Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023

Ταινία το βράδυ του Σαββάτου: «Κάτω από τη σκιά του Ερμή»: Όλα όσα δεν γνωρίζατε ποτέ για τις ΗΠΑ, τον εμφύλιο πόλεμο, τη «ρωσική επανάσταση» και την αληθινή συνωμοσία που κανείς δεν αναφέρει στην ευγενική κοινωνία. (ΠΡΟΣΟΧΗ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ)


Αυτό το ντοκυμανταίρ "Στη σκιά του Ερμή" του Γιούρι Λίνα δείχνει πώς ελευθεροτέκτονες, διεθνείς τραπεζίτες και κομμουνιστές ένωσαν τις δυνάμεις τους σε μια ανίερη συμμαχία και μέσω της Μπολσεβίκικης Επανάστασης του Νοεμβρίου 1917 εγκαθίδρυσαν στη Ρωσσία την πιο βάναυση και απάνθρωπη κοινωνία σκλάβων που έχει δει ποτέ ο κόσμος.

 Ο Ρώσος συγγραφέας Αλεξάντερ Σολζενίτσιν το 1974 προειδοποίησε τους συμπατριώτες του: «Ζήστε χωρίς ψέμματα!» Αυτό ισχύει εξίσου και για τη Δύση. Η Αλήθεια στην εποχή μας δεν είναι καθόλου αυτονόητη. Τα περισσότερα επίσημα γεγονότα για τον κομμουνισμό δεν είναι αλήθεια. Ο Σολζενίτσιν τόνισε: «Στη χώρα μας το ψέμμα έχει γίνει όχι μόνο μια ηθική κατηγορία, αλλά ένας πυλώνας του κράτους». Τα γεγονότα έχουν αποσιωπηθεί τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση.

Η ταινία "Στη σκιά του Ερμή" είναι μια σημαντική τεκμηρίωση εκείνων των οικονομικών τεκτονικών δυνάμεων που εργάστηκαν ψυχρά πίσω από τα παρασκήνια μέσω του κομμουνισμού για να επωφεληθούν από τα δεινά των άλλων. Ο σκηνοθέτης, Jüri Lina, τονίζει ότι είναι καθήκον του να πει την αλήθεια για τον κομμουνισμό και τις γκρίζες προσωπικότητες του, και όχι μόνο να θεραπεύσει επιφανειακά τα ψυχοπαθητικά συμπτώματά του, ενώ η αλήθεια σήμερα δεν εκτιμάται ιδιαίτερα. 

Η ιστορία γράφεται καθημερινά, αλλά από ποιον; Η απάντηση δίνεται σε αυτή την ταινία, στόχος της οποίας είναι να αποκαλύψει την αλήθεια, παρά τις παραποιήσεις της ιστορίας, που τόσο πειθήνια αναφέρθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης. Η γνώση της πραγματικής ιστορίας του κομμουνισμού είναι η καλύτερη ασφάλεια ενάντια στους ιδεολογικούς απατεώνες. Βασισμένο στο βιβλίο "Under the Sign of the Scorpion" του Εσθονού αντιφρονούντα Jüri Lina που αφηγείται αυτό το ντοκυμανταίρ στα σουηδικά.

*

Από πού προήλθε το Άγαλμα της Ελευθερίας; Τι είναι ένας οβελίσκος; Ποια ήταν τα πραγματικά ονόματα του Λένιν και του Τρότσκι; Ποιος τους πλήρωνε και τους παρακινούσε; Τι συνέβη στη Νέα Υόρκη; Γιατί Νέα Υόρκη;

''Το να είσαι στοχαστής σημαίνει να σηκώνεις κάθε πέτρα... να είσαι αρκετά θαρραλέος για να το κάνεις και να κοιτάξεις από κάτω ''- Gilad Atzmon

Παρακολούθησα το In The Shadow of Hermés [βασισμένο στο βιβλίο Under Skorpionen's Tecken] για πρώτη φορά σε ιδιωτικό σπίτι στη Σουηδία, το 2016. Έμεινα έκπληκτη, άφωνη, τότε.

Επέστρεψα σε αυτό πριν από λίγες εβδομάδες, έκπληκτη που βρήκα μια άθικτη έκδοση στο Twitter. Το παρακολούθησα ξανά και κράτησα σημειώσεις αυτή τη φορά.

Η ταινία, και το βιβλίο, είναι έργα του Εσθονού ξένου ιστορικού, (προηγουμένως φυλακισμένου στη σοβιετική κατεχόμενη Εσθονία για κριτική του κομμουνισμού) Jüri Lina, ο οποίος πήρε άσυλο στη Σουηδία πριν από πολλές δεκαετίες και ζει ακόμα εκεί.

Το έργο του Jüri Lina θα είναι δυνητικά άβολο για οποιονδήποτε ιστορικό ή συγγραφέα που ποτέ δεν σκέφτηκε να αναζητήσει τις μασονικές ρίζες του κομμουνισμού, του σοσιαλισμού και του μπολσεβικισμού. Αυτές οι «ρίζες» ήταν τόσο ιδεολογικές όσο και χρηματοπιστωτικές/οικονομικές – πηγαίνουν πολύ πίσω και πολύ βαθιά. Άλλοι που θα νοιώσουν δυνητικά άβολα είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι η ονομασία Εβραίων που έγιναν μασονικοί ηγέτες διαφόρων ψεύτικων επαναστάσεων είναι αναπόσπαστο μέρος του «αντισημιτισμού». Ούτε αυτό μπορεί να βοηθήσει.

Δεν ανησυχώ για αυτό το ακροατήριο – για όλους εσάς. Απλά λέω ότι αυτή η ταινία θα αποδείξει πάρα πολύ ιστορία όχι ακριβώς «λάθος» αλλά και όχι «σωστή», καθώς στερείται οδηγού. Βιβλία ιστορίας ως αυτοκίνητα χωρίς οδηγό.

Για να το απλοποιήσουμε: Εκείνοι των οποίων το μάντρα είναι «Είναι όλοι οι Εβραίοι!» κάνουν λάθος. Θα έκαναν λιγότερο λάθος αν έλεγαν: «Είναι όλοι οι Τέκτονες και οι Εβραίοι έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στη μασονική ιστορία. Αλλά το ίδιο έχουν κάνει και αμέτρητοι άλλοι, που δεν είναι Εβραίοι. "

Όπως λέω συχνά: «Κοιτάξτε το πνεύμα που κρύβεται από πίσω».

Η ενσωμάτωση του Εωσφορικού και του Διαφωτισμένου δεν μπορεί να αποφευχθεί, αν αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να το κάνουμε σωστά.

Αν κάποιος βρει λάθος σε ο,τιδήποτε αναφέρει ο Lina, ενημερώστε μας στην ενότητα σχολίων. Ένας από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους που γνωρίζω μου είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν είχε ακούσει ποτέ για τον Lina ούτε για τα πράγματα που περιγράφει σε αυτό το ντοκυμανταίρ.

Ο Jüri Lina δεν «ακούγεται» όπως οποιοσδήποτε άλλος που δραστηριοποιείται στο πεδίο της ιστορίας. Έχω αδυναμία σε ανθρώπους που δεν ακούγονται πουθενά αλλού.

Ο Jüri Lina το 2019

Έτσι, χωρίς άλλη καθυστέρηση, εδώ είναι το "In The Shadow Of Hermés", στα σουηδικά με υπότιτλους στα αγγλικά, με αφηγητή τον Jüri Lina.

(Προειδοποίηση ενοχλητικού περιεχομένου.)




ΠΗΓΗ: https://celiafarber.substack.com/p/saturday-night-film-under-the-shadow?publication_id=257742&post_id=138981315&isFreemail=true&r=2glxis&utm_source=substack&utm_medium=email


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

8 σχόλια:

  1. https://www.youtube.com/watch?v=aARF6fvuRs4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η Χαμάς ενθαρρύνθηκε και ξεκίνησε πραγματικά από το Ισραήλ και τις Ηνωμένες Πολιτείες
    για να αντιμετωπίσουν τον Γιάσερ Αραφάτ.» - Ρον Πολ.

    https://twitter.com/iluminatibot/status/1726375440678293519

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιστεύουμε ότι δέν υπάρχουν, δέν βρίσκουμε λόγια που νά ταιριάξουν καί νά σχολιάσουμε, αυτήν τήν μοναδικά φοβερή ανάρτηση!
    Αμέτρητα ΕΥΓΕ στήν άξια συνεργάτιδά μας Μαριγώ Ζαραφοπούλα, γιά ακόμα μία έξοχη επιλογή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα κύριε Καποδίστρια!

      Σας ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. ΛΙΓΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ, ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΦΟΒΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΣΘΟΝΟΣ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ ΤΟΥ!
    ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ, ΜΑΣ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα, μήπως θα μπορούσατε να βάλετε και ελληνικούς υπότιτλους αγαπητή κυρία Ζαραφοπούλα επειδή τα αγγλικά μου είναι φτωχά, την καλησπέρα μου χαίρετε πάντοτε εν' Κυρίω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας, θα το έκανα πραγματικά με χαρά, δυστυχώς είναι χρονοβόρα διαδικασία και ελάχιστος πλέον ο χρόνος.
      Λυπάμαι, που σας στενοχωρώ και σας ζητώ συγγνώμη.

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!