Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ισλαμικές σχολές πολεμικών τεχνών: Οι επόμενες εστίες ριζοσπαστικοποίησης και εξτρεμισμού;


Ο Sven Lau (αριστερά https://de.wikipedia.org/wiki/Sven_Lau) και ο Pierre Vogel (δεξιά https://de.wikipedia.org/wiki/Pierre_Vogel) μιλούν κατά τη διάρκεια ενός συλλαλητηρίου στο Freiburg im Breisgau στις 7 Ιουνίου 2014. Πηγή: ireas, CC BY-SA 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0), μέσω Wikimedia Commons


του Alex Cryso
22 Νοεμβρίου 2023



Ενώ ο Γερμανός πολίτης πρόκειται να αφοπλιστεί όλο και περισσότερο και να μετατραπεί σε ανυπεράσπιστο θύμα, άλλοι κινητοποιούνται εδώ και καιρό προετοιμαζόμενοι για οδομαχίες: η Antifa, για παράδειγμα, έχει επανειλημμένα ζητήσει την ίδρυση ιδιωτικών λεσχών μάχης, και ακόμη και οι ειδικά τουρκο-μουσουλμανικές σχολές πολεμικών τεχνών δεν είναι πλέον υπεράνω υποψίας ότι εμπλέκονται σε εμπλοκές φατριών, τρομοκρατικά δίκτυα, τις δικές τους εγκληματικές μηχανορραφίες ή την εκπαίδευση κακοποιών του δρόμου. Για παράδειγμα, ο σαλαφιστής ιεροκήρυκας μίσους Sven Lau ήταν ο ίδιος προπονητής σε μια ριζοσπαστική ισλαμική σχολή πολεμικών τεχνών. Πριν από αρκετά χρόνια, μια υπόθεση ήρθε στο φως από το Mönchengladbach, όπου παιδιά και νέοι διδάσκονταν τις πιο βάναυσες τεχνικές τζιχαντιστών. Αλλά και εδώ πρέπει να φοβόμαστε ότι δεν ήταν μόνο αυτό.

Οι ανήλικοι διδάσκονταν μικτές πολεμικές τέχνες και μερικοί από τους εκπαιδευτές προέρχονταν από τη σκηνή των σαλαφιστών. Ο χώρος εκπαίδευσης ήταν μια αποθήκη, όπου συγκεντρώνονταν έως και 50 συμμετέχοντες, ο νεώτερος εκ των οποίων ήταν μόλις έξι ετών. Η αστυνομία και οι αρχές έπρεπε να παρέμβουν για να αποτρέψουν τη στρατολόγηση και την οικειοποίηση ανηλίκων για ριζοσπαστικές ισλαμικές ιδεολογίες. Η επιρροή της μουσουλμανικής-αραβικής σκηνής νταβατζήδων, rocker, γκέτο γκάνγκστερ και bouncer στον τομέα των σχολών πολεμικών τεχνών φαίνεται επίσης να είναι εμφανής.

Στην περίπτωση του Mönchengladbach, μεγάλο μέρος του χρονολογείται από το 2015, το έτος της προσφυγικής κρίσης, και ακόμη νωρίτερα, αλλά πρέπει να υποθέσουμε ότι δεν έχουν βελτιωθεί πολλά σε αυτό το πρόβλημα γενικά. Εκείνη την εποχή, ο ιεροκήρυκας μίσους Sven Lau ήταν ακόμα πρόεδρος της σαλαφιστικής ένωσης "Πρόσκληση στον Παράδεισο", μερικά από τα μέλη της οποίας με τη σειρά τους σύχναζαν στην προαναφερθείσα σχολή πολεμικών τεχνών στην περιοχή Gladbach του Mülfort. Ένας από αυτούς ήταν ο επαναπατριζόμενος από τη Συρία Mustafa C., ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Από το 2013, ο τότε 26χρονος ήταν μέλος της μαχητικής ομάδας «Μετανάστες από το Χαλέπι», η οποία αργότερα εντάχθηκε στο ISIS. Ο Μουσταφά είχε υποβληθεί σε τζιχαντιστική στρατιωτική και μάχιμη εκπαίδευση σώμα με σώμα, προκειμένου να είναι υπεύθυνος για την προπαγάνδα εντός της ομάδας μάχης του. Επιπλέον, κατηγορήθηκε ότι προετοίμασε ένα σοβαρό έγκλημα που έθεσε σε κίνδυνο το κράτος.

Ο Sven Lau ήταν στη Συρία τρεις φορές κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Μεταξύ άλλων, έχει ήδη βάλει φωτιά σε πολυκατοικία για να εμφανιστεί στη συνέχεια ως θύμα. Λέγεται επίσης ότι ήταν υπεύθυνος για την κατήχηση των παιδιών του Mülfort. Και ο Pierre Vogel ήταν επίσης ενεργός ως πυγμάχος. Ακριβώς όπως ο Ταϊλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας Valdet Gashi, ο οποίος μεταπήδησε από το στοχαστικό τραγούδι στη λίμνη της Κωνσταντίας στην τρομοκρατική πολιτοφυλακή Ισλαμικό Κράτος στη Συρία. Τρεις εκπαιδευτές πήγαν ταυτόχρονα στην έρημο. Ο Dennis Cuspart, γνωστός και ως Deso Dogg, ήταν ράπερ του γκέτο και μαχητής πολεμικών τεχνών πριν γίνει προπαγανδιστής του ISIS στη Συρία.

Από την ειδυλλιακή πόλη Kempten στο Allgäu προέρχεται κάποιος Dennis G., ο οποίος ασπάστηκε το Ισλάμ και μετακόμισε στην εμπόλεμη ζώνη της Συρίας. Προηγουμένως, ήταν ενεργός στον τοπικό σύλλογο πυγμαχίας. Πριν από πολλά χρόνια, ο Mirsad O. γνωστός και ως Ebu Tejma, ένας ιεροκήρυκας μίσους από τη Βιέννη, συνέστησε σε κάθε μουσουλμάνο να ασκεί πολεμικές τέχνες προκειμένου να διώξει τους εχθρούς του Αλλάχ. Ο κατάλογος των σαλαφιστών που έχουν ασκήσει πολεμικές τέχνες όλη τους τη ζωή μπορεί να επεκταθεί πολύ περισσότερο. Οι νεαροί μουσουλμάνοι άνδρες ειδικότερα πιστεύουν ότι μπορούν να αντισταθμίσουν τα συμπλέγματα κατωτερότητάς τους και την έλλειψη αρρενωπότητας με έναν καλά περιποιημένο καυγά στο δρόμο. Σε αρκετά σχολεία, υπάρχουν επίσης αυστηρές εθιμοτυπίες, όπως η απαγόρευση της μουσικής, τα βουδιστικά είδωλα, το γυμνό ντους και η απαγόρευση εισόδου των γυναικών. Ως εκ τούτου, είναι αμφίβολο αν το Mönchengladbach εξακολουθεί να αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση.




ΠΗΓΗ: https://beischneider.net/2023/11/22/islamische-kampfsportschulen-die-naechsten-brutstaetten-der-radikalisierung-und-des-extremismus/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Εκκολαπτήρια τρομοκρατών όχι απλώς με την ανοχή αλλά με την έμπρακτη υποστήριξη και ενθάρρυνση των αριστερών κυβερνήσεων.
    Η καταραμένη αριστερά, η συφιλιδική και πιο ξευτιλισμένη και πουλημένη πόρνη της πολιτικής όπου αναμείχθηκε μόνο προδοσία και αίμα έφερε.
    Άρα γε πόσες τέτοιες κρυφές εστίες λειτουργούν κι εδώ; Σίγουρα σε όλα τα παράνομα τζάμια ανά την χώρα θα προετοιμάζονται για την ώρα που θα κληθούν να....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!