Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Το ARTE προβάλλει την ταινία «Αιώνια Άνοιξη»: Το χακάρισμα της κρατικής κινεζικής τηλεόρασης από ασκούμενους του Φάλουν Γκονγκ


Ένα στιγμιότυπο από την ταινία "Eternal Spring" Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά της Lofty Sky Pictures


Το 2002, στον αγώνα ενάντια στην κρατική προπαγάνδα, μια ομάδα ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ στην Changchun χάκαρε το σήμα του κινεζικού κρατικού τηλεοπτικού σταθμού CCTV. Τώρα το τηλεοπτικό κανάλι Arte προβάλλει μια ταινία για αυτή την άγνωστη ιστορία.
Από τον  10 Νοεμβρίου2023


«Είπαμε στον λαό της Changchun την αλήθεια. Σαν μια βελόνα που σκάει ένα μπαλόνι γεμάτο ψέμματα». Αυτό ήταν το πιο σημαντικό πράγμα για το hacking, θυμάται ο «Mr. White», ένας Κινέζος εξόριστος που ζει τώρα στη Νότια Κορέα. Αναφέρεται στη διακοπή του κινεζικού κρατικού τηλεοπτικού σήματος από μια ομάδα 18 ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ. Ο "Mr. White" ήταν ένας από αυτούς το βράδυ της 5ης Μαρτίου 2002. Οι μέρες που ακολούθησαν σημαδεύτηκαν από μαζικές συλλήψεις χιλιάδων ασκούμενων του Φάλουν Γκονγκ στην περιοχή.

"Αιώνια Άνοιξη" για τα αληθινά γεγονότα στο Changchun

Οι δηλώσεις προέρχονται από το πολυβραβευμένο ντοκυμανταίρ κινουμένων σχεδίων "Eternal Spring – China's Hacked State TV" του Καναδού σκηνοθέτη Jason Loftus. Η ταινία ήταν η συμμετοχή του Καναδά για το Όσκαρ εκείνης της χρονιάς στην κατηγορία Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Το ARTE προβάλλει την «Αιώνια Άνοιξη» στην ιστοσελίδα του και στο YouTube από τις 7 Νοεμβρίου.

Η Changchun είναι η βορειοανατολική κινεζική πόλη όπου έλαβε χώρα η εκδήλωση. Το κινεζικό όνομα Changchun σημαίνει "αιώνια άνοιξη". Από εκεί προήλθε το όνομα της ταινίας "Eternal Spring".

Στο συνοδευτικό κείμενο της ταινίας, εξηγείται ότι μεταξύ των πολυάριθμων οπαδών του Φάλουν Γκονγκ που έφυγαν εκείνη την εποχή ήταν ο καλλιτέχνης κόμικς Daxiong ("Justice League", "Star Wars"). Αφηγείται την ιστορία της ταινίας, συναντά άλλους αυτόπτες μάρτυρες και παλιούς γνωστούς από εκείνη την εποχή και παρέχει πολλά σχέδια για την ταινία.

«Με έναν επιτυχημένο συνδυασμό τρέχοντος υλικού, οδυνηρών μαρτυριών και 3D animations από τον Daxiong, το "Eternal Spring – China's hacked state TV" παρακολουθεί την ιστορία αυτής της άνευ προηγουμένου διαμαρτυρίας κατά του κινεζικού καθεστώτος 20 χρόνια μετά τα γεγονότα», συνεχίζει.

Σχετικά με τις διώξεις και την αντίσταση

Με την «Αιώνια Άνοιξη», το κανάλι φέρνει τους θεατές πιο κοντά σε μια «ιστορία διώξεων και καταπίεσης, αλλά και αντίστασης και αποφασιστικότητας να υπερασπιστούν πολιτικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις – ανεξάρτητα από το κόστος».

Και το τίμημα που πλήρωσαν οι εμπλεκόμενοι πριν από περισσότερα από 20 χρόνια για τα 45 λεπτά του χρόνου εκπομπής σε οκτώ κανάλια ήταν υψηλό. Ο "Mr. White" και ο Daxiong κατάφεραν να δραπετεύσουν. Άλλοι υπέστησαν χρόνια φυλάκισης και βασανιστηρίων. Μερικοί δεν επέζησαν των διώξεων.


Στην ενότητα σχολίων της εκπομπής Arte στο Youtube, οι θεατές άφησαν τον θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη τους:

«Υπέροχοι άνθρωποι που έδειξαν δύναμη και θάρρος, σας ευχαριστώ πολύ για αυτή την πολύτιμη ταινία, αυτές οι σκληρές πράξεις δεν πρέπει ποτέ να ξεχαστούν!»

"Απίστευτα οπτικά ισχυρή και ταυτόχρονα ενημερωτική δουλειά! Ο σεβασμός μου».

«Πραγματικά δυνατό ντοκιμαντέρ... πολύ συγκινητικό το θάρρος αυτών των ανθρώπων...»

Φάλουν Γκονγκ: Διώκεται από το καθεστώς από το 1999

Το χακάρισμα της τηλεόρασης Changchun συνέβη σχεδόν τρία χρόνια αφότου το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και ο τότε Ανώτατος Ηγέτης του Jiang Zemin ξεκίνησαν τη βάναυση δίωξη του κινήματος διαλογισμού στις 20 Ιουλίου 1999.

Μέχρι σήμερα, οι ασκούμενοι αυτού του αρχαίου βουδιστικού μονοπατιού του χαρακτήρα και της φυσικής αυτο-εκλέπτυνσης διώκονται και καταπιέζονται από το καθεστώς της Κίνας επειδή θέλουν να ζήσουν σύμφωνα με τις καθολικές αξίες της Αλήθειας-Συμπόνιας-Ανεκτικότητας και να εξασκήσουν πέντε διαλογιστικές ενεργειακές ασκήσεις.

 

Eternal Spring (長春) Official Trailer directed by Jason Loftus
https://www.youtube.com/watch?v=L6FECpTFr2E&ab_channel=CelebritySpotlightRadio
https://eternalspringfilm.com/


ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/china/arte-zeigt-ewigen-fruehling-chinas-staats-tv-hack-durch-falun-gong-praktizierende-a4475759.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-11-11&src_cmp=nl-morning_2023-11-11&utm_medium=email&est=kWrAqujvUgqe%2B38CGCZ6fZTG621R6A2cfJh4FJJ3WCoI4ypaLtmOnTmWtUQ%3D&utm_term=news4&utm_content=4



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΟ:

Η αναβίωση μίας τραγωδίας: Μαζικές συλλήψεις στο Changchun πριν από 20 χρόνια
Ελάχιστα γνωστό, αλλά όχι λιγότερο τραγικό: ένα γεγονός πριν από 20 χρόνια στην κινεζική πόλη Changchun έρχεται στην προσοχή του κοινού στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης. Ένα ταξείδι στο χρόνο.
https://www.epochtimes.de/china/massenverhaftungen-in-changchun-2002-eine-tragoedie-wird-wieder-lebendig-a3979006.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!