Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Δημιουργία χώρου για τους αιτούντες άσυλο: 77χρονη αναγκάζεται να εγκαταλείψει το διαμέρισμα - Η διοίκηση της πόλης αρνείται τη σύνδεση, αλλά η άρνηση φαίνεται παράλογη



Όλο και πιο συχνά, οι άνθρωποι στη Γερμανία παραπονιούνται ότι αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε σύγκριση με τους αιτούντες άσυλο από το κράτος τους. Όποιος το λέει αυτό πρέπει να περιμένει να δυσφημιστεί ως «δεξιός», η οποία λέξη στην «καλύτερη Γερμανία όλων των εποχών» είναι συνώνυμη με τους ναζί. Αλλά αν βγάλετε τα ιδεολογικά σας γυαλιά, δεν μπορείτε παρά να καταλάβετε γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται τόσο άσχημα.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα προέρχεται από το Würzburg, όπου η συνταξιούχος Krystyna Thiele ζει στο προγονικό της διαμέρισμα εδώ και 23 χρόνια. Εδώ πρέπει πραγματικά να ισχύει το παλιό ρητό που λέει ότι ένα παλιό δέντρο δεν μεταφυτεύεται. Αλλά αυτές τις μέρες, αυτό είναι παρελθόν! Ξαφνικά, και μάλιστα την ημέρα των 77ων γενεθλίων της ηλικιωμένης κυρίας, χτύπησε το κουδούνι. Μπροστά του στεκόταν ένας εκπρόσωπος της διοίκησης της πόλης. Και της είπε ότι έπρεπε να μετακομίσει. Και αμέσως: μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

«Μου είπαν ότι το διαμέρισμα ήταν πολύ μεγάλο μόνο για μένα και ότι χρειάζονταν το διαμέρισμά μου για μια οικογένεια προσφύγων», δήλωσε η συνταξιούχος στην τοπική εφημερίδα «Mainpost». Το διαμέρισμα είναι μόνο 44 τετραγωνικά μέτρα σε μέγεθος. Δεν έλαβε γραπτή απόφαση, σύμφωνα με την ηλικιωμένη κυρία, η οποία ζει στο διαμέρισμα για 23 χρόνια.

Η Krystyna Thiele έλαβε έξι κουτιά για την αναγκαστική μετακίνηση από υπαλλήλους της πόλης του Würzburg, όπως γράφει η εφημερίδα. Η ηλικιωμένη γυναίκα πρέπει να «μεταφερθεί» σε «άλλο διαμέρισμα ή κοινόχρηστο διαμέρισμα». Για το πρόβλημα ότι έχει πολύ λιγότερο χώρο, οι υπάλληλοι της πόλης είχαν μια λύση. Θα πρέπει απλώς να "πουλήσει ή να πετάξει τα μισά από τα έπιπλά της".

«Από νομική άποψη, η πόλη έχει δίκιο», όπως γράφει η «Junge Freiheit»: «Η Krystyna Thiele ζει σε μια λεγόμενη συγκυριαρχία. Πρόκειται για αστικά καταφύγια που διατίθενται σε άτομα που κινδυνεύουν από έλλειψη στέγης. Η περίοδος διαμονής είναι προσωρινή και ο ενοικιαστής υποχρεούται να αναζητήσει άλλο, μόνιμο κατάλυμα».

Σύμφωνα με την έκθεση, υπάρχει επί του παρόντος ακραία έλλειψη στέγασης στο Würzburg: Λόγω του «αυξημένου αριθμού περιπτώσεων», «παρά τις τεράστιες προσπάθειες για την απόκτηση περαιτέρω στέγασης, τα καταφύγια έκτακτης ανάγκης της πόλης του Würzburg είναι σχεδόν πλήρως κατειλημμένα». Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους άστεγους θα πρέπει να στεγαστούν προσωρινά σε πανσιόν και ιδιωτικά διαμερίσματα.

Επειδή το υπέρτατο συμφέρον του παιδιού έχει προτεραιότητα για τις οικογένειες, οι μετεγκαταστάσεις σε μικρότερα διαμερίσματα δεν μπορούν πλέον να αποφευχθούν. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι αιτούντες άσυλο θα φιλοξενούνταν στο διαμέρισμα της κας Thiele «ούτε σχεδιάστηκε ούτε ειπώθηκε», σύμφωνα με την έκθεση. Αυτό ακούγεται σαν μια φτηνή δικαιολογία: Στην πραγματικότητα, η πόλη μιλά ανοιχτά για «αυξημένους αριθμούς κρουσμάτων» ως λόγους για τη μαζική κλιμάκωση της έλλειψης στέγασης. Και ποιοι «αριθμοί κρουσμάτων» έχουν αυξηθεί μαζικά;

Από αυτή την άποψη, είναι πολύ πιθανό ότι κανένας αιτών άσυλο δεν θα φιλοξενηθεί στο διαμέρισμα της κυρίας Thiele τώρα – ειδικά μετά τη δημόσια διαφημιστική εκστρατεία. Για να ρίξουν στάχτη στα μάτια. Η κατάσταση που οδήγησε στην έξωση της Thiele έχει προφανώς να κάνει με τη μαζική εισροή αιτούντων άσυλο.

Τέτοιες μεταμφιέσεις των αρχών φέρνουν πάντα κάποιον αντιμέτωπο με το ερώτημα: Πόσο ηλίθιοι πιστεύουν πραγματικά οι πολιτικοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι ότι είναι οι πολίτες τους;

Σύμφωνα με τις δικές της δηλώσεις, η Krystyna Thiele πέρασε μια σοβαρή κρίση πριν από 23 χρόνια και της δόθηκε το διαμέρισμά της από την πόλη. Χρόνο με το χρόνο, υπέβαλε νέα αίτηση παράτασης. Εγκρίθηκε κάθε φορά. «Πιθανότατα δεν θα πάρει διαμέρισμα στην ελεύθερη αγορά», γράφει η «Junge Freiheit»: «Η σύνταξή της είναι μόλις 690,52 ευρώ». Πλήρωσε ένα "τέλος χρήσης" 253 ευρώ για το διαμέρισμα.

Η πόλη κατανοεί «τις ανησυχίες και τις ανάγκες της κας Thiele και τα παράπονα που σχετίζονται με μια μετακόμιση», τονίζει το τμήμα Τύπου του Würzburg, σύμφωνα με την έκθεση: Ωστόσο, δεδομένου ότι το διαμέρισμα της συνταξιούχου είναι κατάλληλο για «φιλοξενία πολλών ατόμων ή οικογένειας», ελήφθη η απόφαση να μετεγκατασταθεί. Η 77χρονη πρέπει τώρα να μετακομίσει σε ένα «φιλικό προς τους ηλικιωμένους κοινόχρηστο διαμέρισμα» σε λίγες ημέρες. Δεν ξέρει ακόμα ακριβώς ποιο και πού θα την οδηγήσει το ταξίδι.

Ιδιαίτερα περίεργο: Η διοίκηση της πόλης στο Würzburg καθοδηγείται από έναν δήμαρχο του CDU – δηλαδή έναν πολιτικό του κόμματος που επικρίνει έντονα την πολιτική ασύλου του φωτεινού σηματοδότη στο Βερολίνο (δεν πρόκειται για τυπογραφικό λάθος – ο Christian Schuchardt είναι στην πραγματικότητα ο πρώτος δήμαρχος του CDU σε βαυαρική πόλη).




ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/platz-schaffen-fuer-asylbewerber-77-jaehrige-muss-wohnung-raeumen/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!