Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2022

Ε Υ Γ Ε! Καιρός ΗΤΑΝ! Κατατέθηκε η πρώτη ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ των υ π ο χ ρ ε ω τ ι κ ώ ν επί πληρωμή 'Rapid Tests' !


Eπιτέλους κατατέθηκε πρό ολίγων 24ωρων, η πρώτη αγωγή κατά των υποχρεωτικών επί πληρωμή Rapid Test , που έχουν επιβληθεί για  πάνω από ένα χρόνο ως τιμωρητική – εκδικητική ενέργεια κατά όσων δεν υπάκουσαν στην υγειονομική συμμόρφωση του εμβολιασμού… 


Κατατέθηκε στο Μον. Διοικ. Πρωτ. Αθηνών η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου(Κατ’ άρθρο 105 Εισ.Ν.Α.Κ) για τα **rapid των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα**

Το πρώτο σχέδιο Αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου, για να ζητήσουμε αποζημίωση για τα ράπιντ τεστ που η κυβέρνηση μας εξανάγκασε να πληρώνουμε.

Το συγκεκριμένο σχέδιο Αγωγής αφορά μόνο τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. 

Θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα και τα σχέδια Αγωγών για τους εκπαιδευτικούς και τους δημόσιους υπαλλήλους, τα οποία θα στηρίζονται μεν στην ίδια νομική βάση (αστική ευθύνη του ελληνικού δημοσίου), αλλά σε διαφορετικές ΚΥΑ.

Το σημαντικό είναι ότι μπορεί να καταθέσει την αγωγή ακόμα και ΧΩΡΙΣ δικηγόρο , πληρώνοντας μόνο τον δικαστικό επιμελητή για την επίδοση , ένα μεγαρόσημο και ένα παράβολο (8 τοις χιλίοις ) για το πόσο που διεκδικεί . 

Κατά μέσο όρο το ποσό των δαπανών για τα rapid  είναι γύρω στο 500αρι για κάθε εργαζόμενο. Παρακαλώ διάβασε προσεκτικά και όχι βιαστικά τις οδηγίες που υπάρχουν στο λινκ, εξηγεί πολλά πράγματα.

Ας ξεκινήσουμε σιγά σιγά να διεκδικούμε στο μέτρο που είναι δυνατό από τον καθένα. ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΙΘΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΑΓΩΓΕΣ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 60+ . Θεωρώ πως έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για κάτι τέτοιο !

Κάποιοι θα πουν πως με αυτή την πράξη δεν προσβάλει κανείς την αντισυνταγματικότητα του μέτρου των υποχρεωτικών rapid test , άλλα όμως δεν είναι έτσι . 

Από την αρχή του μέτρου προσέφυγαν κάπιοι στο ΣΤΕ και όπως ήταν αναμενόμενο το μέτρο χαρακτηρίστηκε ως “συνταγματικά ανεκτό” . 

Φυσικά και είναι προδήλως αντισυνταγματικό το μέτρο των υποχρεωτικών rapid, αλλα δυστυχώς για να προσβληθεί εκ νέου το θέμα της συνταγματικότητας , όπως καταλαβαίνεις το κόστος είναι απαγορευτικό και το αποτέλεσμα αμφίβολο από τους “μπλε δικαστές”.

Έτσι αυτή την φορά γίνεται προσπάθεια προσβολής των ελέγχων όχι στο συνταγματικό κομμάτι αλλά στο κομμάτι της αδικοπραξίας , αυτή την φορά όχι στο ΣΤΕ , αλλά πρωτόδικα.

Είναι μια αντίδραση στο μέτρο του δυνατού που σκοπό έχει αφενός να επιστραφούν τα ποσά που δαπανήθηκαν σε άχρηστους διαγνωστικούς ελέγχους , αφετέρου είναι ο πιο επίσημος τρόπος αντίδρασης και εναντίωσης σε μια εξόφθαλμα εκδικητική πράξη και μάλιστα χρησιμοποιώντας τα δικά τους μέσα .

Οι διατάξεις της ΚΥΑ με αριθ. Δ1α/ΓΠ. Οικ. 64232/2021 που επιβάλλουν τη διενέργεια του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου νόσησης με επιβάρυνση του εργαζόμενου είναι παράνομες καθώς εισάγεται αδικαιολόγητη δυσμενής διάκριση σε βάρος τους που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της, καθόσον τους αποκλείει από τις δημόσιες δομές υγείας και τους στερεί τη δυνατότητα διενέργειας των υποχρεωτικών διαγνωστικών ελέγχων κατά του κορωνοϊού covid-19 δωρεάν, ενώ επιπλέον τους εξαιρεί από τον γενικό κανόνα του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου για την υγεία και την ασφάλεια της εργασίας, πυλώνας του οποίου είναι η νομική έννοια της αποκλειστικής ευθύνης του εργοδότη, ο οποίος υποχρεούται να εξασφαλίζει την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων ως προς όλες τις πτυχές της εργασίας, να λαμβάνει μέτρα που να εξασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των τρίτων (άρθρ.42 παρ.1 ν. 3850/2010 “Κώδικας Νόμων για την Υγεία και την Ασφάλεια των εργαζομένων” ΚΝΥΑΕ), καθώς κατά τη ρητή διάταξη του άρθρου 42 παρ. 10 του ν. 3850/2010 “τα μέτρα για την ασφάλεια, την υγεία και την υγιεινή κατά την εργασία σε καμία περίπτωση δεν συνεπάγονται την οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων.

Σαφέστατά και υπάρχει ένα κόστος στο όλο εγχείρημα , αλλά αυτό γίνεται ηπιότερο εάν μικρές ομάδες των 5-10ατόμων ξεκινήσουν μαζικά να καταθέτουν αγωγές .Το ζήτημα είναι να μην μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια .

Δείτε το σχετικό Link εδω https://www.facebook.com/giota.tseliou.9/posts/10159286458302666

Την αγωγή μπορεί να την βρει κανείς εδώ  https://www.facebook.com/100001365536837/posts/5530888993633230/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!