Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Σε ποιον ανήκει το μυαλό σας;


Όλα τα προβλήματα στην Αμερική είναι το αποτέλεσμα των ανθρώπων που καθοδηγούνται να πιστεύουν πράγματα που δεν είναι αλήθεια.


Lily (*)

12 Νοεμβρίου 2023


Ο Δρ Michael Persinger, διακεκριμένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Laurentian στο Οντάριο του Καναδά, που ειδικεύεται στην ψυχολογία και τη νευροεπιστήμη, έχει συμβάλει σημαντικά στη μελέτη των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και των επιπτώσεών τους στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η έρευνά του περιλαμβάνει τη διέγερση του κροταφικού λοβού για να προκαλέσει αίσθηση παρακολούθησης, οπτικοποίηση σκιερών μορφών και εμπειρία διαφόρων αντιληπτικών ανωμαλιών, οδηγώντας ακόμη και σε εφιάλτες. Το πρωτοποριακό έργο του συμπυκνώθηκε κυρίως στο άρθρο του το 1995, "Σχετικά με τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε κάθε ανθρώπινο εγκέφαλο με ηλεκτρομαγνητική επαγωγή θεμελιωδών αλγορίθμων", που δημοσιεύθηκε στο "Perceptual and Motor Skills". 

Αυτή η εργασία, η οποία έχει παρουσιαστεί σε διάφορες επιστημονικές ιστοσελίδες και ιστοσελίδες που σχετίζονται με τη συνωμοσία, συζητά τη δυνατότητα των θεμελιωδών αλγορίθμων να μετατρέπουν αισθητηριακά δεδομένα σε κώδικες ειδικά για τον εγκέφαλο. Αυτοί οι κώδικες θα μπορούσαν θεωρητικά να χρησιμοποιηθούν για την άμεση διέγερση του κροταφικού ή μεταιχμιακού φλοιού του εγκεφάλου μέσω ηλεκτρομαγνητικών μοτίβων, ευθυγραμμιζόμενοι με τα ενεργειακά επίπεδα της γεωμαγνητικής δραστηριότητας και των τρεχόντων δικτύων επικοινωνίας. 

Ο Persinger πρότεινε ότι αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να συγχρονιστεί με το στενό εύρος θερμοκρασιών του εγκεφάλου, υποδηλώνοντας τη δυνατότητα επηρεασμού ΟΛΩΝ των ανθρώπινων εγκεφάλων μέσω μιας υπο-αρμονικής συχνότητας περίπου 10 Hz με ελάχιστη διακύμανση.

Ο Persinger, αντλώντας από δεκαετίες έρευνας στις νευροεπιστήμες και τεχνολογικές εξελίξεις, εντόπισε αυτό που περιέγραψε ως ένα αναπτυσσόμενο δυναμικό, το οποίο εκείνη την εποχή ήταν μόνο οριακά εφικτό. Οραματίστηκε την τεχνική ικανότητα να επηρεάζει άμεσα τους εγκεφάλους περίπου έξι δισεκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, παρακάμπτοντας τα παραδοσιακά αισθητηριακά κανάλια, δημιουργώντας νευρωνικές πληροφορίες μέσα σε ένα φυσικό μέσο που περιλαμβάνει ολόκληρο το ανθρώπινο είδος.

Αυτή η ιδέα μπορεί να θυμίζει ένα από τα σενάρια που απεικονίζονται στην επιστημονική φαντασία, όπως το "The Matrix". Η ουσία αυτής της ιδέας, ανεξάρτητα από το πόσες φορές εξετάζεται, παραμένει σταθερή: πλησιάζουμε, αν δεν βρισκόμαστε ήδη στο κατώφλι, αναπτύσσοντας τεχνολογίες ικανές να ελέγχουν το ανθρώπινο μυαλό σε μαζική κλίμακα. Αυτός ο έλεγχος θα μπορούσε να εκδηλωθεί ως νευρωνικός προγραμματισμός για την αλλαγή πεποιθήσεων και συμπεριφορών ή ως κάποια μορφή εκτεταμένης χειραγώγησης της συλλογικής συνείδησης. 

Οι επιπτώσεις αυτών των τεχνολογιών είναι τεράστιες, εξυπηρετώντας δυνητικά καλοπροαίρετους ή πιο απειλητικούς στόχους. Υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον, που αναμφίβολα τροφοδοτείται από κυβερνητικούς, στρατιωτικούς και εταιρικούς φορείς, στην ανακάλυψη μεθόδων για τη λήψη αποφάσεων ουσιαστικά για λογαριασμό μας, επηρεάζοντας άμεσα το μυαλό μας.

Το κεντρικό ερώτημα εδώ είναι αν εμείς, ως άτομα, έχουμε κάποια επιρροή σε αυτό το αναδυόμενο τεχνολογικό τοπίο.





ΠΗΓΗ: https://www.alilybit.com/p/who-owns-your-mind



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




(*) Lily: Πρώην πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας και πράκτορας πληροφοριών. Πάντα υπερασπιζόμουν αυτό το έθνος - και εξακολουθώ να το κάνω!

Πρώην πράκτορας πληροφοριών που αναλύει τη «Μεγάλη Επαναφορά», την «Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση», την προπαγάνδα, τον ολοκληρωτισμό, τις τρέχουσες αφηγήσεις, την ψυχολογία και την ιστορία, υφαίνοντας όλα μαζί με τον πληρέστερο δυνατό τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!