Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023

Έρχεται μία κυβερνοεπίθεση τύπου 11ης Σεπτεμβρίου;





Από την Marie Hawthorne

Η συζήτηση για ένα "Cyber 9/11" κυκλοφορεί εδώ και χρόνια. Με τις επόμενες προεδρικές εκλογές δώδεκα μήνες μακριά τώρα, ορισμένοι προβλέπουν ότι ένα σημαντικό γεγονός στον κυβερνοχώρο θα συμβεί πριν από τότε, ρίχνοντας ένα κλειδί μαϊμού στην εκλογική διαδικασία του 2024.

Τι στο καλό είναι το Cyber 9/11;

Τι σημαίνει Cyber 9/11; Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος; Για τι πρέπει να προετοιμαστούμε;

Υπάρχουν δύο πτυχές στην έννοια του Cyber 9/11. Το πρώτο είναι η ίδια η καταστροφή. Η 11η Σεπτεμβρίου ήταν μια καταστροφή που τερμάτισε τη ζωή περισσότερων από 3000 ανθρώπων σε μια μέρα. Υπάρχουν φόβοι ότι εάν τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας παραβιαστούν ή γίνουν αρκετές ζημιές στα κέντρα υλικοτεχνικής υποστήριξης, το επακόλουθο χάος θα προκαλέσει θανάτους.

Αρκετά αξιομνημόνευτα, πίσω στο 2000, ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος δημοσίων έργων στην Αυστραλία χάκαρε το σύστημα επεξεργασίας νερού και προκάλεσε ακατέργαστα λύματα να χυθούν σε δημόσιους χώρους, πλημμυρίζοντας ένα ξενοδοχείο Hyatt. Ένας άνδρας που ενεργούσε μόνος του προκάλεσε ένα αηδιαστικό, και πολύ ακριβό χάος. Φυσικά, οι ειδικοί ασφαλείας ανησυχούν για το τι θα μπορούσε να κάνει μια ομάδα θυμωμένων ατόμων.

Η δεύτερη πτυχή σε μια πιθανή Cyber 9/11 είναι η αλλαγή στο ρυθμιστικό τοπίο που συνέβη μετά την 9/11 το 2001. Θυμάμαι να πετάω ως έφηβη τη δεκαετία του '90. Τόσα πολλά πράγματα άλλαξαν αργότερα. Οι αλλαγές στα αεροδρόμια ήταν πιο εμφανείς στους απλούς πολίτες, αλλά η ψήφιση του Πατριωτικού Νόμου τον Οκτώβριο του 2001 ήταν πολύ πιο σημαντική. Άλλαξε δραματικά τον τρόπο διεξαγωγής της επιτήρησης.

Σύμφωνα με την Τέταρτη Τροπολογία, οι ιδιώτες υποτίθεται ότι προστατεύονται από έρευνα και κατασχέσεις χωρίς ένταλμα. Ο Πατριωτικός Νόμος το αποδυνάμωσε πραγματικά. Οι αρχές επιβολής του νόμου επιτρέπεται πλέον να καθυστερούν την ανακοίνωση των ενταλμάτων έρευνας. Δεν χρειάζονται σχεδόν τόση επίβλεψη από τους δικαστές για τη διεξαγωγή τηλεφωνικής και διαδικτυακής παρακολούθησης.

Αυτές οι αλλαγές που αποδυναμώνουν το Σύνταγμα συνέβησαν μετά την 11η Σεπτεμβρίου το 2001.

Πώς θα μπορούσαν να αλλάξουν τα συνταγματικά μας δικαιώματα μετά από μια Cyber 9/11;

Οι κεντρικές εξουσίες έχουν καταστήσει προφανές ότι τους αρέσει να χρησιμοποιούν καταστροφές για να προωθήσουν αλλαγές που το κοινό δεν θα δεχόταν διαφορετικά. Ο Ουίνστον Τσώρτσιλ ήταν ο πρώτος καταγεγραμμένος που είπε: «Ποτέ μην αφήνετε μια κρίση να πάει χαμένη», καθώς εργαζόταν για την ίδρυση του ΟΗΕ τη δεκαετία του 1940, αλλά δεν ήταν ο τελευταίος.

Η κατανόηση αυτής της τάσης να βλέπουμε την κρίση ως ευκαιρία είναι απολύτως ζωτικής σημασίας για την κατανόηση όλων των άλλων που συμβαίνουν σήμερα.

Λοιπόν, είναι ένα Cyber 9/11 κάτι για το οποίο πρέπει να προετοιμαστούμε;

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι ένα Cyber 9/11 θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί από τις γνωστές τρομοκρατικές ομάδες για τεχνικούς λόγους. Και ο κόσμος είναι πολύ συνδεδεμένος, σε παγκόσμιο επίπεδο, για τις περισσότερες κυβερνήσεις να επιδιώκουν μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπιθέσεις, ακόμη και μεταξύ μη φιλικών εθνών. Για τους ανθρώπους που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να βλάψουν την αμερικανική κοινωνία, υπάρχουν απλά καλύτεροι τρόποι για να το κάνουν.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται. Ρωτήστε οποιονδήποτε ιδιοκτήτη μικρής επιχείρησης. Η Daisy έχει αναφέρει σε προηγούμενα άρθρα ότι το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων αυτού του ιστότοπου πηγαίνει στην ασφάλεια. Και έχω ακούσει παρόμοια πράγματα από φίλους που εργάζονται σε τομείς τόσο διαφορετικούς όσο η λογιστική και η ενέργεια.

Αυτές οι ιστορίες από φίλους ευθυγραμμίζονται με αυτό που έχουν βρει και οι επαγγελματίες ασφαλείας. Το Φόρουμ Ασφάλειας Πληροφοριών είναι μια εταιρεία με έδρα το Λονδίνο που παρέχει καθοδήγηση σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο για πολλές εταιρείες και κυβερνήσεις του Fortune 500 σε όλο τον κόσμο. Έχουν δει επίσης τεράστια αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων και τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους φιλοξένησαν μια άσκηση προσομοίωσης στον κυβερνοχώρο επιχειρησιακής τεχνολογίας στις Βρυξέλλες. Αυτό έδωσε στους ηγέτες της βιομηχανίας την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνεργαστούν, δουλεύοντας μέσω μιας προσομοίωσης μιας κυβερνοεπίθεσης σε μια πλασματική μονάδα παραγωγής.

Πώς θα αντιδρούσαν οι κυβερνήσεις σε μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση;

Δεν νομίζω ότι μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση είναι μια παράλογη ανησυχία. Επίσης, δεν νομίζω ότι είναι παράλογο να ρωτήσουμε, αν είχαμε ένα σημαντικό συμβάν στον κυβερνοχώρο, πώς θα αντιδρούσαν οι κυβερνήσεις μας;

Οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο μιλούν πάρα πολύ για την εφαρμογή CBDC. Στα τέλη Ιουνίου, 130 χώρες που αντιπροσωπεύουν το 98% της παγκόσμιας οικονομίας διερευνούσαν τα CBDC. Αυτό συμβαίνει παρά την έλλειψη ενδιαφέροντος από τον μέσο πολίτη. Κατά τη διάρκεια του Covid, πολλοί άνθρωποι συνειδητοποίησαν πώς η Κίνα χρησιμοποίησε το σύστημα κοινωνικής πίστωσης, διασυνδεδεμένο με την ηλεκτρονική τραπεζική, για να επιβάλει τη συμμόρφωση.

Δεν είναι μόνο η Κίνα που οι άνθρωποι μπορούν να κοιτάξουν με ανησυχία. Όταν η κυβέρνηση της Νιγηρίας προσπάθησε να επιβάλει CBDC στους πολίτες της, ξέσπασαν εκτεταμένες διαμαρτυρίες.

Στις ΗΠΑ, οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εισήγαγαν νομοθεσία που θα απαγόρευε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εφαρμόσει CBDC. Ούτε οι Ευρωπαίοι θέλουν CBDC. Έχει γίνει απλά πολύ προφανές ότι τα CBDC θα χρησιμοποιηθούν ως μέσο ελέγχου και οι πολιτικοί έχουν πιαστεί να το παραδέχονται.

Κοιτάξτε τους φαρσέρ του Rumble που έπεισαν την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine LaGarde ότι μιλούσε στο τηλέφωνο με τον Ουκρανό πρόεδρο Vlodymyr Zelensky. Παραδέχεται, νομίζοντας ότι μιλάει ιδιωτικά, ότι τα CBDC θα χρησιμοποιηθούν για να ελέγξουν τι είδους πληρωμές θα μπορούσε να κάνει ο πληθυσμός.

Δεν υπάρχει δυνατότητα να αναστρέψετε αυτήν την κατάσταση. Οι πολιτικοί και οι κεντρικοί τραπεζίτες θέλουν πλήρη οικονομικό έλεγχο και πιστεύουν ότι έχουν την τεχνολογία για να το κάνουν, μέσω CBDC. Οι μέσοι πολίτες παγκοσμίως έχουν καταστήσει σαφές ότι θα προτιμούσαν πραγματικά να έχουν την επιλογή ιδιωτικών, αποκεντρωμένων πληρωμών μέσω κρυπτογράφησης ή μετρητών και έτσι υπάρχει μια εύλογη ανησυχία ότι οποιαδήποτε επερχόμενη κυβερνοεπίθεση (ανεξάρτητα από το ποιος την διεξάγει πραγματικά) θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την επαναφορά των χρηματοπιστωτικών συστημάτων παγκοσμίως.

Αλλά έχουν την τεχνολογία για να το καταφέρουν με επιτυχία;

Ποιος ξέρει.

Έχουμε μιλήσει στο παρελθόν για την εφαρμογή Diia της Ουκρανίας και πώς, λίγο μετά την κυκλοφορία της, είχαν μια μαζική παραβίαση δεδομένων στην οποία εκατομμύρια άνθρωποι είχαν τα προσωπικά τους στοιχεία που κυκλοφόρησαν σε όλο τον σκοτεινό ιστό.

Αυτή η παραβίαση ήταν μικρή σε σύγκριση με αυτό που μόλις συνέβη στον λαό της Ινδίας στην πρόσφατη παραβίαση δεδομένων Aadhaar.

Το Aadhaar είναι το ινδικό πρόγραμμα που ξεκίνησε για τον εξορθολογισμό της διαδικασίας ταυτοποίησης των Ινδών πολιτών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2009, εκδίδοντας έναν μοναδικό 12ψήφιο αριθμό σε κάθε άτομο που εγγράφηκε σε αντάλλαγμα για τα βιομετρικά του δεδομένα.

Πριν από το Aadhaar, δεν υπήρχε καθολικό πρόγραμμα ταυτοποίησης στην Ινδία και, όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό οδήγησε σε εκτεταμένη κατάχρηση και διαφθορά. Ο Aadhaar ισχυρίστηκε ότι έλυσε αυτό το πρόβλημα.

Μέσα σε λίγα χρόνια από την έναρξή του, το Aadhaar είχε γίνει η μεγαλύτερη υπηρεσία συλλογής βιομετρικών δεδομένων στον κόσμο. Από το 2023, το 99% των Ινδών, ή 1,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, έχουν παραδώσει τα δακτυλικά τους αποτυπώματα και τις σαρώσεις ίριδας με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες. Η ινδική κυβέρνηση έχει καυχηθεί ότι αυτό επιτρέπει στους φτωχότερους Ινδούς, πολλοί από τους οποίους δεν είχαν επίσημη ταυτότητα εκ των προτέρων, να λαμβάνουν επιδόματα.

Μια δικαστική απόφαση το 2018 ισχυρίστηκε ότι η ινδική κυβέρνηση θα μπορούσε να απαιτήσει δεδομένα Aadhaar, αλλά ότι ιδιωτικοί φορείς όπως τράπεζες και τηλεφωνικές εταιρείες δεν μπορούσαν. Ωστόσο, παρά την απόφαση του δικαστηρίου, πολλοί μορφωμένοι άνθρωποι στην Ινδία ισχυρίζονται ότι δεν ήταν σαφές ποιες υπηρεσίες θα παρακρατούνταν ή δεν θα παρακρατούνταν με βάση τη συμμετοχή του Aadhaar. Από την έγκρισή της σημειώνονται περιπτώσεις απάτης. Έχει χρησιμοποιηθεί για εκλογική νοθεία. Και, μόλις δηλώσετε συμμετοχή, δεν υπάρχει δυνατότητα εξαίρεσης.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ινδία υπέστη μαζική παραβίαση δεδομένωνμε 815 εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν τα βιομετρικά τους δεδομένα και τις τραπεζικές τους πληροφορίες προς πώληση στον σκοτεινό ιστό.

Αυτή είναι η μεγαλύτερη παραβίαση δεδομένων στην ιστορία. Οκτακόσια δεκαπέντε εκατομμύρια άνθρωποι σημαίνουν ότι περισσότεροι από 1 στους 10 ανθρώπους στον πλανήτη Γη μόλις έκλεψαν τα δεδομένα τους. Μπορείτε να βρείτε πολλά, πολλά βίντεο στο YouTube με εξαγριωμένους Ινδούς να μιλούν για την παραβίαση δεδομένων, αλλά τα δυτικά μέσα ενημέρωσης το αγνόησαν εντελώς για λόγους που είναι πιθανώς προφανείς.

Πώς προετοιμάζομαι;

Λοιπόν, μετά από όλα αυτά, προετοιμάζομαι για το Cyber 9/11; Προετοιμάζομαι για την ίδια την επίθεση ή κάποιο είδος βιομετρικά συνδεδεμένου CBDC για να κυκλοφορήσει;

Το γενικό χάος, που οδηγεί στην τριτοκοσμιοποίηση, είναι η πρόβλεψή μου πριν από τις εκλογές του 2024. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που διψούν για εξουσία και θα ήθελαν να έχουν ολόκληρο τον κόσμο να ζει κάτω από ένα παγκόσμιο ψηφιακό σύστημα, αλλά νομίζω ότι η αναγκαστική εφαρμογή είναι πιο πιθανό να προκαλέσει χάος από ο,τιδήποτε άλλο. Αυτά τα συστήματα δεν είναι αλάνθαστα και οδηγούν σε προβλήματα όπου κι αν δοκιμαστούν.

Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να αποφύγουμε τις προσπάθειες αναγκαστικής εφαρμογής. Αλλά μπορούμε να προετοιμαστούμε δίνοντας προσοχή στο περιβάλλον μας, να γίνουμε πιο εξειδικευμένοι παραγωγοί παρά καταναλωτές και, πάνω απ' όλα, αναπτύσσοντας αξιόπιστα δίκτυα φίλων και οικογένειας στον πραγματικό κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προετοιμασία για μια κυβερνοεπίθεση, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο και σε αυτό.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας;

Περιμένετε ένα Cyber 9/11; Κάνετε κάτι συγκεκριμένο για να προετοιμαστείτε για αυτό; Ποια νομίζετε ότι θα ήταν τα αποτελέσματα αν μια τέτοια επίθεση συνέβαινε στην Αμερική;

Ας το συζητήσουμε στην ενότητα σχολίων.

Πηγή: The Organic Prepper


ΠΗΓΗ: https://www.activistpost.com/2023/11/is-a-cyber-9-11-coming.html



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!