Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

Έκανες ...'βά - βά' κύριε Νίκο "μας"; Δέν "σέ σήκωσε τό κλίμα" στό Άγιον Όρος; Καί σέ ....ΒΟΥΤΗΞΑΝ 'άρον - άρον' ; / Β Ι Ν Τ Ε Ο

 ΄΄Οι περιπέτειες ενός προσκυνητή” για τον ΥΠΕΞ στο Άγιον Όρος... 
Μετά από όλα αυτά που υπέστη στο Περιβόλι της Παναγίας, νομίζω ότι το ομώνυμο ρώσικο βιβλίο θα πρέπει βρει χρόνο να το διαβάσει οπωσδήποτε.


Κατά τον ερχομό του, το ελικόπτερο που μετέβαινε έκανε λόγω πυκνής ομίχλης και καιρικών συνθηκών, 2 αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης στά ελικοδρόμια Καρυών και Ι. Μονής Βατοπεδίου, τελικά έκανε επιτυχή στο ελικοδρόμιο της Ι. Μ. Μεγίστης Λαύρας. 

Μετά την όλη υποδοχή, διανυκτεύρευσε στην Ι. Μ. Ξενοφώντος, όπου φυλάσσεται η κάρα του Αη Γιώργη του Τροπαιοφόρου. 

Κατά την εκεί θεία λειτουργία αισθάνσθηκε αδιαθεσία.

”Εσπευσμένα αναχώρησε από το Άγιον Όρος ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ακυρώνοντας το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας, μετά το λιποθυμικό επεισόδιο, που είχε νωρίς το πρωΐ σήμερα Πέμπτη, στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος.
Στήν διάρκεια της θείας λειτουργίας, λίγο μετά τις 7 το πρωΐ, ο κ. Δένδιας αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε, με αποτέλεσμα να πέσει στο δάπεδο και να χτυπήσει σοβαρά στήν μύτη καί στά δόντια, σύμφωνα μέ πληροφορίες της Voria.gr.

Στη Μονή σήμανε συναγερμός και ο κ. Δένδιας δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Αγίου Όρους. 
Άμεσα κλήθηκε ελικόπτερο προκειμένου να παραλάβει τον υπουργό Εξωτερικών και να τον μεταφέρει στην Αθήνα.

Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμμία ανησυχία και σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο ήταν ορθοστατικής υπότασης.

Το πρόγραμμα της σημερινής ημέρας του υπουργού ματαιώνεται - επρόκειτο μετά τη Μονή Ξενοφώντος να μεταβεί στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου.” 

«Είμαι απολύτως καλά, με δύο αμυχές από την πτώση» αναφέρει, μέσω 'Twitter', ο υπουργός...

Που οφείλεται η γκαντεμιά ...

Υπήρξε δήλωση ατυχής… 

Χρησιμοποίησε μιλώντας πρός τόν Τύπο, μια έκφραση, που αν και είθισται, ωστόσο μπορεί και να είναι και αμφίσημη….και να έχει και πολλές αναγνώσεις από κακοπροαίρετους και να προκαλεί άλλου τύπου συνειρμούς σε θρησκόληπτους και τροφοδοτεί παραφιλολογία….ήταν άτοπη!

”Είχα και τη δυνατότητα σαν προσκυνητής ..να έρθω σε επαφή με τους μοναχούς που υπηρετούν αυτή την υπερχιλιόχρονη παράδοση και να αισθανθώ κι εγώ ένα μικρό τμήμα αυτής της αλυσίδας”. 

Μια συνήθης τελετή στις στοές του ελευθεροτεκτονισμού είναι αυτή της αλυσίδας της ένωσης, όπου ως μια αλληγορία κάθε μέλος είναι ένας κρίκος της αλυσίδας και κάθε όρκος ενδυναμώνει τους δεσμούς αυτού του κρίκου με το σύνολο της αλυσίδας. 

 Αυτή η αναφορά θα μπορούσε να είχε παραλειφθεί γιατί δεν ταιριάζει και στο ύφος του ΥΠΕΞ έμπειρου διπλωμάτη, που είναι εμβριθής να χρησιμοποιεί παροιμιακού τύπου 'κλισέ' εκφράσεις, χιλιοειπωμένα σχήματα σε μια τόσο επίσημη επίσκεψη και μάλιστα που απέχουν παρασάγγας από την πνευματικότητα του Αγίου αυτού Τόπου.

Ως προς τα λοιπά…δεν έφτασε ποτέ στήν Δοχειαρίου τήν Μακρινή και μόνη!


Ταχεία ανάρρωση…
dimpenews.com

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!