Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

[ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ] Ιδού ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια στον κόσμο, η μελλοντική «πόλη των 15 λεπτών».


https://www.globaltimes.cn/page/202207/1269662.shtml

Ο ερευνητής δημοσιογράφος Ben Swann δημοσίευσε πλάνα από το έργο Xiong'an City του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, ένα από τα μεγαλύτερα εργοτάξια στον κόσμο.

Η Xiong'an έχει ονομαστεί η «πόλη του μέλλοντος» και ο Xi Jinping φέρεται να έχει εμπλακεί προσωπικά στη λήψη αποφάσεων για την ανάπτυξή της.

Ο τεράστιος χώρος πρόκειται να είναι μια πόλη 15 λεπτών.

«Σχεδιάζουν να μετεγκαταστήσουν ≈4 εκατομμύρια ανθρώπους από το Πεκίνο στην Xiongan υπό ένα μικτό σύστημα τόσο εθελοντικών όσο και καταναγκαστικών μέτρων», γράφει ο Ben Swann.

«Κάθε φανοστάτης στην πόλη θα είναι εξοπλισμένος με κάμερες αναγνώρισης προσώπου. Κάθε είσοδος και έξοδος θα έχει σημεία ελέγχου τοποθετημένα πάνω τους», πρόσθεσε.

Η Xiong'an είναι μια ματιά στις μελλοντικές συνθήκες διαβίωσης που ονειρεύονται οι παγκοσμιοποιητές για τις μάζες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

«Νομίζετε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί εδώ; Ρίξτε μια ματιά γύρω σας σε όλα τα σπίτια υψηλής πυκνότητας που ανεβαίνουν σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο. Συνδυάστε το με το CBDC και voilà! έχετε υποταχθεί στην εξουσία και έχετε παραδώσει τις θεόδοτες ελευθερίες σας », σχολίασε η Ann Vandersteel.

«Αυτό είναι το μοντέλλο για όλες τις σκόπιμα κατεστραμμένες μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ υπό την ηγεσία των Δημοκρατικών! Υψηλοί ουρανοξύστες υψηλής πυκνότητας με έως και 30 χιλιάδες νοικοκυριά ανά ανάπτυξη 15 λεπτών έξυπνες πόλεις μέσω ιδιωτικών εταιρικών σχέσεων φασιστικού στυλ / κυβέρνησης ", σημείωσε ο Tom Moore.

«Και αυτό είναι που ο Μπιλ Γκέητς, ο Κλάους Σβαμπ, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και ο ΟΗΕ έχουν σχεδιάσει και για ΕΣΑΣ την Αμερική», τόνισε το SGTreport.

Η κινεζική Global Times ανέφερε ότι η Xiong'an είναι «ένα εθνικό έργο χιλιετούς σημασίας».

Από Global Times:

Στις 10 Μαΐου, ο Xi, επίσης γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC), επιθεώρησε την Xiong'an και προήδρευσε μιας συνάντησης για την προώθηση της ανάπτυξής της. Η μετατροπή της Νέας Περιοχής Xiong'an από το σημείο μηδέν σε μια αναδυόμενη εξελιγμένη σύγχρονη πόλη μέσα σε μόλις έξι χρόνια αποτελεί ένα θαύμα, παρατήρησε ο Xi, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Τον Απρίλιο του 2017, η Κίνα ανακοίνωσε σχέδια για τη δημιουργία της Νέας Περιοχής Xiong'an, η οποία θα ήταν στο ίδιο επίπεδο με την Ειδική Οικονομική Ζώνη Shenzhen και τη Νέα Περιοχή Shanghai Pudong. Η ανάπτυξη της Xiong'an ενσωματώνει πολλούς μακροπρόθεσμους αναπτυξιακούς στόχους για την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής ποιότητας, της καινοτομίας και της πράσινης ανάπτυξης και του τελικού κινεζικού εκσυγχρονισμού, σημείωσαν οι ειδικοί.

Υπογραμμίζοντας τη σημασία της Xiong'an, ο Xi έχει επισκεφθεί την πόλη τρεις φορές από το 2017. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου ταξειδιού στις 10 Μαΐου, ο Xi επισκέφθηκε διάφορα μέρη της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των εργοταξίων ενός υπεραστικού σιδηροδρομικού σταθμού και ενός διεθνούς εμπορικού κέντρου, όπου έμαθε για την ανάπτυξη βασικών έργων υποδομής και μεγάλων έργων που ξεκίνησαν με σκοπό την ανακούφιση του Πεκίνου από λειτουργίες που δεν είναι απαραίτητες για τον ρόλο του ως πρωτεύουσα.

Ο Χι δήλωσε ότι πρέπει να καταβληθούν περισσότερες προσπάθειες για την ανάπτυξη ενός πολύπλευρου και ολοκληρωμένου δικτύου μεταφορών και την πλήρη αξιοποίηση του υπόγειου χώρου, ώστε να οικοδομηθεί μια «πόλη του μέλλοντος» απαλλαγμένη από αστικές ασθένειες.

«Ο πρόεδρος Χι στεκόταν εδώ σε αυτό το σημείο. Ακριβώς εδώ», τόνισε ο Fu, βοηθός του γενικού διευθυντή της Xiongshang Development Company υπό τον όμιλο China Xiong'an, καθώς θυμάται έντονα το ταξείδι με χειροπιαστό ενθουσιασμό. «Ήμασταν πολύ χαρούμενοι που γίναμε μάρτυρες αυτής της σκηνής».

Με επένδυση 20,9 δισεκατομμυρίων γιουάν (2,99 δισεκατομμύρια δολλάρια), ο χώρος έχει συνολική έκταση κατασκευής 1,6 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, καλύπτοντας διαφορετικές κτιριακές μονάδες, όπως σιδηροδρόμους, κτίρια γραφείων και ξενοδοχεία.

Ως σημαντικός κόμβος μεταφορών στην Xiong'an, το συγκρότημα αποτελείται από τέσσερεις διαφορετικές ράγες, συμπεριλαμβανομένης μιας σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας, μιας R1 προς τερματικό σταθμό και δύο υπογραμμών, καθώς και διαφορετικών κτιρίων, μετατρέποντας το συγκρότημα σε μια περιοχή με γραφεία, ξενοδοχεία, διαμερίσματα, καθώς και σιδηροδρομική διαμετακόμιση και αεροπορικές υπηρεσίες, δήλωσε ο Fu στους Global Times.

Όλη η μεταφορά μπορεί να πραγματοποιηθεί κάτω από το έδαφος μετά την ολοκλήρωσή της, δήλωσε ο Fu, προσθέτοντας ότι η μεγαλύτερη απόσταση μεταφοράς δεν υπερβαίνει τα 270 μέτρα και μπορεί να πραγματοποιήσει μεταφορά σε οποιαδήποτε σιδηροτροχιά σε τρία λεπτά στον ίδιο όροφο.

Ενώ ο υπεραστικός σιδηροδρομικός σταθμός και ένα διεθνές εμπορικό κέντρο, μεταξύ πολλών άλλων μεγάλων έργων, βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή, πολλά έχουν επίσης ολοκληρωθεί και οι διαδικασίες που κάνουν την Xiong'an μία έξυπνη, πράσινη και καινοτόμο πόλη έχουν ήδη διαμορφωθεί.

Μέχρι το τέλος του 2022, η Xiong'an είχε ήδη δει εισροή άνω των 510 δισεκατομμυρίων γιουάν σε επενδύσεις που προορίζονταν για 240 μεγάλα έργα, σύμφωνα με το China Media Group. Άλλα 270 βασικά έργα αναμένεται να ξεκινήσουν το 2023, με συνολική επένδυση 664 δισεκατομμυρίων γιουάν. Επίσης, κρατικές επιχειρήσεις έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 140 ιδρύματα στην πόλη. Χιλιάδες εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες ειδικεύονται στην επιστήμη και την τεχνολογία, έχουν καταχωρηθεί στην Xiong'an.

«Το εργαστήριο blockchain, το οποίο ιδρύθηκε το 2020, με στόχο τη διεξαγωγή έρευνας και την εφαρμογή τεχνολογιών και εννοιών blockchain στην κατασκευή μιας νέας έξυπνης πόλης, υπογραμμίζει επίσης την εστίαση της Xiong'an στην καινοτομία», πρόσθεσε η πρίζα.

"Σύμφωνα με το σχέδιο, η Xiong'an θα σχηματίζει έναν "κύκλο διαβίωσης 15 λεπτών", δηλαδή οι κάτοικοι μπορούν να περπατήσουν 5 λεπτά για να στείλουν τα παιδιά σε νηπιαγωγεία, να περπατήσουν 10 λεπτά σε λαχαναγορές και δημοτικά σχολεία και 15 λεπτά σε νοσοκομεία και γυμνάσια", συνέχισε η εφημερίδα.

Η Hitachi Review γράφει:

Η Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και το Κρατικό Συμβούλιο ανακοίνωσαν την απόφαση για τη δημιουργία της Νέας Περιοχής Xiong'an στην επαρχία Hebei την 1η Απριλίου 2017. Το έργο Xiong'an New Area έχει την υποστήριξη του προέδρου Xi Jinping και άλλων κορυφαίων ηγετών στην Κίνα. Ως σχέδιο χιλιετίας, ένα έργο με εθνική σημασία, είναι η πρώτη Εθνική Νέα Περιοχή που ιδρύθηκε σε εθνική κλίμακα τον 21ο αιώνα, ακολουθώντας τα βήματα της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης Shenzhen και της Νέας Περιοχής Pudong στη Σαγκάη. Η κατασκευή της Νέας Περιοχής Xiong'an ως μοντέλο για την ανάληψη ανάπτυξης υψηλής ποιότητας σε ολόκληρη την Κίνα και μια νέα κινητήρια δύναμη για το σύγχρονο οικονομικό σύστημα έχει μεγάλη σημασία όσον αφορά την εθνική στρατηγική. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Xiong'an New Area, η πόλη του μέλλοντος της Κίνας, επιδιώκει να είναι μια πόλη αιχμής που προσφέρει καινοτόμο νοημοσύνη, πράσινη οικολογία και ευημερία (ευτυχία και βιωσιμότητα) με βάση ένα εξαιρετικά μακροπρόθεσμο σχέδιο που διαρκεί μέχρι το 2035. Παρ' όλο που οι αξίες των ανθρώπων αλλάζουν ως αποτέλεσμα του COVID-19, φέρνοντας μαζί του αλλαγές στην ιδέα τους για μια ιδανική πόλη, το σχέδιο για τη Νέα Περιοχή Xiong'an προχωρά σταθερά χωρίς σημαντικές αλλαγές, έχοντας ενημερωθεί από τη μελέτη μιας μακράς ιστορίας βασισμένης στη σοφία πολλών εμπειρογνωμόνων του κόσμου (βλ. Σχήμα 1). Αφού πρώτα κοιτάξει πίσω στην ιστορία της αστικοποίησης στην Κίνα, αυτό το άρθρο δίνει μια επισκόπηση του σχεδίου για τη Νέα Περιοχή Xiong'an και αναφέρει την πρόοδο της κατασκευής.


 

*Εικόνα από την Παγκόσμια Έκθεση Καινοτομίας (Πόλη του Μέλλοντος της Κίνας: Νέα Περιοχή Xiong'an)*

Διαβάστε το πλήρες έγγραφο της Παγκόσμιας Έκθεσης Καινοτομίας ΕΔΩ.


ΠΗΓΗ: https://100percentfedup.com/watch-behold-one-of-the-worlds-largest-construction-sites-future-15-minute-city/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

11 σχόλια:

  1. Εκτροφεία και στάβλισμα του κοπαδιού, "ζωντανά" τα λέγανε κάποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ επιτυχημένα τά γράψατε καί έτσι είναι!
      "Εκτροφεία καί στάβλισμα κοπαδιών"!!!!!!
      Ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  2. ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΣΕΣ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!
    ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!
    ΜΕ ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ.
    ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΤΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑΧΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΚΛΟΥΒΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταλαβαίνουν οι κοιμισμένοι Έλληνες τι σημαίνει αυτό πρακτικά αν εφαρμοστεί στην Ελλάδα; Ένα σημαίνει:

    Μάγκες, ξεχάστε τα εξοχικά. Όμως, μη στενοχωριέστε, δεν θα μείνουν άδεια, θα μπουν οι λαθροβρωμοπόδαροι μέσα και θα σας τα κάνουν ...κούκλα!

    Το πολύ 15 λεπτά απομάκρυνσης από το κλουβί.

    Όταν θα βρεθούμε στην κλούβα, παίδες, όποιον ακούσετε να διερωτάται ακόμη σαν μ@@@@@@ "όπα, τι έγινε ρε παιδιά;" απλά πλακώστε τον. Ή τίποτε μανταμίτσες να μυξοκλαίνε που δεν ξαναδούν την Λίτσα, την Πίτσα, την Κίτσα και την κάθε θείτσα, πλακώστε την κι αυτήν. Είναι δυο από τα εκατομμύρια δείγματα "ανθρώπων" που μας οδήγησαν στον εγκλωβισμό μας. Τουλάχιστον, να έχουμε κάποιους να εκτονώνουμε τα νεύρα μας στην κλούβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα εκ των πολλών σημαίνει κι όχι μόνο ένα, αλλά τον Έλληνα τον τσούζει στην καλοπέραση. Κι εκεί θα τον χτυπήσουν αλύπητα γιατί για αυτήν πούλησε την ψυχή και την Πατρίδα του.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΧΙΕΣ ΔΑΓΚΩΝΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ.
      ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ....ΜΑΥΡΟ ΔΙΚΟΙΟ!
      ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

      Διαγραφή
    3. Καλά μιλάμε φίλε μου είσαι ξουράφι και έχεις και χιούμορ!
      Ερμήνευσες διπλά και τέλεια!
      Σου βγάζω το καπέλο!
      Chapeau!

      Διαγραφή
  4. Τό θέμα είναι νά μήν...βγάλεις
    τίποτα άλλο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι, ότι ήταν νά πώ τό είπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AΠΑΙΚΤΗ Η ΜΑΥΡΗ ΟΧΙΑ ΣΕ ΟΛΑ! ΜΑ ΤΟ ΛΑΘΡΟΒΡΩΜΟΠΟΔΑΡΟΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ! ΝΑ ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!