Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

Τα δικαστήρια ανοίγουν το δρόμο για στρατόπεδα καραντίνας της Νέας Υόρκης



Άσχημα νέα από τις ΗΠΑ: το Εφετείο της Νέας Υόρκης απέρριψε την αγωγή κατά των στρατοπέδων καραντίνας. Ορισμένες δυνάμεις δεν δέχονται όρια στην κυβερνητική εξουσία.

Bobbie Ann Cox, Δικηγόρος

20 Νοεμβρίου 2023

Ελπίζω να κάθεστε όταν διαβάζετε αυτό το άρθρο.

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να μπορέσω να το ζαχαρώσω αυτό, οπότε θα είμαι ειλικρινής... Το Τέταρτο Δικαστικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Νέας Υόρκης εξέδωσε την απόφασή του στην αγωγή μας για την καραντίνα εναντίον της Κυβερνήτριας Hochul και του Υπουργείου Υγείας της και έχουν αποφανθεί ενάντια στη βούληση του λαού!

Αν νοιώθετε ότι μόλις σας γρονθοκόπησαν στο στομάχι, καλώς ήλθατεστο κλαμπ, φίλοι μου.

Το δικαστήριο απέρριψε την αγωγή μας, όχι επειδή κάνουμε λάθος στα επιχειρήματά μας... Όχι, όχι, πράγματι έχουμε δίκοιο. Στην πραγματικότητα, το δικαστήριο δεν άγγιξε καν την ουσία της υπόθεσης. Πώς θα μπορούσαν άλλωστε; Αντ' αυτού, το δικαστήριο αποφάσισε κατά τρόπο απίστευτο ότι οι ενάγοντες μου με κάποιο τρόπο δεν έχουν ενεργητική νομιμοποίηση να μηνύσουν! Εάν ο εγκέφαλός σας τρέχει εκατό μίλια την ώρα αυτή τη στιγμή προσπαθώντας να το καταλάβετε, μην ανησυχείτε, σίγουρα δεν είστε μόνοι.

Σε κάθε άτομο που έχω πει για αυτήν την απόφαση του δικαστηρίου, από τους ενάγοντες μου, τους συναδέλφους δικηγόρους, τα μέλη της οικογένειας και ούτω καθεξής, έχει μείνει εντελώς εμβρόντητοι. Δικαίως. Ένα από τα μέλη της οικογένειάς μου μου είπε ότι χρειαζόταν να της το αναλύσω, σαν να ήταν παιδί του νηπιαγωγείου. Θα κάνω το ίδιο και για εσάς τώρα, επειδή αυτό το ζήτημα είναι τόσο κρίσιμο για εσάς να καταλάβετε και στη συνέχεια να το εξηγήσετε στους άλλους.

Αυτό που λέει το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αντιστρέφοντας το κατώτερο δικαστήριο και στη συνέχεια απορρίπτοντας την υπόθεσή μας για έλλειψη νομιμοποίησης είναι ότι πιστεύουν ότι ο γερουσιαστής George Borrello, ο βουλευτής Chris Tague, ο βουλευτής Mike Lawler και η ομάδα πολιτών Uniting NYS δεν είχαν το δικαίωμα να ασκήσουν αυτή την αγωγή πέρυσι εναντίον του κυβερνήτη και του DOH της για τον ειδεχθή κανονισμό τους για τις «διαδικασίες απομόνωσης και καραντίνας».

Γιατί όχι; Διότι, σύμφωνα με αυτό το δικαστήριο, οι ενάγοντες μου δεν ζημιώθηκαν από τον κανονισμό. Γιατί όχι; Επειδή το δικαστήριο φαίνεται να υπονοεί ότι το μόνο άτομο με το δικαίωμα να μηνύσει είναι κάποιος που έχει κλειδωθεί βίαια στο σπίτι του παρά τη θέλησή του ή έχει αρπαχθεί από το σπίτι του, έχει απομακρυνθεί από τους αγαπημένους του και έχει ριχθεί σε κέντρο κράτησης καραντίνας, εγκατάσταση, ίδρυμα, στρατόπεδο κ.λπ. (επιλέξτε το ουσιαστικό σας, δεν έχει σημασία).

Το δικαστήριο υπονοεί ότι προφανώς μόνο αυτό το άτομο θα τραυματιστεί. Όχι οι ενάγοντες μου. Ο λόγος για τον οποίο η «λογική» τους είναι ελαττωματική είναι επειδή μηνύσαμε σύμφωνα με το δόγμα της διάκρισης των εξουσιών, υποστηρίζοντας ότι η κυβερνήτης και το DOH της δεν είχαν τη συνταγματική εξουσία να κάνουν αυτή τη φρικτή ρύθμιση εξαρχής.

Με άλλα λόγια, εν ολίγοις, οι νομοθέτες-ενάγοντες μου τραυματίστηκαν επειδή η Hochul και το DOH (Εκτελεστικό Τμήμα) έκλεψαν την εξουσία των νομοθετών να νομοθετούν (Νομοθετικός Κλάδος) όταν δημιούργησαν τον κανονισμό καραντίνας που ήταν νόμος (παρά το γεγονός ότι το DOH το ονόμασε κανονισμό). Το δικαστήριο ορθώς αποφάνθηκε υπέρ μας το περασμένο καλοκαίρι και ακύρωσε τον κανονισμό για αυτόν ακριβώς τον λόγο, μεταξύ άλλων.

Εάν εξακολουθείτε να ξύνετε το κεφάλι σας αναρωτώμενοι πώς στο καλό είναι δυνατόν η Εκτελεστική Εξουσία να κλέβει μια εξουσία από τη Νομοθετική Εξουσία και να μην αποτελεί τραυματισμό για τα μέλη της νομοθετικής εξουσίας, τότε καλώς ήλθατε και πάλι στο κλαμπ! Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν τόσο προφανές στον δικαστή του δικαστηρίου πέρυσι ότι οι ενάγοντες μου είχαν υπόσταση, που δεν το συζήτησε καν στην απόφασή του. Μπορείτε να διαβάσετε αυτήν την απόφαση εδώ αν σας ενδιαφέρει.


Μέλος του Κογκρέσσου Lawler, βουλευτής Tague, Bobbie Ann Cox, Esq, γερουσιαστής Borello

Ε&Α...

Είμαι βέβαιη ότι έχετε χίλιες ερωτήσεις, οπότε θα προσπαθήσω να προβλέψω και να απαντήσω σε μερικές εδώ:

  • Ποιο δικαστήριο εξέδωσε αυτή την απόφαση;
    • Είναι το Ανώτατο Δικαστήριο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Δευτεροβάθμιο Τμήμα, στο Τέταρτο Δικαστικό Τμήμα. Είναι το μεσαίο δικαστήριο στα τρία επίπεδα των δικαστηρίων της Νέας Υόρκης, πράγμα που σημαίνει ότι ξεκινήσαμε πέρυσι σε επίπεδο δικαστηρίου δίκης (Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης στην κομητεία Cattaraugas). Κερδίσαμε εκεί. Στη συνέχεια, ο Κυβερνήτης προσέφυγε στο επόμενο δικαστήριο που είναι το δευτεροβάθμιο τμήμα, και αυτό είναι που ανέτρεψε το δικαστήριο της δίκης και απέρριψε την αγωγή μας.
  • Ποιοι ήταν οι δικαστές;
    • Ήταν μια επιτροπή 5 δικαστών που αποφάσισε την έφεση. Όλοι διορίζονται από έναν κυβερνήτη. Στο πάνελ μου είχα 2 διορισμένους Hocul, 2 διορισμένους από τον Cuomo και 1 από τον Pataki. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις προφορικές αγορεύσεις του Σεπτεμβρίου εδώΤο γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα διαφώνησε πρώτο και ξεκινά στα 48:00 λεπτά. Τότε ήμουν ο επόμενος, και αυτό ξεκινά στο 1:02:35.
  • Υπάρχει άλλο δικαστήριο πάνω από αυτό στο οποίο μπορώ να προσφύγω τώρα;
    • Ναι. Το τελευταίο και ανώτατο δικαστήριο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι το Εφετείο. Συνεδριάζει στο Albany και προεδρεύεται από μια ομάδα 7 δικαστών. Και αυτοί, επίσης, διορίζονται όλοι από έναν κυβερνήτη. Δεν εκδικάζουν όλες τις υποθέσεις που ισχύουν για το δικαστήριο (παρόμοιο με το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ), οπότε θα έπρεπε να συντάξω μια πρόταση για να προσπαθήσω να πείσω το Ανώτατο Δικαστήριο να ακούσει την υπόθεσή μας!
  • Τώρα που αυτό το δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου, θα αποκατασταθεί ο κανόνας 2.13 (ο κανονισμός καραντίνας);
    • Δυστυχώς, αυτό το δικαστήριο άνοιξε την πόρτα και άνοιξε το δρόμο για τη Hochul και το DOH της να επανεκδώσουν αυτόν τον κανονισμό κατά της ελευθερίας, κατά των ΗΠΑ. Φωτιά κατά βούληση, είναι αυτό που παροιμιωδώς τους είπε το δικαστήριο. Τίποτα δεν σταματά την τυραννία της εκτελεστικής εξουσίας τώρα.
  • Επιτρέπει ο κανόνας 2.13 στη Hochul και στο DOH της να δημιουργήσουν πραγματικά στρατόπεδα καραντίνας;
    • Ο λόγος για τον οποίο το κοινό έχει ονομάσει αυτόν τον κανονισμό «κανονισμό στρατοπέδων καραντίνας» είναι επειδή η γλώσσα στον κανονισμό καθιστά απολύτως σαφές ότι το DOH μπορεί να σας απομακρύνει από το σπίτι σας (και τη ζωή σας) και, με τη δύναμη της αστυνομίας, να σας κρατήσει οπουδήποτε κρίνει κατάλληλο, συμπεριλαμβανομένων «άλλων κατοικιών ή προσωρινών κατοικιών»... Θυμηθείτε, ο κανονισμός λέει ότι δεν χρειάζεται να αποδείξουν ότι είστε άρρωστοι, μπορούν να σας κρατήσουν για όσο καιρό θέλουν και δεν υπάρχει τρόπος να βγείτε από τη φυλακή ή το κλείδωμα (εκτός αν πάρετε δικηγόρο και τους μηνύσετε)!! Μπορείτε να διαβάσετε άρθρα που έχω γράψει και συνεντεύξεις που έχω κάνει σχετικά με τον κανονισμό και την αγωγή στο Substack μου εδώ ή στον ιστότοπό μου: www.CoxLawyers.com
    • Παρεμπιπτόντως, έλεγξα το ψεύτικο άρθρο «επαλήθευσης γεγονότων» του Associated Press που έτρεξαν λίγο μετά τα προφορικά μου επιχειρήματα τον Σεπτέμβριο και διαπίστωσα ότι το άρθρο τους ήταν ΛΑΘΟΣ. Είναι ιδιαίτερα περίεργο γιατί αυτή η δημοσιογράφος του AP επικοινώνησε μαζί μας (οι ενάγοντες μου και εγώ) για διευκρινίσεις πριν δημοσιεύσει το ψευδές άρθρο της. Σαφώς αγνόησε αυτά που είπαμε! Τέλος πάντων, αυτός ο δυστοπικός κανονισμός επιτρέπει απολύτως στη Hochul και το DOH της να θεσπίσουν τοποθεσίες καραντίνας, είτε τις αποκαλείτε εγκαταστάσεις, ιδρύματα, αίθουσες ή στρατόπεδα, δεν έχει σημασία. Εξακολουθεί να είναι αντισυνταγματικό!
  • Τι πιστεύουν οι ενάγοντες μου;
    • Προφανώς, είναι πολύ αναστατωμένοι από αυτή την απόφαση. Ένα επίσημο δελτίο τύπου θα κυκλοφορήσει σύντομα.
Φωτογραφία από Emannphoto.com


Η ελπίδα δεν έχει χαθεί!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έπρεπε να σκάψω πολύ βαθιά τις τελευταίες 48 ώρες από τότε που έλαβα την απόφαση. Η οικογένειά μου και οι στενοί μου φίλοι με τους οποίους μοιράστηκα τα φρικτά νέα μου έκαναν όλοι την ίδια ερώτηση: «Τι θα κάνεις τώρα; Θα μείνεις και θα πολεμήσεις; Ή να το αφήσεις να φύγει;»

Αυτή ήταν μια πραγματική μάχη Δαβίδ εναντίον Γολιάθ για αιώνες, όπως περιγράφεται σε ένα πρόσφατο άρθρο του Ινστιτούτου Brownstone σχετικά με αυτήν την επική νομική μάχη και η οικογένειά μου και οι στενοί φίλοι μου γνωρίζουν τις τεράστιες θυσίες που έχω υποστεί για να φέρω και να πολεμήσω αυτήν την υπόθεση τα τελευταία σχεδόν 2 χρόνια τώρα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, έπρεπε να κάνω κάποια σημαντική ενδοσκόπηση τις τελευταίες δύο ημέρες. Εδώ είναι αυτό που έχω έρθει ...

Μπορώ να σου το πω με βεβαιότητα, δεν θα σταματήσω ποτέ να αγωνίζομαι για σένα, Νέα Υόρκη! 

Πιστεύω ότι μπορούμε να πάρουμε πίσω αυτήν την πολιτεία, και καθώς το κάνουμε, θα απελευθερώσουμε την υπόλοιπη χώρα που έχει πέσει σε πολύ σκοτεινούς καιρούς, καθώς το Σύνταγμά μας, και επομένως οι ελευθερίες μας, παραμερίζονται από τις ελίτ της άρχουσας τάξης χωρίς δεύτερη σκέψη. Και τότε, μόλις το έθνος μας γίνει ξανά αυτός ο φωτεινός φάρος σε ένα λόφο, τότε ο υπόλοιπος κόσμος μπορεί να ακολουθήσει. Η Νέα Υόρκη είναι το κλειδί. Και έχω ελπίδα και πίστη. Θα το μοιραστώ μαζί σας τώρα...

Θα ασκήσω έφεση κατά αυτής της υπόθεσης στο Εφετείο, το ανώτατο δικαστήριο μας στη Νέα Υόρκη. Το Εφετείο είναι δικαστήριο συνταγματικής ακεραιότητας. Το Δικαστήριο θα κατανοήσει το μέγεθος αυτής της αγωγής και την εσφαλμένη απόφαση του δευτεροβάθμιου τμήματος. Πιστεύω ότι το Ανώτατο Δικαστήριο δεν θα πέσει θύμα της τυραννίας και της διαφθοράς που συνεχίζεται στις αίθουσες του καπιτωλίου μας στο Albany.

Το Σύνταγμα είναι με το μέρος μας. Η νομολογία είναι με το μέρος μας. Η αλήθεια είναι με το μέρος μας. Και το πιο σημαντικό, η βούληση του λαού είναι με το μέρος μας. Θυμάστε το Thunderstruck; Θυμάστε την αντήχηση; Θυμάστε τις εκατοντάδες από εσάς που εμφανιστήκατε σε προφορικές διαφωνίες στο Rochester τον Σεπτέμβριο; Θυμάστε τους χιλιάδες από εσάς που έχετε έρθει να με ακούσετε να μιλάω αυτοπροσώπως σε εκδηλώσεις σε όλη την πολιτεία και σε πολιτείες εκτός των συνόρων μας στη Νέα Υόρκη; Θυμάστε τις δεκάδες χιλιάδες από εσάς που μου δείξατε την υποστήριξή σας σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επιστολές, κάρτες, τηλεφωνικά μηνύματα κ.λπ.;

Πράγματι, έχω πίστη.


ΠΗΓΗ: https://attorneycox.substack.com/p/breaking-news-appellate-court-paves



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!