Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022

ΟΥΠΣ! O FDA αποκαλύπτει τήν π α ρ α π λ η ρ ο φ ό ρ η σ η : Α π ο τ ε λ ε σ μ α τ ι κ ή η Ivermectin στόν Covid, αλλά έπρεπε νά ...λανσαριστούν τα εμβόλια!!!


Πως από την απήχηση ενός 'tweet' στήθηκε ολόκληρη η παραπληροφόρηση γύρω από ένα φάρμακο, που μπορούσε να βοηθήσει αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.



Το tweet ενός στελέχους της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) για την ιβερμεκτίνη στο Twitter, που αποθάρρυνε τον κόσμο από την χρήση της ινβερμεκτίνης, ήταν ένα μήνυμα που ενθουσίασε τα ανώτατα στελέχη του φορέα με την ανταπόκρισή του, γιατί ήταν ένα «χρήσιμο μήνυμα» για την προώθηση της πολιτικής των εμβολίων, όμως η ανάρτηση αυτή διασύρει τον φορέα, αφού πραγματοποιήθηκε χωρίς να υπάρχουν στοιχεία ενάντια στην χρήση της, απεναντίας υπήρχε μόνο ενθαρρυντικό feedback, αφού μελέτη αποδείκνυε πως η ιβερμεκτίνη συνδέεται με λιγότερους θανάτους σε ασθενείς με COVID-19 σε σύγκριση με τη ρεμδεσιβίρη.

Η ανάρτηση της 21ης ​​Αυγούστου 2021 βρίσκεται τώρα στο επίκεντρο μιας δικαστικής υπόθεσης.

Η ανάρτηση έλεγε: «Δεν είσαι άλογο.
Δεν είσαι αγελάδα.
Σοβαρά, όλοι.
Σταμάτα το».
Παρέπεμπε δε, σε μια σελίδα του FDA που λέει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να χρησιμοποιούν ιβερμεκτίνη για την πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19.
Η ανάρτηση δημιουργήθηκε από τον Brad Kimberly, έναν αξιωματούχο της FDA, αφότου στον Μισισιπή ανέφεραν μεγάλη αύξηση των κλήσεων από άτομα που είχαν λάβει ιβερμεκτίνη για την πρόληψη ή τη θεραπεία του COVID-19, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που έλαβαν τις εκδόσεις της ιβερμεκτίνης που αναπτύχθηκε για ζώα.
1_581.JPG
Η ιβερμεκτίνη είναι ένα αντιπαρασιτικό που χρησιμοποιείται τόσο σε ανθρώπους όσο και σε ζώα.
Ο Kimberly και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι ενθουσιάστηκαν όταν η ανάρτηση έγινε viral, σύμφωνα με τα email.
Η ανάρτηση «είναι η πιο δημοφιλής ανάρτηση που είχαμε ποτέ στο Twitter», έγραψε σε ένα μήνυμα η Erica Jefferson, αναπληρώτρια επίτροπος για τις εξωτερικές υποθέσεις, προσθέτοντας ότι «είμαστε ευχαριστημένοι με την ανταπόκριση και τα αποτελέσματα».
Η Jefferson έγραφε στην Δρ Janet Woodcock, στέλεχος του FDA που ήταν εν ενεργεία επίτροπος εκείνη την εποχή.
“Αυτό ήταν τέλειο!
Ακόμα κι εγώ το είδα!» είπε ο Woodcock.
Είπε ότι συμφωνεί με τη νέα στρατηγική να είναι «δημιουργική και προσιτή» και χαρακτήρισε την αποστολή «εξαιρετική αρχή».

«Αδραξε την ευκαιρία»

Ο Jefferson είπε ότι αυτή και μια άλλη ομάδα ήθελαν να επωφεληθούν από την προειδοποίηση του Μισισιπή και μπόρεσαν να δημιουργήσουν τη δημοσίευση και να τη στείλουν μόλις μια μέρα αργότερα, παρόλο που ήταν Σάββατο.
«Είμαι βέβαιος ότι είδατε μερικές από τις ειδήσεις που κυκλοφόρησαν από τον Μισισιπή την Παρασκευή σχετικά με τη χρήση της ιβερμεκτίνης για τη θεραπεία / πρόληψη του Covid-19 και την αύξηση των ανεπιθύμητων ενεργειών (δηλητηριάσεις) που τόνισε η πολιτεία ως αποτέλεσμα της χρήσης της.
Εξέφρασα στην ομάδα αργά το βράδυ της Παρασκευής ότι εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στο κοινό τις δικές μας προειδοποιήσεις για την ιβερμεκτίνη και νωρίς το πρωί του Σαββάτου η ομάδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε δημοσιεύσει το… tweet», είπε ο Jefferson.
Περιττό να πούμε ότι η άμεση, ευθεία και έξυπνη (χιουμοριστική) επικοινωνία, σε συνδυασμό με ένα επόμενο tweet που παρείχε πρόσθετες απαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις σχετικά με την ιβερμεκτίνη, οδήγησε το tweet να γίνει γρήγορα viral και να αναδημοσιευτεί σε πολλές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. όπου ενισχύθηκε από άλλους παράγοντες επιρροής) και οδήγησε σε πρόσθετη κάλυψη ειδήσεων», πρόσθεσε.

Η Jefferson είπε ότι επικεντρώθηκε στον εντοπισμό τρόπων για τον FDA «να προσεγγίσει τον «καθημερινό» Αμερικανό» και «να αναπτύξει περιεχόμενο που επιτρέπει στον οργανισμό να αισθάνεται τόσο προσβάσιμος όσο και ενημερωτικός σε μια εποχή απίστευτης παραπληροφόρησης».
Αρκετοί αξιωματούχοι της FDA, συμπεριλαμβανομένης της Jefferson, είπαν ότι γέλασαν όταν είδαν την ανάρτηση, η οποία απέσπασε επαίνους από περίπου μισή ντουζίνα αξιωματούχους.
“Ομάδα – αυτή είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ δουλειά
Τόσο δημιουργική και, το πιο σημαντικό, μεταφέρει το μήνυμα του FDA για τη δημόσια υγεία στο σύμπαν, ανυπομονώ να δω τι άλλο έχετε όλοι σας στα σκαριά!”
Η Julia Tierney, άλλη αξιωματούχος, είπε.
«Είδα το tweet και εντυπωσιάστηκα.
Χαίρομαι που έχουμε δεδομένα τώρα για να υποστηρίξουμε την άμεση προσέγγιση», έγραψε η Anna Staton, ακόμη ένας αξιωματούχος.
Ο Jefferson και η Sandy Walsh, ένας άλλος αξιωματούχος του FDA, επικοινώνησαν με την Kimberly για να δημιουργήσουν τη δημοσίευση.
Ο Walsh είπε ότι το «νευρικό Tweet ήταν μια επιτυχία».

‘Διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο’

Η ανάρτηση τράβηξε την προσοχή σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που κοινοποιήθηκαν εσωτερικά, συμπεριλαμβανομένων 23,7 εκατομμυρίων εντυπώσεων μόνο στο Twitter.
Οι αξιωματούχοι μοιράστηκαν επίσης την ίδια ανάρτηση στο Facebook, το LinkedIn και το Instagram.
Ο Kimberly αναγνωρίστηκε από άλλους ως ο συγγραφέας που δημιούργησε τη γλώσσα και είπε σε αρκετούς συναδέλφους ότι την έγραψε.
«Ήταν ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο βλέποντας ανθρώπους να λένε τα λόγια που έγραψα στην τηλεόραση και στο TikTok και άλλα τέτοια», είπε η Kimberly σε ένα email.
O Kimberly κλήθηκε να παρουσιάσει τα δεδομένα κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης.
«Απαντώντας σε ένα επίκαιρο θέμα που είχε εμφανιστεί στις ειδήσεις, δημιουργήσαμε μια ανάρτηση που ήταν σύμφωνη με τη νέα στρατηγική για εφαρμογή από την ομάδα μας.
Ως αποτέλεσμα, η ανάρτηση προβλήθηκε από περισσότερα από 24 εκατομμύρια άτομα στο Twitter… έγινε η πιο δημοφιλής ανάρτηση στην ιστορία του λογαριασμού μας», είπε ο Kimberly.

H Woodcock είπε στους The Epoch Times σε ένα email: «Όπως ίσως γνωρίζετε, η ιβερμεκτίνη έχει αποδειχθεί ότι είναι αναποτελεσματική έναντι του COVID σε μεγάλες τυχαιοποιημένες δοκιμές.
Επιπλέον, η λήψη οποιουδήποτε φαρμάκου σε δόσεις που προορίζονται για μεγάλα ζώα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρή ασθένεια.
Πιστεύω ότι ο επαγγελματισμός είναι κρίσιμος για το προσωπικό οποιουδήποτε ρυθμιστικού οργανισμού.
Τούτου λεχθέντος, μερικές φορές το χιούμορ μπορεί να βοηθήσει να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα».

Οι Jefferson, Kimberly, Tierney, Staton και Walsh δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Το Vice News ανέφερε αρχικά για τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλά περιλάμβανε μόνο στιγμιότυπα οθόνης και αποσπάσματα από ένα υποσύνολο αυτών.
Το πλήρες σετ ελήφθη από τους The Epoch Times μέσω ενός αιτήματος για το Freedom of Information Act.
Μια δεύτερη σειρά εσωτερικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έδειξε ότι η Woodcock είπε ότι η ιβερμεκτίνη “είναι σίγουρα ένα πολύ ασφαλές φάρμακο”, αλλά αμφισβήτησε επανειλημμένα εάν θα λειτουργούσε κατά του COVID-19, παρά το γεγονός ότι άλλες χώρες όπως το Περού και η Ινδία είχαν επιτυχία με το φάρμακο κατά της νόσου.
Τα στοιχεία για την ιβερμεκτίνη είναι μικτά.
Ορισμένες μελέτες δείχνουν ελάχιστα έως καθόλου οφέλη , ενώ άλλες προτείνουν ένα ισχυρό όφελος.

Αγωγή

Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε την ανάρτηση στο Twitter, και μια άλλη που δημοσιεύτηκε το 2022, κατά τη διάρκεια πρόσφατης δικαστικής ακρόασης.
Οι δικηγόροι είπαν ότι οι δηλώσεις «δεν ήταν οδηγίες» αλλά «συστάσεις».
Η ακρόαση αφορούσε μια πρόταση απόρριψης μιας αγωγής που υποβλήθηκε από τρεις γιατρούς, οι οποίοι είπαν ότι οι δηλώσεις του FDA για την ιβερμεκτίνη παρενέβαιναν παράνομα στη δουλειά τους.
Οι πολιτείες έγιναν «με γνώση και πρόθεση ότι αυτές οι ενέργειες θα παρέμβουν στην πρακτική της ιατρικής», παραβιάζοντας τον Ομοσπονδιακό νόμο περί τροφίμων, φαρμάκων και καλλυντικών (FDCA) και τον νόμο περί διοικητικής διαδικασίας, σύμφωνα με την αγωγή.
Ο FDA δεν έχει την εξουσία να γνωμοδοτήσει σχετικά με τη χρήση εγκεκριμένων φαρμάκων εκτός ετικέτας ή για άλλη χρήση από αυτήν για την οποία έχουν εγκριθεί, ισχυρίστηκαν οι γιατροί.
Το FDCA, σημείωσαν, λέει ότι τίποτα σε αυτό «δεν πρέπει να ερμηνεύεται ότι περιορίζει ή παρεμβαίνει στην εξουσία ενός επαγγελματία υγειονομικής περίθαλψης να συνταγογραφεί ή να χορηγεί οποιαδήποτε συσκευή που κυκλοφορεί νόμιμα στην αγορά για οποιαδήποτε πάθηση ή ασθένεια στο πλαίσιο μιας νόμιμης σχέσης ιατρού-ασθενούς. ”
Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Jeffrey Brown, διορισμένος από τον Trump δικαστής που επιβλέπει την υπόθεση, είπε ότι οι δηλώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ανησυχητικές επειδή δεν υπήρχαν προκριματικά.
Στις ιστοσελίδες του FDA, υπάρχουν ενδείξεις σχετικά με το ότι τα άτομα μπορούν να λάβουν ιβερμεκτίνη εάν τη συνταγογραφήσει ο γιατρός τους.
Ο Brown δεν έχει ακόμη αποφανθεί για την πρόταση απόρριψης.
0_31.JPG
www.bankingnews.gr


https://www.triklopodia.gr/o-fda-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf%cf%86%cf%8c%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%80/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!