Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

McGregor ( συνταγματάρχης ΗΠΑ ) : Το παιχνίδι τελειώνει! – Ο Zelensky θά π α ρ α χ ω ρ ή σ ε ι εδάφη καί θά πέσει ΘΥΜΑ Ουκρανών εθνικιστών....


McGregor: 

Καί δεδομένου ότι πολλοί Ουκρανοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τήν χώρα λόγω προβλημάτων με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε νέο μεταναστευτικό πλήγμα για την Ε.Ε.

Το αδιέξοδο του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky αργά ή γρήγορα θα τον οδηγήσει είτε σε στρατιωτική ήττα είτε σε σοβαρές παραχωρήσεις στη Μόσχα, κάτι που θα εξοργίσει τους εθνικιστές, δήλωσε ο συνταγματάρχης McGregor, πρώην σύμβουλος του αρχηγού του Πενταγώνου, σε συνέντευξή του στο Freedom.


Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Zelensky θα ακολουθήσει αυστηρά τις οδηγίες από τον Λευκό Οίκο και θα έρθει η στιγμή που θα του πουν ότι «το παιχνίδι τελείωσε» και ότι ήρθε η ώρα να «συμβιβαστεί με την πραγματικότητα». 

Οι διαπραγματεύσεις θα είναι απαραίτητες, και ως αποτέλεσμα, το Κίεβο θα πρέπει αναπόφευκτα να κάνει εδαφικές παραχωρήσεις, είπε ο McGregor.

“Υπάρχει η άποψη ότι, αποδεχόμενοι αυτούς τους όρους, ο Ζελένσκι θα γίνει θύμα ριζοσπαστικών εθνικιστών.

Πιστεύω ότι αυτό είναι πολύ πιθανό. Δεν μπορώ να ξέρω με βεβαιότητα, αλλά αυτό θα ήταν ένα προφανές αποτέλεσμα”, είπε.
Ο συνταγματάρχης τόνισε ότι η Ουκρανία βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Και δεδομένου ότι πολλοί Ουκρανοί αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα λόγω προβλημάτων με την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, αυτό θα μπορούσε να μετατραπεί σε νέο μεταναστευτικό πλήγμα για την ΕΕ, πρόσθεσε.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον McGregor, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν εντυπωσιακές δυνατότητες σε ό,τι αφορά τη δύναμη πυρός και την ευελιξία.

Και οι αντιρωσικές κυρώσεις, σημείωσε ο συνταγματάρχης, επηρεάζουν περισσότερο αρνητικά τους Ευρωπαίους, κάτι που μαζί μιλά για την ανάγκη «να τεθεί ένα τέλος σε αυτό το συντομότερο δυνατό».

Καταπέλτης ο McGregor (πρ. συνταγματάρχης ΗΠΑ): Αδίστακτοι οι Ουκρανοί βομβαρδίζουν αμάχους

Ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού McGregor κατέκρινε σε προηγούμενη τοποθέτηση του τις ενέργειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς τις κατηγορεί ότι βομβαρίζουν μη στρατιωτικές υποδομές στο Donbass, σε συνέντευξή του στο Grayzone .

«Οι Ρώσοι δεν επιδιώκουν να βλάψουν τους αμάχους, αλλά υπάρχουν πολλά στοιχεία από την άλλη πλευρά, πώς χρησιμοποιήθηκαν τα HIMARS για να χτυπήσουν πολίτες στο Ντόνετσκ, στο Λουχάνσκ, στην Κριμαία», εξήγησε ο στρατός.

Οι ενέργειες του ρωσικού στρατού είναι «συνετές και σχολαστικές», είπε χαρακτηριστικά ο McGregor.

“Ήμουν διευθυντής του κέντρου των συμμαχικών επιχειρήσεων στην εκστρατεία του Κοσσυφοπεδίου.  Εκεί είχαμε πάει πολύ μακριά τις επιθέσεις, και τώρα η Ρωσία, αντίθετα, κάνει πολύ λίγα για να καταστρέψει”, είπε.

Στις 16 Νοεμβρίου, ο McGregor, σε συνέντευξή του στο Fox News, είπε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν βαρεθεί να στέλνουν χρήματα και εξοπλισμό στην ουκρανική «μαύρη τρύπα».

Έτσι αντέδρασε στα σχέδια του αρχηγού του Πενταγώνου, Ostin, να συναντηθεί με τους ηγέτες 50 χωρών προκειμένου να λάβει πρόσθετη χρηματοδότηση από αυτούς για το Κίεβο.

Wall Street Journal: Αμερικανοί γερουσιαστές ζητούν από τον Biden να μεταφέρει επιθετικά drones στην Ουκρανία

Την ίδια ώρα, αρκετοί γερουσιαστές του Κογκρέσου των ΗΠΑ ζητούν από την κυβέρνηση του Προέδρου Joe Biden να επανεξετάσει την απόφασή της σχετικά με την προμήθεια μη επανδρωμένων αεροσκαφών MQ-1C Grey Eagle στην Ουκρανία και να παράσχει αντ’αυτού UAV στις αρχές του Κιέβου σύμφωνα με την Wall Street Journal .

Σύμφωνα με εφημερίδα, μια ομάδα 16 γερουσιαστών έστειλε επιστολή στον επικεφαλής του Πενταγώνου, Λόιντ Όστιν, στην οποία, συγκεκριμένα, ανέφεραν ότι «το μακροπρόθεσμο όφελος από τη μεταφορά του MQ-1C είναι σημαντικό» και η προμήθεια τέτοιου εξοπλισμού «έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τη στρατηγική πορεία του πολέμου υπέρ της Ουκρανίας».

Νωρίτερα , το CNN ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν το ενδεχόμενο να κάνουν αλλαγές στο MQ-1C Grey Eagle, το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί με πυραύλους AGM-114 Hellfire και να παραμείνει στον αέρα για περισσότερο από μία ημέρα, για πιθανή μεταφορά τους στο Κίεβο.

Ταυτόχρονα, σημειώθηκε ότι οι εξεταζόμενες τροποποιήσεις αυτών των drones απαιτούν πολύ χρόνο και είναι αρκετά περίπλοκες τεχνικά.

Επιπλέον, η Wall Street Journal ανέφερε προηγουμένως ότι η Ουάσιγκτον είναι δύσπιστη για τη μεταφορά σύγχρονων UAV στο Κίεβο λόγω ανησυχιών για την κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

https://www.triklopodia.gr/mcgregor-%cf%83%cf%85%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b7%cf%82-%ce%b7%cf%80%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b9-%cf%84%ce%b5%ce%bb/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!