Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

«Π α ρ α ί τ η σ α ν» ('πύξ - λάξ'!) τόν βουλευτή της Ν.Δ. Κων. Τζαβάρα, μετά τά ΠΙΕΣΤΙΚΑ ερωτήματα που έθεσε, σέ Δικαστικούς & Εισαγγελείς γιά τό σκάνδαλο υποκλοπών....


Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο βουλευτής της Ν.Δ. και μέλος της καραμανλικής πτέρυγας της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μετά το ρεπορτάζ του 'pronews.gr' για την κριτική που άσκησε σε δικαστές και εισαγγελείς για απραξία στο σκάνδαλο των υποκλοπών.



Σύμφωνα με πληροφορίες, του ζητήθηκε από το κόμμα να παραιτηθεί, ή να ανακαλέσει και ο βουλευτής της Ν.Δ. «πιστός στις αρχές του και της παράταξης» προτίμησε να παραιτηθεί!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Κώστας Τζαβάρας υποστηρίζει πως αποδέχτηκε την προτροπή να παραιτηθεί, επειδή από την μια πλευρά δεν ήθελε να παραιτηθεί από τις απόψεις του, αλλά ταυτοχρόνως δεν ήθελε να δημιουργήσει θέμα στην παράταξη του.

Να σημειώσουμε ότι την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή της Βουλής «υποδέχεται» τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου των υποκλοπών Φέλιξ Μπίτζιο, αντιπρόσωπο του 'Predator', Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιάννη Λαβράνο (επίσης αντιπρόσωπο) και τον Ισραηλινό ιδιοκτήτη του Predator, Ταλ Ντίλιαν.

«Γαλάζιες» πηγές λένε μάλιστα, ότι του ζητήθηκε μια επιστολή παραίτησης.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. δήλωσε σχετικά για την μη δικαστική διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών: 

«Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, πρέπει να βγουν στήν δράση. Ειδικά από την στιγμή που αυτά που δει το φως της δημοσιότητος, έχουν τόσο περιγραφικές λεπτομέρειες, που δεν μπορεί να πει κανείς ότι κινούνται στο χώρο της φαντασίας».

«Το βάρος της απόδειξης προφανώς δεν το έχει ο δημοσιογράφος, το έχει ο εισαγγελέας και ο δικαστής», υπογράμμισε με έμφαση ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη.

«Ο δημοσιογράφος έχει μόνο υποχρέωση να διασταυρώνει τις πηγές του», συνέχισε το μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο οποίος, ερωτηθείς τι θα έκανε αν το όνομα του περιλαμβανόταν σε λίστα θυμάτων παρακολούθησης, επισήμανε με νόημα: 
«Θα υπεράσπιζα την αξιοπρέπεια μου, προσωπική και πολιτική» ρίχνοντας φαρμακερά βέλη στους συναδέλφους του που σφυρίζουν αδιάφορα.

Επίσης ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αναφορικά με την δήλωση του βουλευτή της Ν.Δ. Κ.Τζαβάρα για απραξία και καθυστερήσεις στην διερεύνηση του σκανδάλου των υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις έγιναν χθες στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», αλλά δεν υπήρξε καμμία αντίδραση μέχρι που αναδείχθηκαν σήμερα από το 'pronews.gr' σε κύριο άρθρο του:

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΕEΕ αναφέρεται:

«Με αφορμή πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις βουλευτή με τις οποίες, αναφερόμενος σε εκκρεμή προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται προς διακρίβωση τέλεσης παραβίασης απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας κ.α., “συστήνει” στους εισαγγελείς “να βγουν στην δράση και να μην κλώθουν, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, διαβεβαιώνει ότι και στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπόθεση διερευνάται διεξοδικά και θα περατωθεί εντός του απολύτως αναγκαίου χρόνου, χωρίς η ιδιότητα οποιουδήποτε εμπλεκόμενου σε αυτή να αποτελεί κριτήριο για ευνοϊκή ή δυσμενή μεταχείρισή του, ούτε και λόγο κωλυσιεργίας.

Οι παράγοντες του δημόσιου βίου που σε υψηλούς τόνους επικαλούνται τους εισαγγελείς και το αίσθημα εμπιστοσύνης προς την ελληνική δικαιοσύνη ή βάλλουν κατ’ αυτών, ανάλογα με το υπό συζήτηση θέμα και τη θέση που κατέχουν, πρέπει να αντιληφθούν ότι οι εισαγγελικοί λειτουργοί δεν ακολουθούν τις δικές τους κατά περίπτωση υποδείξεις και προτροπές, ή τις ευμετάβλητες πλειοψηφίες της κοινής γνώμης, αλλά το Σύνταγμα και τους νόμους που είναι σύμφωνοι με αυτό, τους οποίους και οι ίδιοι οφείλουν να τηρούν, σεβόμενοι πρωτίστως την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών του κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!