Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

Γιατί ὁ ΗΘΟΠΟΙΟΣ Ζελένσκυ, ἐπιτίθεται μέ τόσο ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΝΟΣ στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ;


 ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ (Νίκος Σταματάκης): 
Πρέπει να είσαι τόσο τρομοκρατημένος όσο κι εγώ βλέποντας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να θρηνούν για το  «πόσο φρικτή είναι αυτή η παραμονή Χριστουγέννων στην Ουκρανία», υποθέτοντας λανθασμένα ότι οι Ουκρανοί Ορθόδοξοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου. Θα επαναλάβω εδώ ότι το 70% των προπολεμικών Ορθοδόξων στην Ουκρανία ήταν αυτόνομα υπό το Πατριαρχείο Μόσχας και ακολουθούσαν το Παλαιό Ημερολόγιο, όπως ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των Εκκλησιών του «Νέου» (Ιουλιανού) Ημερολογίου (συμπεριλαμβανομένων όλων των μοναστηριών). 

Αλλά όταν ένας πρώην αναλυτής της 'CIA', όπως ο Λάρι Τζόνσον θεωρεί αυτό το θέμα σημαντικό για ανάλυση αυτή την ημέρα των Χριστουγέννων, πρέπει να το λάβουμε υπ᾿όψιν μας… 

Οι παράλογες αποφάσεις και ενέργειες του Βαρθολομαίου έφεραν διχασμό στην Ορθοδοξία, υπονόμευσαν την ισχύ του ελληνισμού παγκοσμίως και ωφέλησαν κυρίως την επιδίωξη ενός πλούσιου τρόπου ζωής.

Τι σκέφτεται καθώς χαλαρώνει στη βίλλα του 10 εκατομμυρίων δολλαρίων με θέα στον Βόσπορο και ο νούς του είναι στο πότε να χρησιμοποιήσει το τζακούζι του; 

Είναι «ευτυχισμένος» με τα ερείπια που επέφερε η «πολιτική» του για την Ουκρανία; 

Μην έχετε καμμία αμφιβολία, ο «Ήλιος της Δικαιοσύνης», του οποίου τη γέννηση γιορτάσαμε σήμερα, σύντομα θα αποδώσει τη Δικαιοσύνη εναντίον του…

Του Larry Johnson

Αν ρωτήσετε κάποιον στην Αμερική, "Πότε γιορτάζετε τα Χριστούγεννα;" το άτομο θα σας στραβοκοιτάξει  και θα αναρωτηθεί αν έχετε διανοητική ανεπάρκεια, ή είστε στα πρώτα στάδια της άνοιας (ζω στη Φλόριντα και υπάρχουν πολλοί ηλικιωμένοι. 

Τώρα είμαι ένας από αυτούς!). 

25 Δεκεμβρίου φυσικά! Η πλειοψηφία δεν αντιλαμβάνεται ότι τα μέλη της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στις 7 Ιανουαρίου.

Οι διαφορές μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (η οποία περιλαμβάνει Ελληνορθόδοξους και Ρώσους Ορθόδοξους) είναι μια από τις δυναμικές που διαδραματίζονται στην Ουκρανία.

Περίπου το 9% των Ουκρανών (περίπου 3,6 εκατομμύρια άτομα) είναι Έλληνες Καθολικοί, που σημαίνει ότι είναι Καθολικοί που ανήκουν σε Εκκλησίες της βυζαντινής ιεροτελεστίας.

 

Η συντριπτική πλειονότητα αυτών είναι μέρος της Ουκρανικής Ελληνοκαθολικής Εκκλησίας, της οποίας ηγείται ο Ταγματάρχης Αρχιεπίσκοπος Sviatoslav Shevchuck της Ουκρανικής Αρχιεπισκοπής Κιέβου-Halych.

 (πηγή)

Η πλειοψηφία των Χριστιανών στην Ουκρανία είναι Ορθόδοξοι της Ανατολής. ειδικά όσοι ζουν στην ανατολική Ουκρανία:

Η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, που ονομάζεται επίσης Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη χριστιανική εκκλησία,[a][6][7] με περίπου 220 εκατομμύρια βαφτισμένα μέλη.[8][5][9] Λειτουργεί ως κοινότητα αυτοκέφαλων εκκλησιών, καθεμία από τις οποίες διοικείται από τους επισκόπους της μέσω τοπικών συνόδων.[9] Η εκκλησία δεν έχει κεντρική δογματική ή κυβερνητική εξουσία ανάλογη με τον αρχηγό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας — τον Πάπα —αλλά ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως αναγνωρίζεται από αυτούς ως primus inter pares («πρώτος μεταξύ ίσων»), το οποίο μπορεί να εξηγηθεί ως εκπρόσωπος της εκκλησίας.[10][11][12][13][14

 

Ως ένα από τα παλαιότερα σωζόμενα θρησκευτικά ιδρύματα στον κόσμο, η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.[15Η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία αυτοαποκαλείται επίσημα Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία.
(πηγή)

Αν και και οι δύο εκκλησίες πιστεύουν στον Ιησού, οι Καθολικοί και οι Ανατολικοί Ορθόδοξοι δεν βλέπουν ο ένας τον άλλον ως αδέρφια εν Χριστώ

Λυπάμαι. 

Αλλά γίνεται και χειρότερο - η ουκρανική κυβέρνηση του Zelensky στοχεύει την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία.


Οι ουκρανικές υπηρεσίες αντικατασκοπείας έχουν στρέψει το βλέμμα τους σε ορισμένους Ορθόδοξους κληρικούς τους οποίους υποπτεύονται ότι έχουν φιλορωσικά αισθήματα και δραστηριότητα.
 

 

Η μυστική υπηρεσία της Ουκρανίας εξέτασε τα υπάρχοντα ενός ενορίτη στην είσοδο του μοναστηριακού συγκροτήματος Pechersk Lavra στο Κίεβο της Ουκρανίας, την Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022.

 

Η υπηρεσία αντικατασκοπείας της Ουκρανίας, αστυνομικοί και η Εθνική Φρουρά της χώρας έψαξαν έναν από τους πιο διάσημους Ορθόδοξους χριστιανικούς χώρους στην πρωτεύουσα, Κίεβο, αφού ένας ιερέας μίλησε θετικά για τη Ρωσία – τον εισβολέα της Ουκρανίας – κατά τη διάρκεια μιας λειτουργίας. (AP Photo/Efrem Luka)

πηγή)

Επικοινώνησε μαζί μου απόψε ένας Ουκρανός φίλος που μίλησε πρόσφατα με τον επικεφαλής της Μητρόπολης Λαύρας, Vladyka Pavel. Μοιράστηκε τα εξής:

Ο Pavel είπε ότι την επόμενη εβδομάδα η ριζοσπαστική εκκλησία UPC Poroshenko Tomos ενδέχεται να καταλάβει τη Λαύρα του Κιέβου καθώς η κυβέρνηση της Ουκρανίας Zelenskiy και οι Υπουργοί του αγνοούν τις εκκλήσεις του επικεφαλής της Λαύρας Μητροπολίτης Pavel να συνεχίσει τη σύμβαση για την εκκλησιαστική λειτουργία στην εκκλησία Svyato Uspebskaya και την εκκλησία TrapeNaya της Λαύρας του Κιέβου Pechersk. 

 

Οι ριζοσπάστες από το Azov και τον Pravin Secfor θα έρθουν στη Λαύρα και θα προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο, ενώ το καθεστώς αποφασίζει τι θα κάνει στη συνέχεια με τη Λαύρα.

Ἡ Μονή Λαύρας στό Κίεβο

Αυτό είναι το είδος της θρησκευτικής δίωξης που συνδέεται συνήθως με τη Σοβιετική Ένωση του Στάλιν. Η πιθανή εμπλοκή του κινήματος των Αζοφ σε αυτή τη δράση είναι ανησυχητική επειδή οι οπαδοί του Αζόφ δεν είναι χριστιανοί. Αγκαλιάζουν ειδωλολατρικές εικόνες και πρακτικές.

Οι πνευματικοί ηγέτες της Καθολικής Εκκλησίας και της Ανατολικ ς Ορθόδοξης Εκκλησίας, εάν πιστεύουν ειλικρινά στο ευαγγέλιο του Ιησού, θα πρέπει να συγκεντρωθούν για να καλέσουν για ειρήνη και τερματισμό της δολοφονίας. Αλλά η ιστορία μας λέει ότι όταν πρόκειται για τη δολοφονία, η θρησκεία βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα στον εθνικισμό. Ή, ακόμα χειρότερα, η θρησκεία γίνεται δικαιολογία για φόνο.

Ἀπό : helleniscope.com 

Ἡ Πελασγική

http://sxolianews.blogspot.com/2022/12/blog-post_84.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!