Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Γίνεται όλο και χειρότερο: μέγας εκτροχιασμός στη δημόσια ραδιοτηλεόραση



«Αντί να απελαύνουμε μετανάστες- ΣΚΟΤΩΣΤΕ τους Γερμανούς άνω των 70 ετών»

Θυμηθείτε το παλιό ρητό που έκανε ήδη τον γύρο των σκληρών αριστερών κύκλων τη δεκαετία του 90: «Αγαπητοί ξένοι, παρακαλώ μην μας αφήνετε μόνους με αυτούς τους Γερμανούς». Αυτό το σύνθημα βρήκε τώρα τη συνέχειά του σε ακόμη πιο θρασύτατη μορφή στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα "3Sat", τον οποίο εκμεταλλεύονται από κοινού το ZDF, το αυστριακό ORF, το ελβετικό SRG SSR και οι περιφερειακοί ραδιοτηλεοπτικοί φορείς του ARD.

Κατ' αρχήν, η σάτιρα μπορεί να κάνει ο,τιδήποτε. Αλλά ακόμη και γι' αυτούς, υπάρχει ένα όριο στα γούστα. Και αν ένας καλλιτέχνης καμπαρέ λέει ότι «όλοι άνω των 70 ετών πρέπει να σκοτωθούν», τότε αυτό είναι – είτε πρόκειται για σάτιρα είτε όχι – μια σύσταση για μαζική δολοφονία. Και κάτι τέτοιο δεν έχει θέση στην τηλεόραση γενικά και σε έναν δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα δύο φορές.

Στο κεντρικό βραδινό πρόγραμμα, ο Γερμανός καλλιτέχνης καμπαρέ Moritz Neumeier (35) εξέφρασε τη γνώμη του για την τρέχουσα πολιτική ασύλου. Κυριολεκτικά, ο τύπος με την εμφάνιση ενός πολιτικού των Πρασίνων είπε: «Αν θέλετε να εκνευριστείτε για το γεγονός ότι μόνο μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων ασκεί πίεση εντελώς πάνω από το μέσο όρο στις ασφαλιστικές εταιρείες, στις αίθουσες αναμονής των γιατρών, και θέλετε να κάνετε κάτι γι' αυτό, τότε δεν χρειάζεται να απελάσετε περισσότερους ανθρώπους πιο γρήγορα, αλλά απλά να σκοτώσετε τους Γερμανούς άνω των 70 ετών».

Το κοινό ήταν καλά επιλεγμένο. Υπήρξαν γέλια, αλλά και χειροκροτήματα για αυτή τη δήλωση. Έστω και αραιά (δείτε εδώ). Άρα γε, το κοινό ταξινομήθηκε ή επιλέχθηκε συγκεκριμένα; Για παράδειγμα, ο frontman των ZDF, Markus Lanz, προσφέρεται με τη δική του εταιρεία ως πάροχος υπηρεσιών (δείτε το κείμενό μου "'Δημιουργία' 'Επιθυμητού κοινού').

Σύμφωνα με τη Statista, υπάρχουν σήμερα 18,4 εκατομμύρια άνθρωποι που ζουν στη Γερμανία και είναι άνω των 65 ετών. Ως εκ τούτου, ο κωμικός του 3Sat επιτρέπεται να συστήσει επάνω στην σκηνή σε τηλεοπτικό χρόνο να σκοτώσουν αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους», γράφει η πύλη «exxpress.at»: «Και ταυτόχρονα, προφανώς δεν πρόκειται να απομακρυνθούν άλλοι παράνομοι μετανάστες από τη χώρα».

Στο "X" υπήρχαν δυσάρεστα σχόλια. Ένας χρήστης γράφει: «Ένας πολύ πρωτόγονος, ηλίθιος-βάναυσος τυπάκος. Και κανείς από το ακροατήριο δεν σηκώνεται να του τα πει ένα χεράκι. Πόσο βαθιά έχει βυθιστεί αυτή η χώρα». Ένας άλλος χρήστης είναι εξοργισμένος: «Μπορείτε απλά να το πείτε αυτό σήμερα στο ÖRR. Έτσι απλά, χωρίς κατακραυγή, χωρίς συνέπειες. Τι συμβαίνει με εμάς;;;" Ένα άλλο σχόλιο: «Τουλάχιστον αυτό είναι που το ÖRR και τμήματα της κοινωνίας φαίνεται να βρίσκουν αρκετά αστείο. Παράνοια... χωρίς λόγια».


Τέτοιες γκάφες κοστίζουν ακριβά στους θεατές. Ακριβώς όπως οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς στη Γερμανία είναι πάντα πρόθυμοι να αυξήσουν τα τέλη, ο αυστριακός ραδιοτηλεοπτικός φορέας ORF θέλει να εισπράξει 722 εκατομμύρια ευρώ από την Πρωτοχρονιά "μέσω του νέου υποχρεωτικού τηλεοπτικού φόρου που εγκρίθηκε από τον μαύρο-πράσινο συνασπισμό" στη Βιέννη, γράφει η πύλη: "39 εκατομμύρια ευρώ από αυτά θα εισρεύσουν στην εταιρεία που υποτίθεται ότι θα εισπράξει αυτά τα ποσά με πλήρη ισχύ: Όποιος δεν πληρώσει τα 183,50 ευρώ, oι οργανισμοί είσπραξης χρεών θα αποστέλλονται στο σπίτι και στη συνέχεια θα πραγματοποιείται κατάσχεση. Και αν δεν υπάρχει τίποτα να κατασχεθεί, τότε σύμφωνα με τον νέο νόμο ORF και τον νόμο περί διοικητικής διαδικασίας, υπάρχει ακόμη και η απειλή ποινών φυλάκισης».

Με άλλα λόγια, η ίδια παραφροσύνη όπως στη Γερμανία, όπου, για παράδειγμα, ο τεχνικός σχεδιαστής Georg Thiel φυλακίστηκε το 2021 κατόπιν αιτήματος του WDR επειδή δεν κατέβαλε ευσυνείδητα τα υποχρεωτικά τέλη του (βλ. εδώ).

Το γεγονός ότι το 2019 το WDR παρουσίασε μία παιδική χορωδία η οποία αποκαλούσε τις γιαγιάδες «γουρούνια του περιβάλλοντος» ήταν αρκετά προσβλητικό (δείτε εδώ). Το γεγονός ότι τέσσερα χρόνια αργότερα η δολοφονία εκατομμυρίων ηλικιωμένων παρουσιάζεται ως «αστείο» στη δημόσια τηλεόραση είναι απαράδεκτο. Και όποιος λέει τώρα ότι ήταν απλώς σάτιρα θα πρέπει να αναρωτηθεί: Ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις αν το υποτιθέμενο αστείο δεν απευθυνόταν στους γερο-Γερμανούς, αλλά σε μια άλλη εθνοτική ομάδα; Φανταστείτε ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις τότε.


ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/statt-migranten-abzuschieben-deutsche-ueber-70-toeten/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

2 σχόλια:

  1. ...Ήδη η "αρρώστια" έχει κακοφορμίσει καί έχει μετατραπεί σέ τρομερή ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ!
    Ούτε 'χιούμορ', ούτε 'σάτιρα'!
    Ψυχιατρείο μόνο!
    Αυτό έχουν ζωτική καί επείγουσα ανάγκη ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ πρεσβεύουν ανερυθρίαστα τέτοιες τρισάθλιες απόψεις καί θέσεις, είτε στήν Γερμανία, είτε στήν Ελλάδα μας, είτε οπουδήποτε αλλού.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο πολιτισμός της δύσης βρωμάει πτωμαίνη. Όταν ο νους του ανθρώπου απομακρυνθεί εντελώς από τον Θεό, τότε “ή θηριώδης ή δαιμονιώδης γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!