόνιση τέτοιων θεμάτων ως πορνογραφία. 

Με αυτόν τον τρόπο, το έχουν βάλει πλέον στην ίδια κατηγορία με τη βία, τις φυλετικές ή εθνοτικές διακρίσεις καθώς και τη θρησκευτική δίωξη.

Αυτοί οι περιορισμοί περιλάμβαναν επίσης τυχόν απεικονίσεις σε διαφημίσειςβιβλία ή ταινίες. Επίσης, απαγορεύονται οποιεσδήποτε διαδικτυακές συνομιλίες που σχετίζονται με ζητήματα LGBTQ εκτός από την προβολή ή την πώληση εμπορευμάτων με σχετικά σύμβολα ή συνθήματα.

Τα πρόστιμα είναι ακόμη πιο απαγορευτικά. Είναι 6.000 δολλάρια ΗΠΑ για οποιονδήποτε στην κοινότητα παραβιάζει το διάταγμα και 82.100 δολλάρια για εταιρείες. 

Ακόμη και τουρίστες και επισκέπτες αντιμετωπίζουν δίωξη, φυλάκιση ή απέλαση βάσει του νέου νόμου.

...................

Ἀπό ἐδῶ

Εἶπε ὁ Μπλίνκεν : Η προτεινόμενη επέκταση της απαγόρευσης της ενημέρωσης από τη Ρωσία σχετικά με ζητήματα LGBTQI+ θα ήταν άλλο ένα σοβαρό πλήγμα για την ελευθερία της έκφρασης και τα ανθρώπινα δικαιώματα LGBTQI+ άτομα στη Ρωσία...

Δῆλα δή,προστασία τῶν ΛΟΑΤΚΙ στό νά λένε,λόγου χάριν : 


Καταλάβατε γιά ποιά δικαιώματα κόπτεται ὁ Μπλίκεν καί ὁ κάθε Μπλίνκεν ἤ Κούλης καί λοιποί συγγενεῖς  ; Πλήν τῆς Ῥωσσίας. 

Γι᾿αὐτό καί ἔχει πέσει πάνω της ὅλη ἠ καμπαλαρία. Λυτοί καί δεμένοι νά τήν φᾶνε. Ἔλα ὅμως πού ἡ ἀρκούδα εἶναι πολύ σκληρή !!! 

( Εὐχαριστοῦμε τήν Ἀγγελική γιά τό ἀνωτέρῳ μέ τό «δίποδο». )

Ἄ, ἐπίσης γιά περᾶστε κι᾿ἀπό ἐδῶ : 


Το κόμμα Λικούντ του Μπενιαμίν Νετανιάχου υπέγραψε συμφωνία για να δώσει μια ισραηλινή κυβερνητική θέση σε έναν ανοιχτά ομοφοβικό υπερεθνικιστικό ηγέτη του κόμματος Noam .  

Ο Avi Maoz θα είναι αναπληρωτής υπουργός και θα διευθύνει μια αρχή «εβραϊκής ταυτότητας».

Είναι επικεφαλής του Noam, ενός θρησκευτικού-εθνικιστικού, αντιαραβικού και αντι-LGBTQ κόμματος που υποστηρίζει μια αυστηρή ερμηνεία των εβραϊκών θρησκευτικών νόμων στο Ισραήλ....


Οὐδέν σχόλιον...

Ἡ Πελασγική

3 σχόλια:

  1. Ποιά Σόδομα και Γομόρα ? Τις έχουμε ξεπεράσει ! Δυστυχώς το "προοδευτικό" τυπάκι του βίντεο δεν είναι μοναδικό. Η τιμωρία του Θεού θα είναι αμείλικτη και δικαίως !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. BENZINH KAI ΦΩΤΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΟ @ΟΥΣΤΡΑΚΙ. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΒΑΤΙ ΣΟΥ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΣΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΟΜΩΣ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΑΙ ΠΟΤΕ ''ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ'' ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΝΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΦΥΓΑΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΩΜΑΛΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Ρωσοι δεν παραφρονησαν για να αποδεχτουν ανισσοροπους και αντιχριστους νομους της δυσης. Ευγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!