Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

ΜΕΛΕΤΗ: Σχεδόν 1 στους 3 λήπτες εμβολίου COVID-19 υπέστη νευρολογικές παρενέργειες. Τα άτομα που συμπεριλήφθηκαν στη μελέτη υπέφεραν από πονοκεφάλους, τρόμο, μυϊκούς σπασμούς, αϋπνία, υπνηλία, ίλιγγο και δυσκολία συγκέντρωσης.

Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης προετοιμάζει μια δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech COVID-19 στο Ινστιτούτο Michener, στο Τορόντο του Καναδά, στις 14 Δεκεμβρίου 2020. (Carlos Osorio/AFP μέσω Getty Images)

Από Naveen Athrappully
10/30/2023                                                                                                           Ενημέρωση: 11/2/2023

Σχεδόν το ένα τρίτο των ατόμων που έλαβαν εμβόλιο COVID-19 υπέφεραν από νευρολογικές επιπλοκές, όπως τρόμο, αϋπνία και μυϊκούς σπασμούς, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Vaccines.

Η μελέτη ανέλυσε 19.096 άτομα που έλαβαν εμβόλια COVID-19 στην Ιταλία τον Ιούλιο του 2021, εκ των οποίων 15.368 είχαν λάβει το εμβόλιο της Pfizer, 2.077 είχαν λάβει την έκδοση Moderna και 1.651 έλαβαν την έκδοση AstraZeneca.

Ενώ τόσο η Pfizer όσο και η Moderna είναι εμβόλια mRNA, το AstraZeneca, ως εμβόλιο αδενοϊού, χρησιμοποιεί διαφορετικό μηχανισμό για να προκαλέσει την ανοσολογική απόκριση.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι περίπου το 31,2% των εμβολιασμένων ατόμων ανέπτυξαν νευρολογικές επιπλοκές μετά τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που έλαβαν το εμβόλιο της AstraZeneca. Διαφορετικά εμβόλια είχαν διαφορετικό «προφίλ νευρολογικού κινδύνου».

Το προφίλ νευρολογικού κινδύνου του εμβολίου της AstraZeneca περιελάμβανε πονοκεφάλους, τρόμο, μυϊκούς σπασμούς, αϋπνία και εμβοές, ενώ το προφίλ κινδύνου του εμβολίου της Moderna περιελάμβανε υπνηλία, ίλιγγο, διπλωπία (διπλή όραση), παραισθησία (αίσθημα μουδιάσματος ή κνησμού στο δέρμα), αλλοιώσεις γεύσης και όσφρησης και δυσφωνία (βραχνάδα ή απώλεια φυσιολογικής φωνής). Κανένα από τα άτομα δεν νοσηλεύτηκε ή πέθανε.

Όσον αφορά τα εμβόλια της Pfizer, οι ερευνητές διαπίστωσαν «αυξημένο κίνδυνο» γνωστικής ομίχλης ή δυσκολίας συγκέντρωσης.

Κίνδυνοι AstraZeneca

Περισσότερο από το 53% των ατόμων που έλαβαν εμβόλιο AstraZeneca υπέφεραν από πονοκεφάλους, οι οποίοι συνήθως διαρκούσαν μία ημέρα. Πάνω από το 13% ανέπτυξε τρόμο, ο οποίος συνήθως επανήλθε μετά από μια μέρα.

Αϋπνία αναφέρθηκε στο 5,8% των ληπτών AstraZeneca. Ωστόσο, η μελέτη σημειώνει ότι οι ερευνητές δεν ήταν σίγουροι εάν τα άτομα ανέπτυξαν πραγματικά αϋπνία ή είχαν «εσφαλμένη αντίληψη της ποιότητας του ύπνου τους λόγω του στρες εμβολιασμού».

Εμβοές αναφέρθηκαν από το 2,7% των ατόμων που έλαβαν εμβόλια AstraZeneca. Εμβοές είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένα άτομο ακούει κουδούνισμα ή άλλους θορύβους που δεν προκαλούνται από εξωτερικό ήχο.

Όλες αυτές οι επιπλοκές στην υγεία είχαν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Οι σύμβουλοι του CDC εξετάζουν το ενδεχόμενο σύστασης εμβολίων της ευλογιάς των πιθήκων για παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ: https://www.theepochtimes.com/epochtv/cdc-advisers-consider-recommending-mpox-vaccines-for-children-5516538?ea_src=author_manual&ea_med=related_videos)

Η μελέτη εικάζει ότι οι επιπλοκές που σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca οφείλονται σε δύο παράγοντες. «Πρώτον, η φύση του εμβολίου, το οποίο είναι ένας τροποποιημένος φορέας αδενοϊού που οδηγεί σε σημαντική και επίμονη συστηματική ανοσολογική ενεργοποίηση. Δεύτερον, η ατομική ευπάθεια που σχετίζεται με μια βιολογία προδιάθεσης».

ΒΙΝΤΕΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ: https://www.ganjingworld.com/s/N8OmXRKD9

Κίνδυνοι Moderna και Pfizer

Υπνηλία βρέθηκε στο 39,7% εκείνων που έλαβαν εμβόλια Moderna, με την κατάσταση να διαρκεί συνήθως για μια εβδομάδα. Πρότεινε ότι «θα μπορούσε να υπάρχει μια αυστηρή σχέση μεταξύ της ανάπτυξης υπνηλίας και των ανοσολογικών αποκρίσεων στο εμβόλιο / λοίμωξη».

Η μελέτη ανέφερε μια «συναρπαστική υπόθεση» που υποδηλώνει ότι τα εμβόλια γρίπης μπορεί να οδηγήσουν σε «την επιλεκτική ανοσομεσολαβούμενη καταστροφή των νευρώνων που παράγουν ορεξίνη, η οποία είναι νευρωνική βλάβη που προκαλείται από τα Τ-κύτταρα, προκαλώντας έτσι ναρκοληψία».

Ένας ιατρικός βοηθός κρατά ένα δίσκο με σύριγγες γεμάτο με δόσεις εμβολίου Moderna COVID-19 σε χώρο εμβολιασμού στο Λος Άντζελες στις 16 Φεβρουαρίου 2021. (Apu Gomes/AFP μέσω Getty Images)

Η ναρκοληψία είναι μια κατάσταση στην οποία ο εγκέφαλος δεν είναι σε θέση να ελέγξει την ικανότητα να κοιμηθεί ή να μείνει ξύπνιος.

«Λαμβάνοντας υπόψη ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και για τα εμβόλια COVID-19, απαιτούνται επειγόντως μελλοντικές έρευνες για την παρακολούθηση των νεοεμφανιζόμενων ευρημάτων υπερυπνίας σε ευάλωτα άτομα».

Η υπερυπνία είναι η αδυναμία να μείνετε ξύπνιοι και σε εγρήγορση κατά τη διάρκεια της ημέρας, παρ' όλο που το άτομο μπορεί να είχε αρκετό ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Περίπου το 15,9% των ανθρώπων που έλαβαν εμβόλια Moderna είχαν ίλιγγο, μια αίσθηση που κάνει το άτομο να αισθάνεται ότι το ίδιο ή το περιβάλλον του κινείται ή περιστρέφεται. Συνήθως διαρκούσε μια μέρα.

Παραισθησία - ένα αίσθημα μουδιάσματος ή κνησμού στο δέρμα χωρίς προφανή λόγο - αναφέρθηκε στο 14,5% των ληπτών εμβολίου Moderna, το οποίο εξαφανίστηκε μετά από μια μέρα.

Μεταξύ των ατόμων που έλαβαν εμβόλιο Moderna, το 2,7% ανέφερε διπλωπία, γνωστή και ως διπλή όραση, η οποία διήρκεσε επίσης περίπου μία ημέρα. «Οι συμπτωματικοί άνθρωποι έδειξαν αυξημένο κίνδυνο να αναπτύξουν διπλωπία μετά τη δεύτερη δόση, σαν να ήταν απαραίτητη η επανενεργοποίηση της ανοσολογικής απόκρισης για να προκληθεί διπλωπία».

Εν τω μεταξύ, περίπου το 6,4% των ληπτών του εμβολίου της Pfizer ανέφεραν ότι πάσχουν από γνωστική ομίχλη, με την κατάσταση συνήθως να αντιστρέφεται σε μια εβδομάδα.

«Η ομίχλη του εγκεφάλου είναι ένας τύπος γνωστικής εξασθένησης που παρουσιάζεται ως «ομιχλώδης εγκεφαλική κατάσταση», συμπεριλαμβανομένης της έλλειψης πνευματικής διαύγειας, της δυσκολίας συγκέντρωσης, της ψυχικής κόπωσης και του άγχους», ανέφερε η μελέτη.

«Υποθέσεις όπως η συστηματική φλεγμονή που διασχίζει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, η νευροφλεγμονή μετά από ιογενείς λοιμώξεις και η μικρογλοιακή ενεργοποίηση αναδύονται ως εξηγήσεις αυτού του φαινομένου σε ασθενείς με COVID-19. Μια εναλλακτική εικασία είναι ότι οι συμπτωματικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν μια υποκλινική γνωστική δυσλειτουργία πριν από τον εμβολιασμό και ότι ο εμβολιασμός είναι ένα έναυσμα».

Οι γυναίκες επηρεάζονται ιδιαίτερα

Η μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες αντιμετώπισαν «αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης νευρολογικών επιπλοκών» μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID-19. «Τα ευρήματά μας είναι σύμφωνα με εκείνα μιας πρόσφατης μελέτης που αποκάλυψε ότι διάφοροι παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του γυναικείου φύλου, συσχετίστηκαν με μεγαλύτερες πιθανότητες δυσμενών επιπτώσεων», ανέφερε.

Οι ερευνητές πρότειναν ότι η μεγαλύτερη γυναικεία ευαισθησία στις νευρολογικές επιπλοκές των εμβολίων μπορεί να οφείλεται σε «γενετικούς και ορμονικούς παράγοντες».

Οι γυναίκες έχουν δύο χρωμοσώματα Χ, ενώ οι άνδρες έχουν ένα χρωμόσωμα Χ και ένα χρωμόσωμα Υ. Καθώς το χρωμόσωμα Χ «περιέχει τα πιο σημαντικά γονίδια που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα στο ανθρώπινο γονιδίωμα», μπορεί επίσης να προκαλέσει «ισχυρότερες φλεγμονώδεις ανοσολογικές αποκρίσεις», ανέφερε η μελέτη.

Ένας κόμβος εμβολιασμού COVID-19 στο Central Falls High School στο Central Falls, R.I., στις 13 Φεβρουαρίου 2021. (Joseph Prezioso/AFP μέσω Getty Images)

Επιπλέον, ένα πρωτογενές γυναικείο στεροειδές οιστρογόνο που ονομάζεται οιστραδιόλη ενεργοποιεί μια συγκεκριμένη διαδικασία ανοσίας για την παραγωγή «αντισωμάτων κατά των λοιμώξεων».

Η μελέτη εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με τις συννοσηρότητες. Στην ιατρική γλώσσα, η συννοσηρότητα περιγράφει την ύπαρξη περισσότερων από μία ασθενειών ή καταστάσεων σε ένα σώμα ταυτόχρονα, οι οποίες μπορεί ή όχι να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.

«Τα στοιχεία ότι οι δυσλειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος (αλλεργίες / διαταραχές ανοσοανεπάρκειας) αναφέρονται συχνά στη συμπτωματική ομάδα μας είναι κάτι περισσότερο από ένα τυχαίο περιστατικό», ανέφεραν οι ερευνητές.

Συννοσηρότητες υπήρχαν στο 47,6% των ληπτών του εμβολίου της AstraZeneca, στο 38,8% εκείνων που έλαβαν εμβόλια Moderna και στο 41,5% των ατόμων που έλαβαν εμβόλια Pfizer, ανέφερε η μελέτη.

Στην ομάδα της AstraZeneca, αναφέρθηκαν τόσο αλλεργίες όσο και μη νευρολογικές παθήσεις. «Το ιστορικό αντικαρκινικών και αντιπηκτικών φαρμάκων ήταν πιο συχνό σε αυτόν τον πληθυσμό», ανέφερε η μελέτη.

Μεταξύ των ληπτών Moderna και Pfizer, οι αλλεργίες παρατηρήθηκαν «συχνότερα». Ενώ ορισμένα άτομα που έλαβαν Moderna είχαν προηγούμενο ιστορικό νευρολογικών ασθενειών και μεταγγίσεων, καθώς και προηγούμενη λοίμωξη COVID-19, εκείνοι που έλαβαν εμβόλια Pfizer είχαν ιστορικό διαταραχών ανοσοανεπάρκειας.

Παρ' όλο που η μελέτη περιγράφει λεπτομερώς τις νευρολογικές επιπλοκές που προκύπτουν από τον εμβολιασμό COVID-19, παραδέχτηκε ορισμένους περιορισμούς.

«Πρώτον, τα αποτελέσματά μας θα πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή λόγω μιας πιθανής υπερεκτίμησης των νευρολογικών συμβάντων που προκύπτουν από τα αυτοαναφερόμενα συμπτώματα», ανέφερε.

«Δεύτερον, αξιολογήσαμε τους κινδύνους που συνδέονται με την πρώτη και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Ωστόσο, τα δεδομένα σχετικά με τη δεύτερη δόση ήταν περιορισμένα, αντιπροσωπεύοντας έτσι μια πιθανή προκατάληψη στη μελέτη».

Ενώ παραδέχεται τους περιορισμούς της, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι κλινικοί γιατροί πρέπει να γνωρίζουν ότι πολλές νευρολογικές επιπλοκές μπορεί να εμφανιστούν συνήθως μετά από εμβόλια COVID-19».

«Θα πρέπει να δίνεται προσοχή κατά τη χορήγηση εμβολίων COVID-19 σε ευάλωτα άτομα, όπως σε όσους πάσχουν από αλλεργίες», ανέφερε η μελέτη. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα ευρήματά μας είναι σημαντικά για τη δημόσια υγεία όσον αφορά την ασφάλεια των εμβολίων σε μια μεγάλη κοόρτη».

Οι Epoch Times επικοινώνησαν με τη Moderna, την Pfizer και την AstraZeneca για σχόλια.

Πρόσθετα νευρολογικά ευρήματα

Ο καρδιολόγος Δρ Peter McCullough έγραψε για τη μελέτη που συζητά τις νευρολογικές επιδράσεις μετά από βολές COVID σε ένα άρθρο στο Substack.

«Ένα συγκλονιστικό 31,2% των ερωτηθέντων σε αυτό το μεγάλο σύνολο δεδομένων υπέστη νευρολογική βλάβη μετά από δύο ενέσεις με επαληθευμένα δεδομένα σε μητρώα υγείας», έγραψε. «Οι περισσότερες από τις εκτιμήσεις κινδύνου δείχνουν ότι το προφίλ ασφάλειας είναι απαράδεκτο. Είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι όλες οι νευρολογικές εταιρείες μέχρι σήμερα εξακολουθούν να συνιστούν εμβόλια COVID-19 και καμία δεν έχει εκδώσει προειδοποιήσεις ασφαλείας για τα προϊόντα».

Ο Δρ McCullough εξήγησε ότι ένας υπερβολικός κίνδυνος 20% ή μεγαλύτερος θεωρείται «κλινικά σημαντικός».

Πολλές άλλες μελέτες έχουν βρει ενδείξεις ότι τα εμβόλια COVID-19 συνδέονται με νευρολογικές επιπλοκές. Τον Οκτώβριο του 2021, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neurological Sciences δήλωσε ότι η «πιο καταστροφική νευρολογική επιπλοκή μετά τον εμβολιασμό είναι η θρόμβωση του εγκεφαλικού φλεβικού κόλπου (CVST)».

CVST εμφανίζεται όταν ένας θρόμβος αίματος αναπτύσσεται στους φλεβικούς κόλπους του εγκεφάλου. Αυτό εμποδίζει το αίμα να αποστραγγιστεί από τον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα τελικά το αίμα να διαρρεύσει στους ιστούς του εγκεφάλου και να σχηματίσει αιμορραγία, σύμφωνα με το Johns Hopkins Medicine.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι το CVST «αναφέρθηκε συχνά σε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία», γενικά μεταξύ εκείνων που έλαβαν εμβόλιο αδενοφορέα. Τα άτομα που έλαβαν εμβολιασμό mRNA αναφέρθηκαν ότι είχαν παράλυση Bell, στην οποία οι μύες του προσώπου αποδυναμώνονται ή εισέρχονται σε παράλυση.

Μια μελέτη του Νοεμβρίου 2022 στο Current Neurology and Neuroscience Reports έκανε παρόμοια ευρήματα, δηλώνοντας ότι υπάρχει «μεγαλύτερη από την αναμενόμενη εμφάνιση σοβαρών νευρολογικών ανεπιθύμητων ενεργειών».
Ο Δρ McCullough ανέφερε αυτή τη μελέτη σε ένα άρθρο τον επόμενο μήνα.

«Επειδή τα εμβόλια περιέχουν λιπιδικά νανοσωματίδια φορτωμένα με γενετικό υλικό που κωδικοποιούν την επιβλαβή πρωτεΐνη ακίδα, κάθε ασθενής αντιμετωπίζει μια ρωσική ρουλέτα για το αν το νευρικό σύστημα θα πλημμυρίσει αιμοδυναμικά με τα επιβλαβή σωματίδια του εμβολίου», έγραψε.

Παρά τις μελέτες που υποδηλώνουν τον κίνδυνο ιατρικών επιπλοκών, ορισμένοι ειδικοί συνεχίζουν να συμβουλεύουν τους ανθρώπους να κάνουν εμβόλια COVID-19. Σύμφωνα με το John Hopkins Medicine, τόσο η Pfizer όσο και η Moderna είναι «εξαιρετικά αποτελεσματικές στην πρόληψη σοβαρής νόσου, νοσηλείας και θανάτου από COVID-19».

Συνέστησε στους ανθρώπους να κάνουν εμβόλιο COVID-19 καθώς «πιστεύουμε ότι τα οφέλη τους υπερτερούν των κινδύνων τους», δήλωσε το Johns Hopkins Medicine.

Σύμφωνα με δήλωση θέσης της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας (AAN) που εκδόθηκε το 2021, ο οργανισμός συνέστησε εντολές εμβολίων COVID-19 για υπαλλήλους υγειονομικής περίθαλψης και υποστήριξε εμβολιασμούς για παιδιά ηλικίας κάτω των 12 ετών.


ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/health/sore-arm-post-covid-19-vaccine-could-indicate-serious-complication-dr-mccullough-5518720?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-11-05&src_cmp=gv-2023-11-05&utm_medium=email&est=fQbAAGjMNgpA7ob3lzfIXKnQY%2B1ppqNcjt%2FTZhXPSebLVFE%2FQqqIK1jEEXo%3D


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Κρυμμένα συστατικά σε εμβόλια mRNA – οι κίνδυνοι αλληλουχιών SV40
Η μόλυνση του DNA εγείρει νέες αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων mRNA της Pfizer. Ενώ έχει πλέον επιβεβαιωθεί ότι η Pfizer δεν έχει αποκαλύψει όλα τα συστατικά του προϊόντος της, το Ινστιτούτο Paul Ehrlich συνεχίζει να παραμένει σιωπηλό.
https://www.epochtimes.de/gesundheit/verschwiegene-bestandteile-in-mrna-impfstoffen-die-risiken-der-sv40-sequenzen-a4467748.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-11-07&src_cmp=nl-morning_2023-11-07&utm_medium=email&est=hJZo8rk95kaQvZGsvdaufU4%2F%2B1nYvbTXPN7cocUkOgBzlz8482A18qiV9rc%3D&utm_term=newstop&utm_content=1

Η νέα παραλλαγή COVID «HV.1» έχει εκπληκτικές μεταλλάξεις
Η νέα παραλλαγή βρίσκεται σε άνοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει χαρακτηριστικά της Έριδας και της παραλλαγής δέλτα του 2022. Ποιος είναι ο αντίκτυπος;
https://www.theepochtimes.com/health/new-covid-variant-hv-1-has-surprising-mutations-5519488?utm_source=morningbriefnoe&src_src=morningbriefnoe&utm_campaign=mb-2023-11-03&src_cmp=mb-2023-11-03&utm_medium=email&est=N0uLdQwr1L%2F7k6Aoj%2BJ4TiklWAQPX7eK1E3AuayScbkZDukPjnhLF6ZSdI8%3D



Ο Elon Musk αναφέρει γιατρούς: Περισσότεροι άνθρωποι έχουν πεθάνει από αναπνευστήρες παρά από COVID-19
Ένα podcast που δημοσιεύτηκε στο X προκαλεί σάλο. Σε αυτό, ο ίδιος ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Elon Musk μίλησε για την κακομεταχείριση ασθενών με COVID.
https://www.epochtimes.de/gesundheit/elon-musk-zitiert-aerzte-mehr-menschen-durch-beatmungsmaschinen-gestorben-als-an-covid-19-a4466347.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-11-06&src_cmp=nl-morning_2023-11-06&utm_medium=email&est=81%2BAnIFr7ehb2ZJnEAnqnUw1Ra8%2B%2FRG1Ucp4wxjUnpp9I%2FYzVeuhzj1uwVw%3D



Σχεδόν ένας στους τρεις εμβολιασμένους παρουσιάζει νευρικά προβλήματα μετά τον εμβολιασμό κατά της COVID
Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι σχεδόν το ένα τρίτο των εμβολιασμένων κατά του COVID-19 έχουν νευρολογικά προβλήματα. Οι γυναίκες φαίνεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για τέτοιες παρενέργειες.
https://www.epochtimes.de/gesundheit/fast-jeder-dritte-geimpfte-zeigt-nervenprobleme-nach-covid-impfung-a4465517.html



Ο πόνος στο χέρι μετά το εμβόλιο COVID-19 θα μπορούσε να υποδηλώνει σοβαρή επιπλοκή
Ο πόνος στο χέρι συνδέεται με καρδιακές παθήσεις, τις οποίες πολλοί βιώνουν μετά την ένεση του εμβολίου COVID.
https://www.theepochtimes.com/health/sore-arm-post-covid-19-vaccine-could-indicate-serious-complication-dr-mccullough-5518720?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-11-05&src_cmp=gv-2023-11-05&utm_medium=email&est=fQbAAGjMNgpA7ob3lzfIXKnQY%2B1ppqNcjt%2FTZhXPSebLVFE%2FQqqIK1jEEXo%3D



Η συζήτηση για τη μόλυνση του DNA συνεχίζεται: «Μια ανάκληση είναι σίγουρα κατάλληλη»
Το εμβόλιο της Pfizer περιέχει αλληλουχίες DNA που έχουν αναγνωριστεί ως μολυσματικές ουσίες. Όλο και περισσότεροι ερευνητές σχολιάζουν τώρα τη συζήτηση.
https://www.epochtimes.de/gesundheit/expertenmeinung-pfizer-impfstoff-sollte-wegen-kontamination-zurueckgezogen-werden-a4463187.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-11-02&src_cmp=nl-morning_2023-11-02&utm_medium=email&est=t4BG6t6hcHxMdAntQczDPZ%2B3VTu%2BfXMnktMCB7nLGZBIfpUV1H8RjWVlUbI%3D&utm_term=news5&utm_content=5



Μικροθρεπτικά συστατικά: Πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον με τη σωστή διατροφή
Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, υπάρχει σχέση μεταξύ της λήθης, των τρεμάμενων χεριών και της ανεπάρκειας θρεπτικών ουσιών.
https://www.epochtimes.de/gesundheit/mikronaehrstoffe-alzheimer-und-parkinson-mit-der-richtigen-ernaehrung-vorbeugen-a4467709.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-11-06&src_cmp=nl-morning_2023-11-06&utm_medium=email&est=rDeb34zkVjmVwSKCj4J4yqQwz7q7SYhSaqOvZUfWgf%2Frys125SgvmXphMU8%3D



ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Περισσότεροι από 100.000 στρατιώτες της Bundeswehr άρρωστοι με κορωνοϊό - παρά τον εμβολιασμό
«Περαιτέρω εκρηκτική απόδειξη της αναποτελεσματικότητας του πολυδιαφημισμένου εμβολίου»
https://reitschuster.de/post/ueber-100-000-bundeswehr-soldaten-an-corona-erkrankt-trotz-impfung/



«Εμβολιασμός» στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα καταστροφικό αποτέλεσμα
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που παρουσιάζει πλήρη στοιχεία για τους θανάτους για ολόκληρο τον πληθυσμό και τα αναλύει ανά κατάσταση εμβολιασμού. Αυτό καθιστά δυνατή την εκτίμηση της σχέσης οφέλους-κινδύνου του «εμβολιασμού» Covid.
https://transition-news.org/impfung-in-grossbritannien-niederschmetterndes-ergebnis



CDC: Η βρεφική θνησιμότητα αυξήθηκε κατά τρία τοις εκατό στις ΗΠΑ από το 2021 έως το 2022
Μια τέτοια αύξηση του ποσοστού θνησιμότητας δεν έχει παρατηρηθεί για περισσότερο από δύο δεκαετίες, γράφουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Η επικρατούσα τάση δεν βλέπει σύνδεση με τους «εμβολιασμούς Covid».
https://transition-news.org/cdc-sauglingssterblichkeit-stieg-in-den-usa-von-2021-bis-2022-um-drei-prozent



Η Bayer υποχρεούται να πληρώσει 332 εκατομμύρια δολλάρια σε δίκη για το Roundup
Η Bayer έπρεπε να αναλάβει τις αγωγές κατά του καρκινογόνου ζιζανιοκτόνου το 2018 με την αγορά της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής σπόρων Monsanto. Από τότε, η χημική και φαρμακευτική εταιρεία έχει διευθετήσει αγωγές συνολικού ύψους 10,9 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, με άλλα 40.000 δολλάρια να μην έχουν ακόμη διεκπεραιωθεί.
https://transition-news.org/bayer-im-roundup-prozess-zur-zahlung-von-332-millionen-dollar-verurteilt



Αφήστε τα παιδιά να κοιμηθούν περισσότερο!
Η επιστήμη συμφωνεί: η πρώιμη έναρξη του σχολείου κάνει τα παιδιά μας ανόητα, παχύσαρκα και άρρωστα. Παρ' όλα αυτά, τα μαθήματα ξεκινούν συνήθως στις 8 π.μ. σε όλη τη Γερμανία, σε ορισμένα μέρη ήδη από τις 7:30 π.μ. Εμείς οι γονείς δεν μπορούμε πλέον να το ανεχτούμε αυτό.
https://www.welt.de/debatte/kommentare/plus248267362/Schule-Frueher-Unterrichtsbeginn-Lasst-die-Kinder-laenger-schlafen.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!