Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023

ΣΦΑΓΗ στο Κονγκό: Το ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΜΙΣΟΣ δεν στρέφεται μόνο κατά των Εβραίων, αλλά και κατά των ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ.

Ο ναός της Παναγίας των Θλίψεων (Notre Dame des Sept Douleurs)Καθολικός καθεδρικός ναός της αποστολής των Ιησουιτών στο Kisantu, Bas-Congo. Πηγή: PClement – Προσωπική εργασία.

Από τον Alex Cryso
16 Νοεμβρίου 2023


Ενώ η Χαμάς και οι Παλαιστίνιοι σοκάρουν με τον πόλεμο κατά του Ισραήλ και τον αντισημιτισμό που εκδηλώνεται, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τι συμβαίνει στα άλλα μέρη του κόσμου όταν παίζεται η αυθαιρεσία του Ισλάμ. Αυτό επηρεάζει όχι μόνο τους Εβραίους, αλλά και αμέτρητα εκατομμύρια Χριστιανών. Μόλις πρόσφατα, σημειώθηκε ένα απίστευτα φρικιαστικό περιστατικό στην πόλη Oicha του Κονγκό, κατά το οποίο τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν βίαια: Για άλλη μια φορά, ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν σε ειρηνικούς Χριστιανούς για να πραγματοποιήσουν σφαγή.

Η επίθεση έλαβε χώρα αργά το βράδυ: οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν αδιάκοπα στη γειτονιά Masosi, η οποία εξακολουθεί να κατοικείται κυρίως από Χριστιανούς. Αρχικά, οι ντόπιοι πίστευαν ότι επρόκειτο για κλέφτες, αλλά σύντομα αποδείχθηκε ότι ήταν οι ένοπλοι υποστηρικτές της ριζοσπαστικής ισλαμικής ADF (Συμμαχικές Δημοκρατικές Δυνάμεις) που διέπραξαν για άλλη μια φορά την επιδρομή για θρησκευτικούς-ιδεολογικούς λόγους. Η κτηνωδία ήταν καταστροφική: άνθρωποι πυροβολήθηκαν, κάηκαν ή σκοτώθηκαν με μαχαίρια. Εκτός από τον μεγάλο αριθμό θανάτων, πολλοί από τους χριστιανούς εξακολουθούν να αγνοούνται.

Την επομένη της σφαγής, η ζωή στην Oicha σημαδεύτηκε από έντονες διαμαρτυρίες: υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για την κατάσταση ασφαλείας στην πόλη και τα σώματα των θυμάτων παρουσιάστηκαν ως μνημεία. Οι καθημερινές επιχειρήσεις δεν μπορούσαν πλέον να πραγματοποιηθούν με τη συνήθη μορφή τους. Στις επαρχίες Ιτούρι και Βόρειο Κίβου, έχουν υπάρξει επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον Χριστιανών, των θεσμών τους και του γενικού άμαχου πληθυσμού εδώ και χρόνια. Στον παγκόσμιο δείκτη διώξεων των χριστιανών, η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό  κατατάσσεται σήμερα στην 37η θέση. Από τα περίπου 95 εκατομμύρια κατοίκους, η συντριπτική πλειοψηφία (περίπου 90 εκατομμύρια άνθρωποι) εξακολουθούν να είναι Χριστιανοί. Αλλά και εδώ, επίσης, η τυραννία του Ισλάμ βρίσκεται ήδη σε άνοδο, όπου δεν υπάρχει ανοχή και ειρηνική συνύπαρξη και η επιβολή των δικών του αξιώσεων στην εξουσία εκφράζεται με ωμή σκληρότητα.




ΠΗΓΗ: https://beischneider.net/2023/11/16/massaker-im-kongo-nicht-nur-den-juden-sondern-auch-den-christen-gilt-der-islamische-hass/



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!