Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

ΕΛΕΟΣ! Τόν απέβαλε η κυρία διαιτητής, επειδή ΕΚΑΝΕ τόν ΣΤΑΥΡΟ του ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ( 12 θαυμαστικά όσα καί οι Άγιοι Απόστολοι!!! )

 

΄Ας ελπίσουμε η διαιτητής Βάσω Τσαρούχα, να καταλάβει το λάθος της και ο Βαγγέλης Μαργαρίτης να (μπορεί νά) συνεχίσει να κάνει τον Σταυρό του!



Ανεξαρτήτως πώς αντιλήφθηκε την στιγμή της φάσης η διαιτητής του αγώνα Βασιλική Τσαρούχα, δεν νοείται να χρεώνεται με διπλό φάουλ και τεχνική ποινή τον καλαθοσφαιριστή του ΠΑΟΚ με την αιτιολογία ότι έκανε τον Σταυρό του… ειρωνικά.



Στο άκουσμα της είδησης, όταν με ενημέρωσε ένας καλός μου φίλος απόρησα και ψάχνοντας έπεσα πάνω της. 

Άργησα αλλά τελικά αντιλήφθηκα πώς η διαιτητής έδωσε την ποινή διότι εξέλαβε ως ειρωνική την κίνηση. 

Γεγονός ωστόσο που δεν δικαιολογεί μια πολύ άσχημη απόφαση. 

Μια απόφαση η οποία εκτός από το τιμωρητέο της στόμφο, θα πρέπει να γίνει το έναυσμα ώστε να μην επαναληφθεί ξανά καμία είδους τέτοια ποινή. 

Διότι προκαλεί το θρησκευτικό αίσθημα του κάθε ανθρώπου το οποίο είναι υψίστης σημασίας και ιερό.

Γεγονός που αξίζει να αναφέρουμε σήμερα σχετικά με την τιμωρία, καθώς ή 19η Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών, ότι αυτή θα πρέπει να έχει μια παιδαγωγική αξία και όχι υπό τη μορφή εκδίκησης ή επειδή κάποιος αν όχι αθλητής το ίδιο μας το παιδί «μας πάτησε τον κάλο», έθιξε τον εγωισμό μας, αναίρεσε το κύρος μας ως γονέα ή ως άτομο όπου μας έχουν καθορίσει να κρατάμε την τάξη και ισορροπία σε έναν αθλητικό αγώνα ή ακόμη σε έναν επί μέρους τομέα της καθημερινής μας εργασίας ως προϊστάμενος.

Θέλει καθημερινή εγρήγορση ώστε να μην ξεπερνάμε τα όρια της καλής εννοούμενης υπακοής είτε ως παιδιά, εργαζόμενοι, αθλητές είτε από την άλλη πλευρά της επιβολής της εξουσίας μας τιμωριτικά ως γονείς, προϊστάμενοι, διαιτητές.

Κάλλιστα ο αθλητής δικαιούται να διαφωνήσει με μία απόφαση, πόσο μάλλον όπως φαίνεται και στην στιγμή του βίντεο να απορήσει και να επικαλεστεί τον Ύψιστο ώστε να μην χάσει την ψυχραιμία του και φθάσει στο σημείο της τεχνικής ποινής.

Αντί αυτού βλέπουμε την ίδια την διαιτητή, να εξαντλεί την αυστηρότητα της και δυστυχώς να προβαίνει, ακουσίως θέλουμε να πιστεύουμε, στην πέραν του δέοντος απόφαση. 

Στο άκουσμά της και μόνο σε δυσαρεστεί και σε βάζει στην διαδικασία να ασχοληθείς με αυτή ώστε να εκφράσεις την δυσανασχέτηση σου με απώτερο σκοπό να γίνει αντιληπτό το ατόπημα από τους θεσμούς και να αποφευχθεί εν τη γενέσει του μια τέτοια ατυχής «έμπνευση».

Άραγε αν μας έκρινε ο Θεός με το ίδιο μέτρο όπου εμείς τιμωρούμε όσους θεωρούμε ότι σφάλανε στο πεδίο δράσης μας και χώρο εργασίας μας, τι θα απογίναμε ως άνθρωποι;

Να ευχόμαστε σε αναγνώριση του λάθους της κυρίας Τσαρούχα; Να ελπίζουμε στην ενθάρρυνση να κάνει πιο συχνά και ορθά τον Σταυρό του όπως και πραγματοποίησε ο Βαγγέλης Μαργαρίτης

Να έχουμε σκοπό επίσης την εξάλειψη φαινομένων που προκαλούν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και εν γένει το θρησκευτικό αίσθημα σε κάθε επίπεδο και δεν αναφερόμαστε μόνο στον χώρο του αθλητισμού.

Και μιας και είμαστε ήδη στη Σαρακοστή Χριστουγέννων

Είθε η ανερχόμενη περίοδος της αναμονής για τον εορτασμό της Γεννήσεως του Σωτήρα μας και Λυτρωτή Ιησού Χριστού, να γεννήσει στην φάτνη της καρδιάς μας την ελπίδα και αλήθεια της ζωής, την οδό της Σωτηρίας μας, το παιδί αυτό που κρύβουμε μέσα μας και δια της μετάνοιας και αγνότητας θέλουμε να φέρουμε στο σήμερα της λογικότητας στην ενήλικη ζωής μας.

Η στιγμή που η Βάσω Τσαρούχα αποβάλλει τον Μαργαρίτη!


4 σχόλια:

  1. Μέσα στούς αγωνιστικούς χώρους καί εν προκειμένω στήν καλαθοσφαίριση, γίνονται συχνά τόσα καί τόσα έκτροπα , ίσως καί ακρότητες κατά τήν διάρκεια των αγώνων.
    Έτσι που νά απαιτείται αυστηρή διαιτησία, αλλά στό συγκεκριμένο περιστατικό που έκανε αμέτρητες φορές τόν γύρο του διαδικτύου από τήν πρώτη στιγμή που συνέβη, βλέπουμε μία διαιτητή νά τιμωρεί μέ πολύ άμεσο καί σκληρό τρόπο τόν παίκτη αυτόν του ΠΑΟΚ, επειδή απλώς έκανε τόν Σταυρό του!
    Καί μάλιστα τρείς φορές!
    Είναι ποτέ δυνατόν;
    Από πότε διώκεται (ΚΑΙ) στά γήπεδα τό Ιερό σημείου του Σταυρού;
    Πόσο πολύ "ενοχλήθηκε" η εν λόγω διαιτητής, από τήν φυσικότατη αυτή εκδήλωση ενός παίκτου;
    Ούτε τήν έβρισε, ούτε της μίλησε επιθετικά, ούτε κάν της είπε κάποιο λόγο, τόν παραμικρό, ούτε τσακώθηκε μέ συμπαίκτες του, ούτε λογοφέρανε, ούτε άσχημες χειρονομίες έκανε, όπως πολύ τακτικά βλέπουμε δυστυχώς μέσα στά γήπεδα, απλώς έκανε τό σημείο του Σταυρού!
    Μήπως αυτή η καλή διαιτητής νά ζητήσει τάχιστα συγνώμη, επειδή οι ημέρες καί οι ώρες παιρνούν, αλλά ακόμα δέν είδαμε τήν παραμικρή μεταμέλεια.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εὐσεβὴς πόθος ἀγαπητὲ Ἰωάννη ἄν περιμένεις μεταμέλεια.
      Ποῦ εἶναι καὶ οἱ δύο ὁμάδες καὶ οἱ φίλαθλοι νὰ σηκωθοῦν ὅλοι νὰ τὴν κράξουν... γιὰ νὰ μὴν τὴν χαρακτηρίσω;

      Στοὺς ἀθλητικοὺς χώρους, σὲ ὅλον τὸν κόσμο, πολλοὶ ἀθλητὲς, Ὀρθόδοξοι καὶ μὴ, συχνότατα κάνουν τὸν σταυρό τους.

      Πότε ἐπιβλήθηκε ποινή;
      Ἔπρεπε νὰ εἶχαν ξεσηκωθῇ οἱ πάντες καὶ νὰ τὴν κάνουν νὰ μὴν ξέρει ποῦ νὰ κρυφτῇ, ἀλλὰ δυστυχῶς τὰ ἴδια χάλια καὶ οἱ ὑπόλοιποι...

      Διαγραφή
  2. Η συγκεκριμένη διαιτητής η Τσαρούχα δεν ξέρει την δουλειά της, τα υπόλοιπα έρχονται δεύτερα. Όπως ότι προσπαθεί να είναι το επίκεντρο του αγώνα ενώ αυτό είναι μόνο οι παίχτες. Δηλαδή τσακώνεται με τους παίχτες και τους προπονητές, ναι και με τους προπονητές. Μην αρχίσω να λέω ονόμα διακεκριμένων προπονητών που έχει τσακωθεί έντονα, σε σημείο να βγούν εκτός εαυτού. Δεν μπαίνω σε συζητήσεις περί φύλου έχει και άλλη γυναίκα η πρώτη κατηγορία δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα η άλλη διαιτητής με την συνολική συμπεριφορά της. Ας τα βλέπει ο εκάστοτε τέταρτος και ας τα γραφεί στο φύλλο αγώνος την αλήθεια και όχι να χαϊδεύει αυτιά διότι το άθλημα πρέπει να πηγαίνει μπροστά και όχι πίσω, αυτή είναι η δουλειά του. Εντάξει κάποια άτυχη στιγμή έχουν όλοι το θέμα είναι οι άτυχες στιγμές να μην γίνονται σύστημα διότι πάει μετά αλλού το πράγμα, στην σκοπιμότητα ή στην άγνοια. Όλοι οι διαιτητές έχουν ένα μεγάλο όπλο το instant replay ειδικά στο μπάσκετ που έχει πολλές διακοπές για φάουλ, ταίμ άουτ, τηλεοπτικά ταιμ ουτ. Είναι μεγάλο όπλο υπέρ των διαιτητών για να κάνουν σωστά την δουλειά τους. Αυτά τα μέσα δεν υπήρχαν στο παρελθόν. Τότε και τα νεύρα των προπονητών ήταν σε κάποιο βαθμό δικαιολογημένα αν ήταν βέβαιοι περί του έγινε. Βέβαια όλα έχουν ένα όριο και στο αθλητισμό αλλά στον επαγγελματικό αθλητισμό πολύ περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιὰ εἶναι ἀδερφὲ τὰ ὑπόλοιπα ποὺ ἔρχονται δεύτερα;
      Τὸ ὅτι πάει νὰ ποινικοποιηθῇ τὸ σημεῖο τοῦ Σταυροῦ, γιὰ ἐσένα εἶναι δευτερεύων;

      Πέρα τὸ ὅτι δὲν σὲ ἐνδιαφέρει, οὔτε κἄν ὑποψιάζεσαι τὶ προέκταση ἔχει αὐτό.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!