Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023

Ακυρώθηκε το έθιμο της επίσκεψης του Αγίου Νικολάου σε νηπιαγωγείο του Σάλτσμπουργκ «λόγω της διαφορετικότητας και των πολιτισμικών διαφορών».


Αλλοίμονο σε οποιονδήποτε μιλήσει στον γερμανόφωνο κόσμο για την «κουλτούρα ακύρωσης» όταν πρόκειται για τα Χριστούγεννα και όλα όσα τα συνοδεύουν. Οι φύλακες του κοκκινο-πράσινου zeitgeist είναι αλλεργικοί σε αυτό. Και ποτέ δεν κουράζονται να απορρίπτουν τα γεγονότα ως «θεωρίες συνωμοσίας».

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να κλείσετε τα μάτια και τα αυτιά σας πεισματικά και έντονα και να αφήσετε όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς καταστολής να τρέξουν με πλήρη ταχύτητα για να μην παρατηρήσετε ότι όλο και πιο συχνά ότι έχει να κάνει με τα Χριστούγεννα, τα οποία δεν αναφέρονται πλέον έτσι ή ακόμη και τα χριστουγεννιάτικα  έθιμα δεν επιτρέπεται πλέον να πραγματοποιούνται στη συνήθη μορφή τους.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα: Στην αυστριακή κοινότητα του Plainfeld στο Σάλτσμπουργκ, σύμφωνα με ένα κείμενο στην "Salzburger Nachrichten", η επίσκεψη του Αγίου Νικολάου στο νηπιαγωγείο πρόκειται να ακυρωθεί για πρώτη φορά φέτος. 

Ο λόγος (οι αρνητές της πραγματικότητας πρέπει να καθίσουν και να θέσουν τους μηχανισμούς καταστολής στο υψηλότερο επίπεδο): «Σύμφωνα με την έκθεση, οι υπεύθυνοι για το νηπιαγωγείο έχουν δώσει την ποικιλομορφία και τις πολιτιστικές διαφορές ως λόγο για την απαγόρευση. Επιπλέον, μερικά παιδιά λέγεται ότι... φοβούνται την επίσκεψη».

Φανταστείτε το αντίστροφο - σε μια ισλαμική χώρα όπως η Σαουδική Αραβία, μια ισλαμική παράδοση καταργείται από φόβο επειδή οι επισκέπτες από τη χριστιανική πολιτιστική σφαίρα ενδέχεται να αισθανθούν δυσάρεστα.

Σύμφωνα με την "Salzburger Nachrichten", ο δήμαρχος Wolfgang Ganzenhuber εξεπλάγη από την εξήγηση για την ακύρωση του εθίμου της επίσκεψης του Αγίου Νικολάου: "Κανείς δεν μου παραπονέθηκε για τον Άγιο Νικόλαο που έρχεται στα παιδιά", είπε, σύμφωνα με την έκθεση, η οποία ελήφθη επίσης από την πύλη "Oe24" και το "Focus". Συμβαίνει μάλιστα το αντίστροφο, σύμφωνα με τον τοπικό πολιτικό: «Εξοργισμένοι γονείς στράφηκαν σε αυτόν επειδή κανείς δεν κατάλαβε γιατί ο Άγιος Νικόλαος δεν θα ερχόταν».

Ο Ganzenhuber, όπως είπε στην εφημερίδα, είχε μια διευκρινιστική συνομιλία με τη διεύθυνση του νηπιαγωγείου στο μεταξύ. Στη συνέχεια, η απαγόρευση ήρθη. Ωστόσο, είναι τουλάχιστον αμφίβολο αν ο Άγιος Νικόλαος θα μπορέσει πραγματικά να επιστρέψει εξαιτίας αυτού: Ο λόγος είναι ότι τώρα οι γονείς θα ψηφίσουν για το αν θα επιτραπεί πραγματικά στον Άγιο Νικόλαο να πάει στο νηπιαγωγείο το 2023 - ή αν δεν θα του επιτραπεί να τον επισκεφθεί.

Το παράδειγμα από τη δημοκρατία των Άλπεων είναι θλιβερή απόδειξη των παράλογων υπερβολών στις οποίες έχει φθάσει η κουλτούρα του «woke», η οποία προέρχεται από τις ΗΠΑ, και η στενά συνδεδεμένη «κουλτούρα ακύρωσης» που έχουν εισαχθεί τώρα και στις γερμανόφωνες χώρες, όπου μπορείτε πάντα να βιώσετε ένα περίεργο μείγμα υιοθέτησης σχεδόν κάθε αμερικανικής κακής συνήθειας από τη μία πλευρά και σθεναρού αντιαμερικανισμού από την άλλη.

Αν σκεφτείτε μέσα από τη λογική που κρύβεται πίσω από την απόφαση της απαγόρευσης του εθίμου του Αγίου Νικολάου για το νηπιαγωγείο και αμέτρητους παρόμοιους παραλογισμούς, αυστηρά μιλώντας, θα πρέπει να απαρνηθούμε εντελώς την παράδοσή μας και να ξαναχτίσουμε την κοινωνία μας στο κενό, ξεριζώνοντάς την τελείως. Αλλά αυτό δεν μπορεί να πετύχει, επειδή ένα μεγάλο μέρος των μεταναστών όπως πολλοί από τους «ανθρώπους που έχουν ζήσει εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα» δεν θέλουν να απαρνηθούν τις δικές τους παραδόσεις ακόμη και όταν είναι μακριά.

Δεν χρειάζεστε ιδιαίτερη οξυδέρκεια για να καταλάβετε πού θα οδηγήσει το κοινωνικό ταξείδι υπό τέτοιες συνθήκες.

ΥΓ: Πώς η όλη τρέλλα πήρε τον δρόμο της στις ΗΠΑ και πώς εξελίχθηκε, περιγράφει εντυπωσιακά ο Αμερικανός δημοσιογράφος Ben Shapiro στο εντυπωσιακό μπεστ σέλλερ του «Ο αυταρχικός τρόμος» (λεπτομέρειες εδώ: https://www.kopp-verlag.de/Der-autoritaere-Terror.htm?websale8=kopp-verlag&pi=B9503902&ci=%24_AddOn_%24&&6=55207376&otpcytokenid=55207376). Προσωπικά, το βιβλίο του μου άνοιξε τα μάτια με πολλούς τρόπους – και έδειξε ότι πολλά από αυτά που νόμιζα ότι ήταν ιδιαιτερότητες της Γερμανίας είχαν τις ρίζες τους στις ΗΠΑ.



https://img.washingtonpost.com/wp-apps/imrs.php?src=https://arc-anglerfish-washpost-prod-washpost.s3.amazonaws.com/public/M7DVSNEWE6KIQ6CGQXLV2LW2PY.jpg&w=1800&high_res=true


https://germanculture.com.ua/german-holidays/st-nicholas-day/

https://www.pinterest.de/pin/857654322765370477/


https://sockfairies.blogspot.com/2012/12/its-not-too-late.html

https://www.prospect.md/en/holidays/holy-hierarch-nicholas.html

https://www.le-boudoir-online.com/ourshop/prod_5722971-St-Nicholas-Christmas-Santa-Claus-Post-Card-3055.html




ΠΗΓΗ: https://reitschuster.de/post/nikolaus-besuch-in-salzburger-kindergarten-gecancelt/


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ


https://germanculture.com.ua/german-holidays/st-nicholas-day/



1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΜΟΥΝ ΜΕ ΜΑΝΙΑ, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΗΘΗ ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ!
    ΟΥΤΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΘΑ ΓΛΥΤΩΝΑΝ, ΟΥΤΕ Ο ΑΗ - ΒΑΣΙΛΗΣ.
    ΜΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ.
    ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΥΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ, ΒΛΕΠΟΥΝ ....ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!