Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Σώστε τα ζώα, εκτός αν πρόκειται για αιολικά πάρκα.

Αιολικό πάρκο Taralga πάνω από γεωργικές εκτάσεις στην Taralga, Νέα Νότια Ουαλία, Αυστραλία στις 31 Αυγούστου 2015. (Mark Kolbe/Getty Images)

Aποκαλύφθηκε ότι ένα έργο αιολικού πάρκου του Κουίνσλαντ κάνει ευθανασία στα κοάλα για να ανοίξει ο δρόμος για τις ανεμογεννήτριες.

Από την Nicole James
7/11/2023
Ενημερώθηκε 8/11/2023


Σχόλιο
Κατά τη διάρκεια μιας ραδιοφωνικής συνέντευξης 2GB που συζητούσε το έργο αιολικού πάρκου Clarke Creek του Κουίνσλαντ, ο βουλευτής Keith Pitt δήλωσε ότι οι περιβαλλοντικοί έλεγχοι για το έργο περιέγραψαν πώς να απαλλαγούμε από τυχόν μικρά ζώα που τραυματίστηκαν από ανεμογεννήτριες και αυτό ήταν με ευθανασία με ένα «δυνατό χτύπημα με ένα σφυρί στο κρανίο».

Το Clarke Creek είναι μέρος της οροσειράς Clarke-Connors, και φιλοξενεί έναν από τους σημαντικότερους πληθυσμούς κοάλα στην περιοχή του Κουίνσλαντ.

Η δήλωση περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο (pdf) αναφέρει ότι, «Η ευθανασία θα διεξαχθεί χρησιμοποιώντας τραύμα αμβλείας δύναμης», η οποία είναι η κύρια συνιστώμενη μέθοδος για τους ανθρώπους για την «θανάτωση ερπετών, αμφιβίων και μικρών έως μεσαίων θηλαστικών».

Η απώλεια οικοτόπων είναι μία από τις χειρότερες απειλές για τα κοάλα και συμβαίνει μέσω της εκκαθάρισης της γης και της αποψίλωσης των δασών, η οποία καταστρέφει ζωτικά δάση ευκαλύπτου από τα οποία εξαρτώνται τα κοάλα για το σπίτι και την τροφή τους.

Όταν τα ενδιαιτήματά τους καταστρέφονται, τα κοάλα είναι ευάλωτα σε σκύλους και τροχαία ατυχήματα.

Τα κοάλα ήταν στα πρόθυρα της εξαφάνισης σχεδόν πριν από έναν αιώνα, όταν κυνηγήθηκαν για τις γούνες τους.

Μωρό κοάλα κοιμάται. (Εικονογράφηση - Shutterstock)

«Συνήθιζαν να τα γδέρνουν ζωντανά και να τα ξαναβάζουν στο δέντρο χωρίς γούνα», δήλωσε στο ABC η Deborah Tabart, εκπρόσωπος του Αυστραλιανού Ιδρύματος Koala (AKF).

Εκτιμάται ότι έχουν απομείνει λιγότερα από 64.000 κοάλα στην άγρια φύση στην Αυστραλία, αλλά αυτό θα μπορούσε να είναι μόλις 38.648, σύμφωνα με στοιχεία του AKF.

Τα στοιχεία τους δείχνουν επίσης ότι υπήρξε εκτιμώμενη μείωση 30% στα κοάλα σε όλη την Αυστραλία μεταξύ 2018 και 2021.

Τα κοάλα έχουν πλέον εξαφανιστεί σε 47 οικότοπους με μόνο έναν να έχει περισσότερα από 5.000 κοάλα. Ορισμένες περιοχές στην Αυστραλία έχουν πληθυσμούς τόσο μικρούς όσο μόλις πέντε έως δέκα κοάλα.

Κανένα ζώο δεν είναι ασφαλές από τη μανία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Δεν είναι μόνο το έργο Clarke Creek που καταστρέφει τους οικοτόπους των κοάλα.

Η Tanya Plibersek, υπουργός Περιβάλλοντος και Υδάτων, ενέκρινε το έργο Lotus Creek, το οποίο επέτρεψε τον αποδεκατισμό του παλαιού δάσους που περιείχε 341 εκτάρια γνωστού οικοτόπου κοάλα.

Η κα Plibersek ανέτρεψε την απόφαση που έλαβε η προκάτοχός της στον Συνασπισμό, Sussan Ley, η οποία έκρινε το αιολικό πάρκο ως «σαφώς απαράδεκτο» το 2020. Αυτό συνέβη λόγω των παραβιάσεων των ομοσπονδιακών περιβαλλοντικών νόμων και των επιπτώσεων που είχαν οι καταστροφικές πυρκαγιές του 2019 στα κοάλα.

Από τότε που η Annastacia Palaszcuk ανέλαβε καθήκοντα ως πρωθυπουργός του Εργατικού Κόμματος στο Κουίνσλαντ με την υπόσχεση να προστατεύσει το περιβάλλον ενώ φωτογραφιζόταν για χάρη δημοσίων σχέσεων από κοντά με χαδιάρικα κοάλα, σχεδόν 4.000 εκτάρια οικοτόπου κοάλα έχουν διατεθεί για επτά πάρκα ανεμογεννητριών σύμφωνα με το Rainforest Reserve Australia.

Η οργάνωση τόνισε επίσης ότι άλλα 6.500 εκτάρια απειλούμενων οικοτόπων κοάλα έχουν προγραμματιστεί να καταστραφούν σε εκκρεμείς προτάσεις, με αποτέλεσμα περισσότερα από 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα οικοτόπου κοάλα στο Κουίνσλαντ να πρόκειται να καταστραφούν.

Η κα Plibersek ενέκρινε επίσης το έργο ανεμογεννητριών Chalumbin που ανήκει στη νοτιοκορεατική εταιρεία Ark Energy, όπου 844 εκτάρια οικοτόπου κοάλα εντοπίστηκαν στο αρχικό σχέδιο.

Ο δημοσιογράφος Nick Cater κατάφερε να επιστήσει την προσοχή στην καταστροφή της άγριας ζωής εδώ, με το αιολικό πάρκο (του οποίου το όνομα έχει αλλάξει σε σταθμό Wooroora για να βοηθήσει στην «αντιμετώπιση παρεξηγήσεων») να έχει τώρα μόνο 42 ανεμογεννήτριες αντί για 86.

Σύμφωνα με την αρχική πρόταση, τα ακόλουθα αυτόχθονα ζώα θα χάσουν κρίσιμα ενδιαιτήματα, όπως: κοάλα (843,81 εκτάρια)· κουκουβάγιες (1.026,3 εκτάρια)· το βόρειο μεγάλο ιπτάμενο μαρσιποφόρο Petaurus Breviceps (887,9 εκτάρια). η θεαματική ιπτάμενη αλεπού (976,1 εκτάρια). και ο υπέροχος βάτραχος γόνος (120,5 εκτάρια).
Ένα μωρό κοάλα φαίνεται στο ζωολογικό κήπο Wild Life Sydney στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, στις 14 Οκτωβρίου 2021. (Mark Evans/Getty Images)

Οι περιστρεφόμενες ανεμογεννήτριες θα επηρεάσουν επίσης τρομακτικά τις νυχτερίδες και τα αρπακτικά. Νυχτερίδες και αρπακτικά πουλιά αποδεκατίζονται από τις ανεμογεννήτριες στα κοντινά αιολικά πάρκα Kaban, Windy Hill και Mount Emerald.

Και πού ακριβώς είναι οι Πράσινοι σε αυτό;

Αν επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους, περιγράφουν λεπτομερώς "ένα τολμηρό σχέδιο για να σώσουν το κοάλα από την εξαφάνιση". Ο ιστότοπός τους αναφέρει ότι τα κοάλα θα εξαφανιστούν πριν από το 2050 εάν δεν ληφθούν επείγοντα μέτρα για την προστασία του οικοτόπου τους, ο οποίος απειλείται από την «υλοτομία, τη γεωργία, την εξόρυξη και την ανάπτυξη».

Ωστόσο, φαίνεται εντάξει να καταστραφούν τα κοάλα και τα ενδιαιτήματα άλλων απειλούμενων ειδών, αν πρόκειται για αιολικά πάρκα.

Δεν είναι μόνο η εγγενής χλωρίδα και πανίδα της Αυστραλίας που σφαγιάζεται, το αιολικό πάρκο θα προσθέσει επίσης ένα καρφί στο φέρετρο στον τουρισμό και τις τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Τουρισμό της Αυστραλίας, η φύση είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο οι τουρίστες ταξιδεύουν στην Αυστραλία με τον τουρισμό που βασίζεται στη φύση να αξίζει σχεδόν 20 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως στη Νέα Νότια Ουαλία (pdf).

Το Ίδρυμα Κοάλα της Αυστραλίας εκτιμά ότι η αξία του κοάλα για τον αυστραλιανό τουρισμό είναι πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολλάρια ετησίως.

Ωστόσο, η θανάτωση των άγριων αλόγων μας των χιονισμένων βουνών, η θανάτωση των πτηνών, των φαλαινών, των δελφινιών και άλλων θαλάσσιων ζώων φαίνεται να είναι αυτό που αντιπροσωπεύει τώρα η κυβέρνησή μας.

Σε κάνει να αναρωτιέσαι πόσο περισσότερο μπορεί να αντέξει ένα κοάλα.

Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι απόψεις του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις των Epoch Times.

Η Nicole James είναι ανεξάρτητη δημοσιογράφος για τους Epoch Times με έδρα την Αυστραλία. Είναι βραβευμένη διηγηματογράφος, δημοσιογράφος, αρθρογράφος και συντάκτρια. Η δουλειά της έχει εμφανιστεί σε εφημερίδες όπως The Sydney Morning Herald, Sun-Herald, The Australian, Sunday Times και Sunday Telegraph. Είναι κάτοχος πτυχίου Επικοινωνίας με ειδίκευση στη δημοσιογραφία και δύο μεταπτυχιακών τίτλων, ο ένας στη δημιουργική γραφή.




ΠΗΓΗ: https://www.theepochtimes.com/opinion/save-the-animals-unless-its-for-wind-farms-5525238?ea_src=ai_recommender&ea_med=a_bot_2_ads


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Climategate: Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που κυκλοφόρησαν δείχνουν κατάφωρη λογοκρισία στα περιοδικά για το κλίμα | Facts Matter

Ενώ τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο οδηγούν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι μια κλιματική κρίση σύντομα θα καταπιεί ολόκληρο τον κόσμο (αν δεν το έχει κάνει ήδη), υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που έχουν εξετάσει την επιστήμη και τα δεδομένα - και δεν έχουν πειστεί.

Σύμφωνα με τον Anthony Watts, ανώτερο συνεργάτη για το περιβάλλον και το κλίμα στο Ινστιτούτο Heartland, όταν εξετάζετε τα γεγονότα και τα δεδομένα, βάζετε τους φόβους των μέσων ενημέρωσης στη σωστή προοπτική και διαλύετε μεγάλο μέρος του οικολογικού άγχους που βιώνουν οι νέοι σε όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας, εξέθεσε πώς ο φυλετισμός στην επιστήμη έχει οδηγήσει σε μαζική λογοκρισία του κλίματος, πώς η κλιματική αλλαγή έχει γίνει μια μεγάλη επιχείρηση, πώς οι επιστήμονες είναι σε θέση να καταστείλουν την επιστήμη που δεν τους αρέσει, το σκάνδαλο ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Climategate, καθώς και πώς τα δεδομένα θερμοκρασίας στρεβλώνονται από τους κλιματικούς σταθμούς.

https://www.theepochtimes.com/epochtv/climategate-released-emails-show-blatant-censorship-in-climate-journals-facts-matter-5525900?utm_source=goodeveningnoe&src_src=goodeveningnoe&utm_campaign=gv-2023-11-09&src_cmp=gv-2023-11-09&utm_medium=email&est=f5Ns2emt3x1qP0y98SqIvWGcDosKjiwUpHhap%2BbqCFq1JJ6wa%2FRnXZPx14I%3D

3 σχόλια:

  1. Η Αυστραλία είναι η πρώτη χώρα που θα πρέπει να φάει μια πυρηνική,μπορεί οι Ρωσία ή η Κίνα να μας κάνει την χάρη και να την βουλιάξει;Χειρότερα κάνανε την περίοδο του κορωνα και σε τι βασανιστήρια υπέβαλαν τους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως, είναι ένα από τά πιό ΣΑΤΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ
    κράτη τής γής...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στίς ΗΠΑ αλλά καί σέ άλλες (δυτικές) χώρες, από ετών τίς ξηλώνουν τίς ανεμογεννήτριες ως τρομερή φθορά καί του περιβάλλοντος καί πολλών άλλων παραμέτρων.
    Δέν ξέρουν μάλιστα τί ακριβώς νά τίς κάνουν καί που καί πώς νά τίς "αποθηκεύσουν", διάβασε ΠΕΤΑΞΟΥΝ!
    (Η ξένη ειδησιογραφία είναι γεμάτη παρόμοια ζητήματα, αλλά αυτά - γιά νά συνεχίσουν νά κοιμούνται οι πολλοί! - όλα ΚΟΒΟΝΤΑΙ μαχαίρι εδώ!)
    Όλα τά υλικά που αποτελούνται είναι ΘΑΝΑΤΟΣ (καί) γιά τήν Γή μας!
    Εμείς στό Μητσοτακιστάν, ΞΑΝΑ ...."πρωτοτυπούμε" καί διαρκώς εγκαθιστούμε καί νέες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!